Едуард Сноудън осъди мъченията на ЦРУ като престъпни

Той заяви, че живее нормален живот в Русия
11 дек 2014 18:14, Екип на Bulgaria On Air
14
Едуард Сноудън осъди мъченията на ЦРУ като престъпни
Снимка: bgonair.bg

Бившият сътрудник на американската агенция за национална сигурност Едуард Сноудън е заявил, че живее нормален живот в Русия. Изказването му бе направено по време на телевизионен мост между Париж и Москва, организиран от правозащитната организация "Амнести интернешънъл". Той подчерта, че неговата сигурност в Русия е надеждно осигурена.

Едуард Сноудън призова страните по света да гарантират сигурността на разобличителите. Според него е необходимо хората, които подават сигнали на тревога за недопустими действия и престъпления, да бъдат защитени от възможно отмъщение. Малко повече от година, откакто е в Москва, Сноудън заяви, че живее нормален живот в Русия. По думите му единствената промяна в живота му е, че вече не е у дома при семейството си.

"Чувствам се доста добре. Живея обикновен живот. Возя се в московското метро като всички останали. Единствената разлика между живота ми преди и този сега е, че сега, очевидно, не съм у дома. Прекарвам много повече време в работа в сравнение с по-рано. Работя с изследователски групи и по-специално върху техническата страна на интернет за това как можем да подобрим сигурността за всички по света", заяви Сноудън.

Бившият сътрудник на Националната служба за сигурност коментира и разссекретения скандален доклад на ЦРУ.

Според Сноудън за прилагането на изтезания няма никакво оправдание. Той нарече действията на Централното разузнавателно управление „престъпно поведение“. По думите му цялостният контрол на службите никога не е помагал за предотвратяване на терористични актове. Сноудън подчерта, че вече няма достъп до класифицирана информация на Вашингтон, тъй като всичко е било предоставено на журналистите.

Въпреки че се чувства добре на руска територия, къртицата на ЦРУ заяви, че ще се радва да се върне обратно в Съединените щати.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
33
 
! Отговори
Istina преди 9 години
Abe mnogo ***, mnogo neshto ima sred komentirashtite statiqta! Ne vijdate li,4e tova momche se opitva da pomogne na sveta kato rasoblichava prestupnite deistviq na nai-mafiotskata organisaziq na sveta - CRU(CIA)! Trugnali tuka da mi govorqt za Savetski sajuz,za 4e4enci i tempodobni! Pak redovnto idiotsko delene na rusofili i rusofobi! E haude sprete de ve4e s tezi izturkani scenarii! Pisna mi da gledam kak bulgarite sa manipulirani ot edna svetovna oligarhiq!!!!!!!!!!!!!!
8
0
 
34
 
! Отговори
Мир преди 9 години
Светът е на два полюса. Единия е САЩ с НАТО/сиреч ЕС и Австралия,Нова Зеландия, Канада и някой други държави и На другия полюс е БРИКС и някой други държави. И едните и другите са едни и същи "***". И едните и другите изсмукват всичко от по малките и слаби държави за да живеят по добреНито руснаците са добри нито американците. Да смениш едните с другите е все едно да си "***" и да те дадат на друг сутеньор се ще те...... Звучи грозно но е факт.
7
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Безконтролната жестокост, арестите, придружени с мъчения, загадъчните изчезвания - всичко това предизвика сред местните жители чувство за несправедливост и ги тласна към лагера на противниците на Москва", резюмира журналистката Ирина Гордиенко, която добре познава района.
6
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До С.С.С.РВ последния си доклад Амнести интернешънъл заяви, че мъченията са все по-често използвани като метод на работа от руската полиция. Понякога с тях се измъкват признания, но изследване на руски експерти позака, че повечето жертви на полицейското насилие са убедени, че са били измъчвани за удоволствие.
5
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До С.С.С.РИскаш да ти опиша какво правят с чеченците ли, *** ?
4
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До С.С.С.РТи май си вярваш ? Анна Политковска, журналистка и правозащитничка:Русия е съвсем друга страна от тази, която политиците се правят, че съществува. У нас има жестока война, расизъм и насилие като средство за решаване на всякакви задачи. През този ден Александър вярваше, че е оцелял при опита да бъде убит. Разбираше, че е бил отровен, знаеше, че това е направено от руската Федерална служба за сигурност (ФСБ1) на РФ и беше сигурен, че заповедта е дошла от президента на Русия Путин.
3
2
 
39
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
До АнонименИ какви ги върши ФСБ , имаш данни за престъпления или какво ?? То се видя кой е световния престъпник .
2
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя дали знае какви ги върши Федералната Служба за Сигурност на Русия ? Нагъл предател.
1
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA SI PREDATEL NE E PRESTAPLENIE,NO SLED KATO SI RIAZAL GLAVI,UBIVAL SI DEZA I GENI,PRAVIL SI ATENTATI I SI UBIL MNOGO NEVINNI HORA,TOVA NE E PRESTAPLENIE.AMA TOZI SNOUDAN NAISTINA NE E NORMALEN.