НАТО няма информация за нова руска инвазия в Украйна

Да се възстанови суверенитетът на държавата, настояват от Белия дом
8 ное 2014 10:11, Екип на Bulgaria On Air
133
НАТО няма информация за нова руска инвазия в Украйна
Снимка: Reuters, архив

НАТО и Пентагонът не разполагат с доказателства, че Русия е осъществила нова военна инвазия в Украйна. Това гласи официалният коментар на техните ръководители, след като Киев обвини Москва, че колона от десетки танкове и камиони с боеприпаси и войници са пресекли границата на страната.

Ако все пак това бъде доказано, Западът ще го приеме като поредно нарушаване на териториалния интегритет на Украйна, обяви говорителят на Белия дом Джен Псаки.

Изявлението на говорителя на Украинският съвет за национална сигурност Андрей Лисенко, че 30 танка, 16 гаубици и 30 камиона са навлезли на украинска територия взриви западните медии.

НАТО реагира със съобщение, че е наясно с тези съмнения, но те все още нямат потвърждение. Ако са факт – биха означавали нова руска агресия, се казва в съобщението. То се припокрива и с позицията на Държавния департамент на САЩ.

„Днес ние виждаме нови сигнали на руска инвазия,” заяви говорителят на Белия дом Джен Псаки.- „САЩ силно осъждат такива действия и, ако се потвърдят, ще бъдат третирани като нова агресия и нарушаване на споразуменията от срещата в Минск. Нашата позиция не е променена – руските оръжия военни трябва да бъдат изтеглени от Украйна. Суверенитетът на страната трябва да бъде възстановен, а границата да бъде наблюдаване от ОССЕ. Всички заложници трябва да бъдат освободени веднага”.

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria on Air 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Софиянке, аз трябва да лягам. В събота и неделя имам да работя върху един проект, а вече е 6 сутринта. Бъркам буквите вече. Като стана да пием по кафе, а? Може и за Украйна и Русия да си поговорим? Нямаш шанс...;)
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До софиянецПерушан, обхванат от мания да покаже, че умее да чете и преписва преиначено разни правни постулати. Освободен от среден юридически колеж поради психически проблеми.
64
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно така. Това, което демонстрират руснаците е свръхкоректност и свръхотмъстителност. И България, и Уклрайна в момента са жертви на свръхотмъстителността им. Но тя идва след момента, в които руснаците са се почувствали предадени от България и Украйна.
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Увереността, че ще спази уговорката, е бил един от най - хитрият ход на Сталин. В момента арабите и северноафриканците като чуят руска реч показват респект. Защо? Защото ЗНАЯТ, че ако имат нужда от помощ, руснака ще помиогне. Ако го измамят или прецакат - ще ги убие. Мога да те уверя в това.
62
2
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
И така , 84- какви са възможните ходове на търговец, ЗАГУБИЛ името си на добър търговец, ИЗПЪЛНЯВАЩ ДОБРОСЪВЕСТНО търговските си договори?:) Има само един единствен ход- ДА ВЪЗСТАНОВИ ДОВЕРИЕТО В СВОЯТА ФИРМА И В ТОВА , ЧЕ ПРИНЦИПНО ЩЕ СИ ИЗПЪЛНЯВА ПОЕТИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ПО ДОГОВОРИТЕ :) Ако търговецът не направи това, то неговата стока просто няма да има реализация на пазара:) Т.е.- НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА ДА ТЪРГУВА С НЕГО, А ВСЕКИ ЩЕ ТЪРСИ или друг контрагент, или стока - заместител на предлаганата:D
61
5
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 84- И тук възниква логичният въпрос- тогава дали рф ще има търговски контрагенти, ако всички възможни/ евентуални нейни бъдещи контрагенти считат, че руските контрагенти а приори няма да изпълняват и спазват подписаните търговски договори? :D В тези неща ДОВЕРИЕТО е основният капитал. Та- не случайно *** се счупи да увещава ес, че газпром/рф "винаги ще изпълнява задълженията си по сключените с ес договори"- поради ЛИПСАТА НА ДОВЕРИЕ ОТ СТРАНА НА ЕС :D
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 58Като казвам, че имаш мозъчно-онтелектуална недостатъчност! "Бесноча" е дума от западните български диалекти. А не знаеш ли, че славянските езици имат много еднакви думи и общи корени на други.
59
2
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До 79 ЗЗД Чл. 8. (Изм. -. ДВ, бр 12 от 1993 г.) Договорът е съглашение между две или повече лица, за да се създаде, уреди или унищожи една правна връзка между тях.Лицата се ползуват от правата си, за да задоволяват своите интереси. Те не могат да упражняват тези права в противоречие с интересите на обществото. Чл. 20а. (Нов. - ДВ, бр 12 от 1993 г.) Договорите имат сила на закон за тези, които са ги сключили.Договорите могат да бъдат изменени, прекратени, разваляни или отменени само по взаимно съгласие на страните или на основания, предвидени в закона.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това, което Русия прави в момента е да лимитира вносните стоки до 30%. С евтина рубла ще увеличи количеството пари вътре в страната(там се палащ в рубли), с което ще стимулира собственото производство и ще удари вноса. И едновременно с това ще има средства за вътрешните разплащания. При ограничен внос и традиционно положителен външнотърговски баланс държавата няма проблем. Е, няма да пият отлежак коняк, ще пият прясна руска водка, но това за тях не е такъв проблем. Ще излязат по - силни ;)
57
3
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 79- Седнете си- двойка!:) В основата на търговските отношения с международен елемент е облигационно правната връзка, изразяваща се в подписани договори- двустранни възмездни реални/ консенсуални сделки между контрагентите по облигационното отношение:) Самите договори пък се подчиняват на правен режим, описан в националното законодателство на държавите, чийто данъчни субекти са регистрираните търговски предприятия.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не съм си лягал почти 24 часа и не пиша бързо. време ми е или за кафе, или за коняк ;)
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В основата на международните търговски отношения има един единствен принцип и той е да продаваш повече и по - скъпо, а да купуваш по - малко и по евтино. Всичко останали са празни приказки. Тоест да имаш положителен външнотърговски бналанс, да пазиш своите производители и да дискриминираш чуждите. Благодарение на това Англия е Англия, САЩ е САЩ и Германия е Германия. А и Китай е китай, само че там дискриминират не само чуждите производители, а и работника и околната среда.
54
2
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Интересно- 73 не отговаря на елементарен въпрос:) Да се посъветва сериозно с онзи, който му пише коментарите и му ги предоставя за публикуване - да видим дали "онзи" ще ми отговори:) Въпросът е от началните лекции по облигационно право от 3 ти курс на юридическият факултет:)
53
2
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 73- Виждам, че владеете политикономията:) Въпросът е дали владеете и икономикса и умеете ли да правите разлика между двете :D Елементарен въпрос - кое е в основата на търговските отношения с международен елемент в 21 век - облигационната връзка или политикономията?:)
52
2
 
4
 
! Отговори
Вярвайте преди 9 години
Щом украинските фашисти кажат нещо, трябва да им се вярва, ха ха ха , къде е слънцето?
51
0
 
6
 
! Отговори
до 56 Лелеййййй преди 9 години
То не само това,бе пич...В НАТО мъжете им нещо станаха мекушави.Забрави ли как трима пияници направиха натовците къдрави от бой....излезнали от селската кръчма..и....се свърши с присъствието на НАТО в това село...
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другият двуизмерен се появи. Здрасти, Оди сей ;)
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алкохола не е проблема. Компанията също. Ролята на приятния компаньон, склонен да споделя и сравнява разпалено възгледи и идеи не ти ли допада? В една приятна, отпускаща атмосфера, може и вино да добавим, сухо с нещо сладичко? Представи си, разпалено обсъждане на световната политика на свещи и с приятни количества качествен алкохол? Не ти ли допада?Помисли си...:)
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До чекистА, не беше Псаки, дето напцува Европейския съюз, пък шефа му - Грозо Барозо рече "тенк ю, баби". Беше оная, булята на родителя на доктрината за новия ред (как само звучи, като отпреди 80 години у немачко , където САЩ е световният, единствен, лидер - маркитанката с кифличките на Майдана, мисиз Победа Новоземска(Викитория Нюланд)
47
2
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 57- Следователно, за Вас не представлява проблем САМ да си набавите алкохол с черен етикет и да си го консумирате в компания, която Ви е приятна:) Не виждам своето място в тази ситуация:)