Русия е потвърдила пред ЕК, че "Южен поток" е спрян

Руски министър е заявил това пред зам.-председател на ЕК
Обновена: 12 дек 2014 09:10 | 11 дек 2014 22:14, Елка Василева
142
Русия е потвърдила пред ЕК, че "Южен поток" е спрян
Снимка: архив, Reuters

Еврокомисията е получила потвърждение от Русия, че "Южен поток" е спрян, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Според съобщение на пресслужбата на ЕК това е потвърдил министърът на енергетиката на Русия Александър Новак в телефонен разговор днес със заместник-председателя на ЕК по въпросите на енергийния съюз Марош Шевчович.

Министър Новак е потвърдил пред заместник-председателя Шевчович, че Русия повече няма да продължава реализацията на проекта "Южен поток", се казва в съобщението на ЕК, цитирано от ТАСС.

Руският президент Владимир Путин заяви на 1 декември при посещението си в Турция, че Русия няма да реализира проекта „Южен поток“. Москва и Анкара обаче са се договорили за строителство на морски газопровод до Турция с годишен капацитет 63 милиарда кубически метра. Тръбата ще стига до границата на Турция и Гърция, където ще бъде изграден хъб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слава тебе, Господи!
74
5
 
12
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Другарю червен *** ти пък какво си се загрижил за рушветите на партийните величия от Позитано 20 . Точно ти хаха - овец *** . За една ракия и майка си ще продадеш .
73
11
 
10
 
! Отговори
Евродепутат преди 9 години
Голяма мъка налегна другарите от БКП-БСП-ДС . Сега не остана от къде да се получават рушвети и се чудят на кой свят са . Човек и добре да живее умира и друг се ражда .
72
14
 
9
 
! Отговори
4i4e преди 9 години
Русия ще трябва да го продава на някой тоя газ като го докара до турско-гръчката граница. Ако ЕС го иска тоя газ - ще си направи собствени газопроводи(слава Богу), ако не и трябва - газа ще си стои в хъба и ще чака други купувачи. Губи енергийната мафия в България и руската 5-та колона, на която ще се врътне кранчето, всички останали печелим неизмеримо от тези техни загуби, защото те обезкръвяват октопода!
71
6
 
24
 
! Отговори
хаха преди 9 години
България направи своя избор в лицето на Тиквата и Реформаторите-антибългари, а той е ШИСТОВ ГАЗ и ГМО Тоест тотално унищожение на плодородна Добруджа. Честито, русофоби! Ние никога няма да имаме западен избор, само руски или турски. За западняците нашия избор трябва да е турски. Мислете тъпоъгълници островърхи.
70
0
 
20
 
! Отговори
до 101 преди 9 години
американците не са купили украинските тръби - украйна им ги подари
69
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господа журналисти, казана дума клюка, написана дума документ... Вие видяхте ли документа и ако сте, покажете ни го та и ние да го видим. До всички драскачи, лаици и простаци - мислете...
68
1
 
13
 
! Отговори
така или иначе, преди 9 години
зимата си настъпва,а сп думи не се топли.Трябва газ,трябва ток,трябва топлина.
67
1
 
20
 
! Отговори
ало ало преди 9 години
До ПЕШО ШЕВРОНАПешо тва с шиста е еко бомба бе
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A sq qjte mu glavata
65
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отлично! Много добра новина! Да се оправят с турците...
64
4
 
17
 
! Отговори
Хара Кири преди 9 години
Няма да е лесно и краварите няма прросто да клекнат и да чакат да им го забият отзад, но праведният ще спечели. Напред Русия! Ние сме с вас и без газ и дори съвсем без коз:-)
63
5
 
20
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Русия още станцует на погребението на врагове. Вчера Путин в Индия е подписал повече от 20 на договори. Включително договор за доставка на втечнен газ, петрол, военна техника, за военното сътрудничество, изследване и развитие на шелфа, самолети производство, производството на ракети и т.н..., Докато Европа завърта жопой и се приспособява към САЩ - Русия се развива на Изток.
62
21
 
7
 
! Отговори
Соколов преди 9 години
Това е щастие за нас. На въглища ни оставете,но да сме далеч от ВАС.
61
1
 
27
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Тва Путин голям шмекер излезе.Запада очакваше от него наследник на Гърбучов, а той излезе втори Сталин и направо пак иска да тръгва не за Берлин, а да си измие краката на Атлантика чак.
60
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин има други проблеми от вчера рублата гони рекорд 1евро 70 рубли а доларите се свьршват в банките хората ги изкупиха
59
1
 
26
 
! Отговори
Просто преди 9 години
Продължение: Та русофобите американофили може да са спокойни - ако БГ започне да добива газ, "енергийната безопасност" ще е спазена до последната запетайка. БГ няма да има НИКАКЪВ контрол върху добива, дистрибуцията и печалбата от този добив. Най-много да загуби 26тото си място в света по износ на пшеница като бастиса Добруджа (но от това някакви бг фермери ще загубят, не е проблем). Честито!
58
1
 
26
 
! Отговори
Просто преди 9 години
"Енергетическа безопасност" е ефемизъм под койте се крие - "добиване на енергоресурси в други страни от компании подконтролни на ЕС и САЩ".Бяха теглени тръбите за Европа понеже 90те пейзажът изглеждаше розов - всички енергоресурси приватизирани под западна опека.Путин разруши миража, като арестува Ходорковски, затвори "Юкос" и предаде имуществото му на "Роснефт". Това е причината за истерията днес.
57
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лоша, много лоша новина за ***!
56
1
 
17
 
! Отговори
Л.Д.Л. преди 9 години
До ПЕШО ШЕВРОНА---Пешко,това скоро,май го взехте от комунистите,бе....скоро,скоро....то вече се приближаваме към същият срок,в който викахме по площадите "Стига"...Май няма никаква разлика от комунистите и сега...всичко е скоро.Незнам,но наистина СКОРО ще хвърчът зъби и кратуни--наистина скоро---еб.м ви у демократите,еб.м ви у капиталистите....ще падат кратуни-СКОРО....