Апел от Путин: От санкции да се мине към търсене на решения!

"Западът поощряваше Ислямска държава"
28 ное 2014 14:17,
235
Апел от Путин: От санкции да се мине към търсене на решения!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин призова да се премине от "санкции към търсене на решения". Това стана в интервю за Анадолската агенция.

Натискът със санкции нанася не само пряка икономическа вреда, но и заплашва международната стабилност, заяви още Владимир Путин, изразявайки надежда, че здравият разум ще надделее. Призоваваме да преодолеем порочната логика на ограниченията и заплахите и да започнем да търсим взаимноприемливи решения на натрупалите се проблеми, допълни той.
 
Путин заяви, че главната заплаха за изострянето на обстановката в Сирия и в съседните страни е дейността на "Ислямска държава" и на други групировки, на които "Западът е залагал", съобщи ТАСС.

"Ситуацията в Сирия, както и преди, остава опасно сериозна. И ние добре разбираме какво тежко бреме е за Турция продължаващият в съседните страни кръвопролитен конфликт. При това главната заплаха за по-нататъшното изостряне на обстановката там и в други съседни държави е дейността на т. нар. "Ислямска държава" и други радикални групировки, на които активно залагаха някои западни държави, заиграваха с тях и ги поощряваха", посочва в интервюто Путин, който на 1 декември ще посети Турция.

Руският президент отбеляза, че от самото начало на сирийската криза Русия последователно полага усилия за нейното мирно политическо решаване от самите сирийци, чрез вътрешен диалог, без предварителни условия и диктат отвън.

Президентът на Руската федерация определи борбата с екстремистите в страните от Близкия изток като един от приоритетите на международната общност. "Разглеждаме борбата с терористите и екстремистите в обхванатия
от сътресения регион на Близкия изток и Северна Африка, включвайки естествено Сирия, като една от приоритетните задачи на международната общност. Ние сме убедени, че усилията по възпирането на тази заплаха трябва да се основават на решенията на Съвета за сигурност на ООН, строгото спазване на нормите на международното право, преди всичко на принципите на държавния суверенитет и ненамеса във вътрешните работи на държавите и, което е важно, прозрачно и без скрит дневен ред", подчерта Путин.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А може пък Русия и ОПЕК да *** американската шистова революция.
157
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
209, днес Игор Сечин заяви, че себестойността на добива на "Роснефт" е най-ниска в света.
156
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новата арктическа военна база "Полярная звезда" отвори врати на нос Отто Шмидт.
155
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 Евро = 61,5156312 Руски рублитик-так тик-так
154
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 Евро = 61,5156312 Руски рублитик-так тик-так
153
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И децата знаят, че ИД, Алкайда и други терористични организации, са плод на ЦРУ и Мосад.
152
5
 
23
 
! Отговори
Слава на Руснаците преди 9 години
Слава на Руския народ. Той е дал на света -Толстой, Чайковски, Пушкини и Лермонтов. Дал е на света Корольов и първия човек в космоса - Юрий Гагарин. Долу Путин и неговата клика, те искат от обикновените руснаци бвзусловно подчинение и дават само мизерия и войни. Те слагат черни забрадки на майките на руските войници. Те копаят гробовете на украинците.
151
10
 
22
 
! Отговори
българин преди 9 години
Путин омекна за има няма 4 месеца.
150
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МарксПроект 955 "Борей":Главен (начален) - "Юрий Долгоруки";1. "Александър Невски";2. "Владимир Мономах".Проект 955 "Борей-А" (в строеж):3. "Княз Владимир";4. "Княз Олег";5.6.и т.н. - все князе
149
3
 
18
 
! Отговори
Няма Разлика преди 9 години
Няма разлика в бюджета на на Русия и Ислямска Държава. И двата бюджета се крепят на цената на петрола. И двете държави воюват за някакви идеали. Едната - за иделна държава населена с хора с еднаква религия, другата - за идеална държава населена с хора с еднаква националност.
148
4
 
20
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Значи Юрий Долгоруки си има компания? Чудесно! А аз се чудя защо Западняка носи мирис на ако, ето затова!
147
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес, РПКСН "Александър Невски" извърши поредното успешно изстрелване на МБР "Булава".
146
12
 
22
 
! Отговори
Путинова=Ислямска преди 9 години
И фюрерчето Путин мисли своите поданици руснаците за полухора ама точно полухората е.аха мамата на ''свръхчовеците''! Цар *** съвсем е откачил. От Ислямска държава искат да му отрежат главата, а той за отмъщение изтребва Украинци, и се дърви на всички държави в света. Путиновата икономика също като икономиката на Ислямска Държава се крепи само и единствено на нефта и газа. С парите получени от тези продукти и двете държави и Ислямската и Русия тероризират съседите си.
145
0
 
25
 
! Отговори
112 преди 9 години
Маааааалко хубави новини за нааааай- голямата икономика в света (бах ти света!)национален дълг 17 958 602 809 244 ама нараства с 2000 хартии в секунда :Одълг на всеки гражданин (и селянин, *** те там всички са граждани, зер не пасат друга трева освен марихуана) 56 238 хартиизатворници 10 947485, обаче в това число не са затворените в гуантанамотърговски дефицит 710 800 313 420 хартии, следва напечатванеживеещи в бедност 44 244 206 - обаче те не са американци, зер беден американец няма ...
144
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във Франция беше извършена кражба на скъпо оборудване от борда на приготвения за предаване на Русия мистрал "Владивосток".
143
3
 
20
 
! Отговори
шоу преди 9 години
Абе Путин ти не знаеш ли че Турция тайно обучава по сирийската граница джихадистите от ИД?Я питай Магда Ташева от телевизия АЛФ да ти разкаже играта!А не знаеш ли че Турция иска автономия на кримските татари?Я тресни едни контрасанкции на евроатлантическа Турция че народа ти яде турски пластмасови плодове и зеленчуци!Нападни Истамбул с ядрено оръжие и заличи Турция!Наште печенеги-патриоти от партия Батака ще ти кажат как!Напрееедд!!!
142
14
 
23
 
! Отговори
патриот преди 9 години
За това което причини на Украйна ще си понесеш последствията империалистическо джудже такова.
141
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сближаването на европа с рашата не се случва име само в празните глави на ***. просто няма за какво да се сближат освен за газта, обаче и там се отдалечават...
140
3
 
40
 
! Отговори
eve1 преди 9 години
Най-големият кошмар на САЩ винаги е бил едно евентуално сближаване между Русия и Европа и те усилено работят срещу такова сближаване,засега с успех.Ако това сближаване се случи САЩ ще загубят водещата си политическа и военна роля в света но всички ние ще заживеем по-добре.
139
2
 
20
 
! Отговори
бг преди 9 години
Турция влиза в границите на Гърция.