ОССЕ и САЩ осъдиха организираните от сепаратистите в Украйна избори

Америка призова Русия да направи същото
Обновена: 1 ное 2014 09:46 | 1 ное 2014 09:35,
120
ОССЕ и САЩ осъдиха организираните от сепаратистите в Украйна избори
Снимка: БТА

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и Съединените щати отново осъдиха организираните от проруските сепаратисти в Източна Украйна избори.

Изборите в т. нар. Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР) не съответстват на Минските споразумения за прекратяване на огъня между украинските сили и бунтовниците, заяви ротационният председател на ОССЕ, външният министър (и президент) на Швейцария Дидие Буркхалтер, в изявление, цитирано от ТАСС. Той припомни, че тези договорености предвиждат в контролираните от сепаратистите райони да бъдат произведени предсрочни избори за парламент на Украйна.

Съединените щати осъдиха планираните от бунтовниците избори и призоваха Русия да направи същото, предаде Асошиейтед прес, като се позова на говорителката на Съвета за национална сигурност към Белия дом Бернадет Мийхан.

Тези гласувания ще бъдат в нарушение на украинската конституция и на Минските споразумения, подчерта Мийхан. Тя предупреди Русия да не използва резултатите от сепаратистките избори като претекст за военни ходове в Украйна.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: избориУкрайна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
8
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Стелке да направиш ОССЕ някакъв щатски филиал е неразбираемо за мен. Мисля ,че избори трябва да се проведат в самообявилите се републики иначе не намирам разлика между Донецк и Кобани
67
3
 
8
 
! Отговори
сектор Кабул преди 9 години
Планетата земя е с такова географско положение, че предвид глобалната демокрация и човешки ценности не може да си позволи руснаци, китайци, индйци, бразилци, иранци, сърби, венецуелци, корейци, унгарци, пакистанци, афганистанци, сирийци, иракчани и има няма още 1000 нежелани народи. Правителството на САЩ ги призовава незабавно да се изселят в космоса, или да измрат, за да освободят природните си богатства и земя от незаконна окупация и да я предадат на свободните американски корпорации.
66
4
 
4
 
! Отговори
сектор Кабул преди 9 години
Забрави да призовеш извънземните да напуснат източна Украйна, а белите мечки предвид географското местоположение да напуснат северния полюс, или да замълчат завинаги!
65
2
 
3
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Не ми е ясно ,като са толкова множащи се и изтласкващи, защо украинците не са имали държава -дори малко княжество /като независими такива в Европа/. Защо запорожските казаци не са се били с кубанските, а заедно с донските са се били с пановете польски ? Явно не съм наясно с историята ! Но въпреки всичко :СЛАВА НА МАКЕДОНСКА УКРАЙНА !!!
64
7
 
4
 
! Отговори
Слава на Украина преди 9 години
До сектор Кабул--------Затова призовавам русофилите да напуснат България или да замълчат за винаги. Нека не мислят, че нашата добрина и толерантност, която проявяваме към радикалния ислям, гейовете, ромите и т. н. ще се разпростре и върху тях. България е с такова географско местоположение, че не може да си позволи русофили...........И не съм от Плевен а от София.
63
2
 
6
 
! Отговори
сектор Кабул преди 9 години
Ако дадем още малко простор на еврейчето да си развихря патологичната и квазиисторична имагинация, ще се насладим на истински секс не само с българската и руската, но и със световната история. И всичко това- за да удовлетвори извратената си представа, че алфата и омегата на всичко разумно и добро по света, са Съединените Щати, а мозъчният синдикат на тази констелация от добрини, е естествено..световното еврейство!
62
2
 
8
 
! Отговори
yan преди 9 години
До бандеровчеНали знаеш приказката за бития и е... ния. Затова трябва да си разбрал какво е бъдещето на Украйна - три държави:-Галисия - откъдето ви е коренът - това са католиците-Малорус - около Киев - православни-Новорусия - част от РФ И само тогава ще има мир.
61
7
 
5
 
! Отговори
yan преди 9 години
До МАЛКО ЗНАЕМНе си съвсем прав. Някои знаем, че славяните дошли на балканите са от групата на западните славяни. И нямат почти нищо общо с русите. Пропагандата 44-80-те години обаче не го афишираше това. А също и днешна Украйна има само географски прилики с Киевска Рус. Това си го знаят и истинските украинци, които по-късно са заселили земите около Киев. Увеличаването на населението им, ги е карало да търсят нови земи още от пети век и е продължило до средновековието, и са изтикали русите.
60
1
 
15
 
! Отговори
сектор Кабул преди 9 години
Прав си. Вие не знаете нищо, не разбирате нищо, не се интересувате от нищо. За сметка на това знаете твърдо, разбирате твърдо, и сте уверени твърдо, че Русия е виновна за всичко. От черните дупки в космоса, до Хирошима и Нагазаки...
59
2
 
13
 
! Отговори
сектор Кабул преди 9 години
Самоличността на "украинската слава"- еврейче, родено в Плевен, и работещо в издателски офис намиращ се в сградата на НДК. Подвизавало се е като даскал по (забележете!) български език и литература в гимназия "Васил Златарски". Сътрудничи на "Америка за България" и на американските служби. Тролчето се казва Антонио Мешков и е на 44 години. Можем да го фиксираме за 10 минути, но още не сме взели решение за това...
58
2
 
22
 
! Отговори
концлагера преди 9 години
Донецк и Луганск ще се съобразяват с конституцията на Украйна, когато шефа на света, Обамата, започне да се съобразява с конституцията на Сащ и закрие концлагера в Гуантанамо.
57
11
 
5
 
! Отговори
Донбасс-1 преди 9 години
Я прошу тебя, Русь!Русь Толстого, Есенина, Блока!Отзови своих псовС украинского Юго-Востока!
56
1
 
18
 
! Отговори
сектор Кабул преди 9 години
Чета българската преса, и изпитвам двойно щастие и радост. Първа радост- че не съм украинец. И втора радост и щастие, че освен български, говоря и чета свободно руски и персийски, за да различавам лъжата от истината, и злото от доброто.
55
1
 
14
 
! Отговори
yan преди 9 години
До Слава на УкраинаТи си болен от омраза - неизлечимо. Единственото ти спасение е да се гръмнеш. Трябва да прекъснеш веригата на непълноценни човеци.
54
1
 
13
 
! Отговори
сааааааа преди 9 години
До Слава на Украина--слава на украйнките--супер са.....готини парчета.....ще възродят западна европа,че там са почернели като африканци...хахахах!!!
53
19
 
6
 
! Отговори
Слава на Украина преди 9 години
До тя-----"Има две Русии. Първата-Киевска има своите корени в световната, или най-малко в европейската култура. Представата за добро, чест,свобода, справедливостсе се възприемат в тази Русия така, както в целиат западен свят. А има и друга Русия-московската. Това е Русия на Тайгата, монголска, дива, зверска. За тази Русия националалният идеал е кървав деспотизъм и дива жестокост. Още от дрвноста московска Русия е била, такава е сега и ще си остане пълно отрицание на всичко европейско и яростен враг на Европа"
52
19
 
4
 
! Отговори
Слава на Украина преди 9 години
До Анонимен------Я прошу тебя, Русь!Русь Толстого, Есенина, Блока!Отзови своих псов С украинского Юго-Востока!Ты у самой черты,Ты у края над пропастью стала!Если сделаешь шаг, То тебе не покажется мало!Не мешай нам в семьюЕвропейских народов вливаться.А сама, хрен с тобой,Можешь Азией ты оставаться!
51
15
 
7
 
! Отговори
Слава на Украина преди 9 години
До Анонимен------Я скажу тебе, Русь,Все зовут тебя Русью Московской.Ты не бойся, не трусьДа избавься от банды кремлвской!Ну не будешь же тыГод питаться китайской лапшою!Перестань содержатьТот бордель, что зовтся Москвою!Посмотри на себя.Твои сла бедны и убоги.И, как прежде, твоиДве беды дураки да дороги.Разгони дураков,Что сидят за кремлвской стеною!Чуть поменьше воруй - И пролягут дороги страною!Я прошу тебя, Русь!Русь Толстого, Есенина, Блока!Отзови своих псов С украинского Юго-Востока!Ты у самой черты,Ты у края над пропастью стала!Если
50
2
 
15
 
! Отговори
АзПоддържам Изборите преди 9 години
В момента се набират доброволци за Новорусия от всякакъв характер. От помошници сред местната администрация до бойци. Коийто има желание и интерес да се запише.
49
16
 
5
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ преди 9 години
Захисти свою крану - наша Украна !Украна або Смерть !