Над 400 души са арестувани след протестите във Фъргюсън

Вълненията обхванаха Бостън, Ню Йорк, Лос Анджелис
Обновена: 27 ное 2014 08:13 | 27 ное 2014 08:10, Анисия Иванова
30
Над 400 души са арестувани след протестите във Фъргюсън
Снимка БТА

Повече от 400 души са били арестували в предградието на американския град Сейнт Луис Фъргюсън и в други градове на САЩ в гражданските вълнения, избухнали след като бял полицай не бе подведен под отговорност за убийство на невъоръжен чернокож тийнейджър, предаде Ройтерс.

Още по темата

Протести имаше в Бостън, Ню Йорк, Лос Анджелис, Далас, Атланта, Окланд и други американски градове.

Министърът на правосъдието Ерик Холдър се срещна с правозащитници и ги увери, че министерството старателно ще разследва практиката на полицията във Фъргюсън.

Градът, в който живеят предимно чернокожи, през последните два дни стана арена на вълнения, прераснали в безредици, съпроводени с грабежи и палежи.

Засиленото присъствие на сили за сигурност помогна да се обуздае насилието, отбелязва Ройтерс и припомня, че по нареждане на губернатора на щата Мисури във Фъргюсън и околностите бяха изпратени 2200 войници от Националната гвардия. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
баче кико преди 9 години
МАЙДАН УСА 2015 А ДАНО, А ДАНО ! ! И ДАНО РУСИЯ СЕГА ФИНАНСИРАТ
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време на американскят Майдан Русия да приведе на протестиращите в САЩ 5 милярда напечатани от Русия долларчета в подкрепа на протестиращите ,а, руския виншен министър сергей лавров да отиде в сащ и да говори на протестиращите ,да ги призовава за свобода и демокрация и да им раздава сандвичи-пирожки.
18
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
21ви, след войната руснаците са били 170 милиона. САЩ сега са 314млн.Така че, процентно в затвора са същото количество хора.Да живее американската демокрация където разграбват магазини в знак на протест! Да живее СССР! Да живее Путин! Да живее Сорос!
17
1
 
17
 
! Отговори
ДИМОКРАЦИЯ преди 9 години
ДИМ, палки и бой в името на ДИМОКРАЦИЯТА във ФАШИСКИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ
16
2
 
12
 
! Отговори
Никой преди 9 години
Айде *** схемички заработиха и в щатите. Стане нещо, вдигне се шум и почват да изкарват платените протестиращи. Едните викат оставка, другите са вандали и чупят, за да отвратят обществото от първите. А дефакто всичките са платени, но едните от опозицията, другите от властта. Айде моля ви се тоя филм сме го гледали в България достатъчно.
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вгледайте се в снимката под статията на тази снимка ясно се вижда,че протестират не само ***,ами и бели хора,протестира народа на САЩ срещу онази банкерска ционистка върхушка в САЩ начело с Родшилд,които поробват не само американският народ ,ами и останалия свят.
14
2
 
10
 
! Отговори
Anti-U$A преди 9 години
САЩ е държава-затвор. САЩ е държавата с най-голям брой затворници на 100 000 души население. Над 2 милиона души са към момента затворниците в САЩ, за 2008 година точното количество е 2 418 352 души.За сравнение по време на най-масовите и тежки репресии в СССР по времето на Сталин, затворниците рядко минават бройката от 1 милион.
13
0
 
8
 
! Отговори
DEATH FOR ILUMINATI преди 9 години
НЕО-ЛИБЕРАЛНИЯ ГЛОБАЛИСТКИ БАЛОН НА (НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД) ,ЧРЕЗ КОЙТО ШЕПА САТАНИСТИ ТАЛМУДИСТИ НАЧЕЛО С ОНОВА ЦИОНИСТКО РЕПТИЛСКО ВЛЕЧУГО-РОДШИЛД ИСКАХА ДА ПОРОБЯТ ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО И ДА ЗАГРАБЯТ ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА СЕ СПУКА И СЪС СПУКВАНЕТО ОТ ТОЗИ БАЛОН ЗАПОЧНА ДА ТЕЧЕ КАШЕРНА БЪЛВОЧ И ГАДНА СМРАД.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е ,нашите протестъри сега като награбят САЩ за нарушение на чиляшките права! Върлият демократ Плевнелиев само това чака за да протестира пред американския посланик...Направо ще ги размаже! Накрая и едно ембарго и готови са! Ще видят янките как се убиват мирни демонстранти!
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕВРЕЙСКО-АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОМОКРАЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ ,СЪЩИТЕ КОИТО ОРГАНИЗИРАТ *** ПРОТЕСТИ СРЕЩУ НЕУДОБНИ УПРАВНИЦИ НА САЩ И ПОСЛЕ ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА САЩ ПИЩЯТ ,ЧЕ СРЕЩУ СОРОСОВИТЕ ПРОТЕСТИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА СИЛА ,СЕГА СЪЩИТЕ НАЙ БРУТАЛНО И СИЛОВО ИЗПОЛЗВАТ АРМИЯТА И ПОЛИЦИЯТА СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД
10
1
 
19
 
! Отговори
ИПИ преди 9 години
Българският президент Поплювков следи със загриженост случващото се в двора на нашите господари и призовава за спазване на правата на управляващите и строги санкций срещу метежниците от 19 век подстрекавани от Русия!
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе, тия чернокожи защо живеят изолирано? Не са ли ги интегрирали?Гадни мръсни лицемери! На ви сега "американска зима"!
8
2
 
26
 
! Отговори
но комент преди 9 години
Армията против протестиращи граждани- и това доживяхме в демократичните САЩ!Що не пратят танковете и артилерията направо?
7
0
 
36
 
! Отговори
но комент преди 9 години
ако това се беше случило в Русия-представяте ли си какъв вой щеше да има- от медии, правозащитни организации, обама, хилари маккейн и всички останали?то щеше да е "кървавия режим на путин", "репресии против мирни протестиращи " и какво ли не.
6
0
 
16
 
! Отговори
Аспержа преди 9 години
Гражданската война е алтернатива за спасението но долара.... долара трябва да бъде спасен!!!
5
0
 
28
 
! Отговори
търсим спонсор преди 9 години
Дали сега ще се намери някой да даде $ 5 милярда за сандвичи и други неща и за американския мейдан?
4
0
 
22
 
! Отговори
имам въпрос преди 9 години
Националната гвардия със щраусови пера ли е била въоръжена?
3
1
 
37
 
! Отговори
КуРти преди 9 години
Днес.бг само моля да уточни. Протестиращите афроамерикански-сепаратисти-терористи ли са или справедливо протестиращи цветнокожи? Напоследък почвам да се обърквам кой какъв е............
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо са арестували демократично мирно протестиращи
1
1
 
38
 
! Отговори
Данаил преди 9 години
Който "Майдан" копае сам пада в него!