Путин предложил през 2008 г. с Полша да си поделят Украйна

Шикорски: Това стана при посещение на Туск в Москва
Обновена: 21 окт 2014 16:00 | 21 окт 2014 07:16, Елка Василева
255
Путин предложил през 2008 г. с Полша да си поделят Украйна
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин предложил още през 2008 г. на бившия премиер на Полша Доналд Туск да си поделят Украйна, каза председателят на полския парламент Радослав Шикорски в интервю, публикувано от американския уебсайт Политико, предаде Ройтерс.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече "клюка" статията за предложението на Путин за поделянето на Украйна и допълни, че не е особено запознат с "творчеството на това издание", предаде ТАСС.

Според Шикорски, който до септември бе външен министър на Полша, Путин направил предложението по време на визита на Туск в Москва през 2008 г.

 "Той поиска от нас да бъдем участници в това разделяне на Украйна. Това бе едно от първите неща, които Путин каза на моя премиер Доналд Туск, когато посети Москва", казал Шикорски.

 "Той (Путин) заяви, че Украйна е изкуствена страна, че Лвов е полски град и защо да не вземем да уредим заедно нещата", е казал Шикорски в интервюто с дата 19 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
9
 
3
 
! Отговори
до 137 преди 9 години
Рублажийството пред посолството е ваш специалитет, но скоро рублите свършват и ще се гърчите от глад, майкопродавци нйедни !Но тоя път няма да има хуманитарна помощ от САЩ като през 1991, ду ю ъндъстенд ??
73
1
 
11
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Кой вече ще им повярва на тези???Кой??? Освен няколко шушляка тук-с изпити мозъци--никой нормален човек отдавна НЕ вярва на тези драсканици.Елементарни капани за балъци--нищо друго...
72
8
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
... - а на Ердоган предложил да си поделят България... - Шаламанов и Роската са прави...
71
0
 
7
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
На Банана му липсват поне 10 хиляди години еволюция за да се мери с Путин. Велик Путин, велик!
70
0
 
9
 
! Отговори
Наум преди 9 години
Путин по лесно би се договорил с Меркел да си поделят Полша отколкото с тези картофени алкохолици.И защо да дели Украйна , като може да я има цялата. Нали знаете,че когато Русия и Германия се прегръщат , поляците реват...., и не само тогава . 2-рата св. война-въстанието във Варшава.
69
9
 
2
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
Ами то така навремето Германия и СССР си поделиха Полша, като идеята е била СССР да има директна граница с Германия, за да може да я удари бързо. Добре че Хитлер се е оказал не чак толкова заспал и е ударил пръв. Ама те поляците са "парен каша духа" и не искат да си играят с руснаците, прекалено много са си патили от тях през годините.
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората са евоюирали от маймуните, за съжаление, комунистите не са имали този шанс.
67
7
 
2
 
! Отговори
до Боби преди 9 години
Боби, не дей да лъжеш, Боби.Във Виетнам СССР изби 3 милиона, те подпалиха войната, САЩ беше там чак после да гаси.А Сталин изби 20 милиона само от чистките - още 20 млн от войната тежат в голяма част на неговата съвест, понеже ги ползваше за жив щит (прим. в Сталинград забрани евакуация и повече руснаци измряха от руската артилерия, отколкото от германската)
66
0
 
8
 
! Отговори
Морски преди 9 години
До Щерев--Не отричай фактите-с очите си съм видял,а това че Обама е *** е само театър--и то голям...Но щом си толкова сляп-слагай чалмата-ще ти отива...
65
4
 
8
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Няма нищо по естествено от подялбата на тази коминтерновска измишльотина Украйна, както и на Бюрм, пфу! Путин суперстар!
64
2
 
12
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
В БЪЛГАРИЯ БЯХА СПРЕНИ ПАРИ ПО ЕВРОФОНДОВЕ И ПО РАЗНИ ДРУГИ ФОНДОВЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЗАРАДИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ..ЦЕЛТА БЕ ДА СЕ СВАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА СЕ НАТИСНЕ НАРОДА ЗАЩОТО ИМА ИЗРАЗЕНО ДОБРО ОТНОШЕНИЕ СПРЯМО РУСИЯ И БЪЛГАРИНА НЕ Е СЪГЛАСЕН ДА СЕ НАЛАГАТ САНКЦИИ НА РУСИЯ В ИНТЕРЕС НА САЩБЪЛГАРИТЕ ТРАДИЦИОННО СА ЕВРОПЕЙЦИ И ВИЖДАТ ЧЕ ЕВРОПА Е ПРИТИСНАТА ОТ САЩ САЩ ИСКАТ ДА ОТКЪСНАТ ЕВРОПА ОТ РУСИЯ И ДА ЗАБАВЯТ ЕВРОПЕЙСКАТА ИКОНОМИКА
63
15
 
4
 
! Отговори
убий джуджето преди 9 години
ДНЕС ДА СИ РУСОФОБ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !ТРЯБВА ДА СПРЕМ АГРЕСИЯТА НА ТАЗИ САТАНИНСКА ДЪРЖАВА !ДОШЛО Е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО, БРАТЯ ЕВРОПЕЙЦИ И АМЕРИКАНЦИ, ДА СТЕГНЕМ ЖЕЛЕЗЕН ЮМРУК, МОНГОЛСКАТА ПАСМИНА ОТ ДУМА НЕ РАЗБИРА !
62
7
 
1
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Морски,когато в Русия стане *** президент може да правиш тези забележки.ПОНЕЛ!
61
1
 
10
 
! Отговори
Санчо от Прованса преди 9 години
Поляците се оказват големи к...и, нещо, като нашия прецедент.Но знае ли човек, преди два дни извънземните ми предложиха да си поделим земята, половината за мен, другата за тях. На мен щеше да ми се падне западналият свят, т.е., евровурстове + гмо-та. Но що ли да го вземам, викам си аз, то на тоз свят само зима може да му помогне... ядрена зима.
60
2
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До един българинГОЛЯМ ДЕМОКРАТ СИ ТИ ОТ АМЕРИКАНСКИ ТИП...ЕТО Я ТЕЗАТА НА САЩ..ДА СЕ УБИЕ ПУТИН ИЛИ ДА СЕ СВАЛИ С ПРЕВРАТ...ДА СЕ ПЛАТИ НА НПО И ГРАЖДАНСКИ КОМИТЕТИ НА ОЛИГАРСИ ДА ГО СВАЛЯТ..НО ДНЕС НАРОДА НА РУСИЯ ИМА НУЖДА ОТ ПУТИН НЕ ОЛИГАРСИТЕПУТИН Е ДЪРЖАВНИК ОТ НАЙ-ВИСОК РАНГ КАКЪВТО НЕ СЕ Е РАЖДАЛ ОТ СТОЛЕТИЯ В РУСИЯЗАТОВА Е НЕУДОБЕН НА САЩЗАТУЙ ИСКАТ ДА ГО УБИЯТ..ИМА РАЗРАБОТВАНИ СЦЕНАРИИ ЗА ТОВА В ЦРУ..
59
1
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Путин да разделя изконна руска територия със вековния враг на Русия?Много пият тия полски евреи,ц,ц..
58
2
 
14
 
! Отговори
Морски преди 9 години
До ЩеревЩерев,само недей да споменаваш крепосните селяни-защото тези селяни са ти свалили чалмата от главата,а когато в Русия отдавна са забравили крепосничеството,в САЩ робството е било основна търговия.Даже още има обществени места със старите табелки-"Забранено за черни"
57
0
 
15
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
ВИДЯХМЕ КАК САЩ НАХЛУХА В ИРАК...ЛИБИЯ...АФГАНИСТАН...СЕГА СИРИЯ..ПРЕДИ ТОВА ВИЕТНАМВИЖДАМЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ АМЕРИКАНСКИЯ ИЗНОС НА РЕВОЛЮЦИИ В АФРИКА...И АРАБСКИТЕ СТРАНИЦЕЛТА НА ТЕЗИ ,,ДЕМОКРАЦИИ" Е ДА СЕ СЛОЖИ РЪКА НА ПЕТРОЛНИТЕ ЗАЛЕЖИ..САЩ ДА ПОЕМАТ ФУНКЦИЯТА И НА СВЕТОВНА МИТНИЦА ЗАЕДНО С ФУНКЦИЯТА НА ЖАНДАРМДА УДАРЯТ РУСИЯ И КИТАЙ.ДА СМАЧКАТ БРАЗИЛИЯ.ВЕНЕЦУЕЛА ПРОВЕЖДАЩИ САМОСТОЯТЕЛНА ПОЛИТИКАДНЕС ОБЕЩАВАТ ОТ ЕДНА СТРАНА НА КЮРДИТЕ ЧЕ ЩЕ ИМАТ СОБСТВЕНА ДЪРЖАВА ОТ ДРУГА ПРИТИСКАТ ТУРЦИЯ
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щерев, пише се злодеИ. Това е множествено число на злодей. Неграмотен българино.
55
0
 
10
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 111 Ти *** ли си ? Какви 20 километра,бе? Границата която не контролира Украйна е от изварино чак до новоазовск,което не е 20 километра Инак ,Украйна голям контрол има ,ама на хартия Днетопетровска област,практически е под пълния контрол на Коломоискии ,също и Одеска област,но пък партизаните въобще не са спрели да тормозят укр. армията там Е оня ден са взривили склад с горива за укрр. армията в Харковска област а в Сумска са обстрелвали блок-пост на укр. армият