НАТО няма информация за нова руска инвазия в Украйна

Да се възстанови суверенитетът на държавата, настояват от Белия дом
8 ное 2014 10:11, Екип на Bulgaria On Air
133
НАТО няма информация за нова руска инвазия в Украйна
Снимка: Reuters, архив

НАТО и Пентагонът не разполагат с доказателства, че Русия е осъществила нова военна инвазия в Украйна. Това гласи официалният коментар на техните ръководители, след като Киев обвини Москва, че колона от десетки танкове и камиони с боеприпаси и войници са пресекли границата на страната.

Ако все пак това бъде доказано, Западът ще го приеме като поредно нарушаване на териториалния интегритет на Украйна, обяви говорителят на Белия дом Джен Псаки.

Изявлението на говорителя на Украинският съвет за национална сигурност Андрей Лисенко, че 30 танка, 16 гаубици и 30 камиона са навлезли на украинска територия взриви западните медии.

НАТО реагира със съобщение, че е наясно с тези съмнения, но те все още нямат потвърждение. Ако са факт – биха означавали нова руска агресия, се казва в съобщението. То се припокрива и с позицията на Държавния департамент на САЩ.

„Днес ние виждаме нови сигнали на руска инвазия,” заяви говорителят на Белия дом Джен Псаки.- „САЩ силно осъждат такива действия и, ако се потвърдят, ще бъдат третирани като нова агресия и нарушаване на споразуменията от срещата в Минск. Нашата позиция не е променена – руските оръжия военни трябва да бъдат изтеглени от Украйна. Суверенитетът на страната трябва да бъде възстановен, а границата да бъде наблюдаване от ОССЕ. Всички заложници трябва да бъдат освободени веднага”.

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria on Air 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
6
 
! Отговори
Aлекс преди 9 години
Тия сами си пускат слухове и после си ги опровергават. Най-накрая някой ще опляска лъжливото овчарче.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виж сега, софиянке, не че не мога да го направя това с пурата и мулатката, просто не се чувствам педофил и не пуша отдавна. А и си падам по лееко отлежали питиета ;)
44
0
 
7
 
! Отговори
Лелеййййй преди 9 години
Абе тия натовците нищо не могат...това не знаят,онова чули във Фейса,третото баба Гинка им го казала....е защо тогава плащаме пари в касата на Алианса???Май тия са яки само в холивудските сценарии...
43
3
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 51 - Е- сега ще поискате и една кубинска пура, свита върху бедрата на 15 годишна мулатка:) Не сте малък- грижете се сам за нуждите си:D
42
7
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
50 тко русофоби/ русофили сa двете основни течения в Бългaрия от окупaциятa през 1878 г. до днес! Aко и товa него знaеш знaчи не си и едноклетъчно създaние, кaмо ли човек...И не се прaви нa " обективен" че е смешно, меко кaзaно
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До софиянецВиж ся, аз и тутманици ям. Само по кифли не си падам, че не е модерно вече. За журналистическия - тебе питам. Нали си им по - близка ;)Може и да не е коняк, може и друго. Метакса 6 звезди(поне), нещо с черен етикет...Само кажи ;)
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А. бранник, на тебе нали ти казах, че си толкова плосък, та чак си двуизмерен? Защо категоризираш хората само като русофили и русофоби? Какво ще кажеш да потърсиш в интернет термините обективен, обективност, необективен, необективност, пристрастеност и т.н.?
39
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 45- Питайте ги- не ми е известно мнението на студентите от журналистическият факултет за отлежалият коняк:) Става като в оня виц- "Дайте ми една баничка с една боза"."Нямаме банички". "Нищо, де- тогава ми дайте две банички с една боза":D
38
0
 
8
 
! Отговори
jimmy преди 9 години
Белия дом който скоро ще стане черен:) да си гледа собствения дом а не да *** по цял свят!
37
12
 
1
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Четa коментaрите, нямa по- тъпо създaние от русофилите фaкт!
36
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО имат отлична информация какво става в Украйназнае и за танковете и за редовните войскии *** знае това много добреи всеки що годе нормален човек го знаезащо НАТО мълчи ? защото ако излезе с официални доказателства за руска агресия ще трябва да вземе ответни мерки , а никой на запад не иска да ги вземе тези мерки , имат план да разбият рашка икономически ,дали ще сработи този план ще видим а междувременно тъпите *** нека се кефят че НАТО мълчи
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, а в журналистическия факултет какво им е мнението за отлежал коняк, примерно?:)
34
2
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 41 - От около 15 години съм правоспособен юрист и съм омъжена:) Предложението за среща на кафе не е атрактивно за мен:)
33
9
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 37- КОГА и КАК Украйна "посегна" да "удари"- т.е. извърши агресия в русия?! Смешните Ви напъни да представите Украйна като агресор на рф, а не като нападната от агресора рф суверенна държава, ще Ви докарат инсулт :) Грижете се за здравето си - друг няма да го направи вместо Вас:)
32
0
 
11
 
! Отговори
135 преди 9 години
Някой замислял ли се е какво щеше да стане ако украинците дължаха милиарди на САЩ и им връткаха същите номерца, с които излизат на Русия?
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До софиянецГоляма си шматка. Я да видим ситуацията от друга страна:понеже той посегна да ме удари и аз се предпазих с металната врата. Той в нея си счупи ръката/главата. Тоест при законна самоотбрана. Та и Русия така - за да се предпази от световния побойнук САЩ, се прикри зад вратата Украйна. Да не е заставала между двете. Тебе, като кандидатства да учиш журналистика и те приеха, означава ли, че университета те е анексирал? Щото Крим кандидатства и го приеха. Много си ...уница си ми ти ;)
30
4
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен Виждам, че сте изключително загрижен за здравето ми:) Не се притеснявайте- намирам се в отлично физическо и финансово здраве :D Хубаво е човек да мисли първо за себе си- да съхрани собственото си здраве и живот, за да може да бъде полезен и за другите...
29
0
 
0
 
! Отговори
имaше еднa песен преди 9 години
топчето пукнa европa стреснa ...пустите клисурци стaнaли московци a пaнaгюрци........................
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
amerika e velika - cherpi razuznavatelna informaciya ot internet (nekoy bil kazal,nekoy bil vidyal ama dali e taka ne e vajno).
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До софиянецТю-ю-ю, какоф ЕнтелЕгент. Каква наслада е да чете човек напъните ти! По-леко, ще спукаш някой нерв.