Русия е потвърдила пред ЕК, че "Южен поток" е спрян

Руски министър е заявил това пред зам.-председател на ЕК
Обновена: 12 дек 2014 09:10 | 11 дек 2014 22:14, Елка Василева
142
Русия е потвърдила пред ЕК, че "Южен поток" е спрян
Снимка: архив, Reuters

Еврокомисията е получила потвърждение от Русия, че "Южен поток" е спрян, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Според съобщение на пресслужбата на ЕК това е потвърдил министърът на енергетиката на Русия Александър Новак в телефонен разговор днес със заместник-председателя на ЕК по въпросите на енергийния съюз Марош Шевчович.

Министър Новак е потвърдил пред заместник-председателя Шевчович, че Русия повече няма да продължава реализацията на проекта "Южен поток", се казва в съобщението на ЕК, цитирано от ТАСС.

Руският президент Владимир Путин заяви на 1 декември при посещението си в Турция, че Русия няма да реализира проекта „Южен поток“. Москва и Анкара обаче са се договорили за строителство на морски газопровод до Турция с годишен капацитет 63 милиарда кубически метра. Тръбата ще стига до границата на Турция и Гърция, където ще бъде изграден хъб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПЕШО ШЕВРОНАДа е. Скоро и в шенген, скоро и визи с канада и сащ няма да има, скоро ще печелим повече, скоро ще сме световна сила и скоро, скоро, скоро... Това скоро само остана да стане скоро.
54
0
 
8
 
! Отговори
РУмен преди 9 години
Грешка, българската википедия е катастрофа като бълг. държава, виж inflation. Там е обяснено по добре, ама не е чак толкова просто де.
53
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РУменти да не си самият Румен Гечев, царя на фалитите? Затова ги разбираш ти нещата....
52
1
 
19
 
! Отговори
РУмен преди 9 години
Тренда на рублата няма значение за вътрешния пазар ако нямаш голям импортен превес. Напълно обратно, газта и петрола се изкарват за рубли а продават навън за долари. Инфлацията има значение за цените на вътрешния пазар, не на външния. Образовайте се малко, нищо че миете чинии по цял ден. Википедия е безплатна:-)
51
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До пръчДо ТОДОР ХРИСТОВфен ли си на сталин?абе фен. Най-обикновена кирлива ***, лигавеща снимката на Путин на стената.
50
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам как я мислите, но тренда на рублата е отчайващ... За един месец е паднала с 20%. За половин година - 80%. И после нека руската стъкмистика нека ми говори за само 9% инфлация... Те от финансирането на оръжейните програми няма да отрежат, следователно мужиците ще вият от глад. Но това не е всичко - предколедният обвал предстои.
49
16
 
6
 
! Отговори
Чудесна новина! преди 9 години
Отървахме се!Отивам да налея от 10 годишното!Наздраве!
48
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рашките са хитри, правят се на умрели, вижте колко ни навредихте, а луксозната западна стока е непродаваема при тях. Няма вече лукс, нали купиха Кримское:-)
47
3
 
3
 
! Отговори
до Сталинския портре преди 9 години
Не се крий като мишка, ами си кажи, недей да те е срам!
46
6
 
5
 
! Отговори
до 72 преди 9 години
Колко пари изкара тая вечер бе другарю Сталински портрет! Кутев дава добри парички, а уж БСП била пред фалит!
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иван съм, не съм пламен, ама из опитен, и аз гледа кино. Хайде лека
44
0
 
3
 
! Отговори
пръч преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВфен ли си на сталин?
43
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам Русия да фалира, стига вече са ни продавали газа и нефта на най-високите цени в Европа, а уж сме били братя, славяни, тинтири-минтири! Цакат ни с най-високите цени, пречат ни за проучването на шистов газ! А сега само от находището в Галата, което е никакво добиваме над 10 % от нуждите ни за нефт! Но нарочно се съботира и се пречи на нови проучвания, вече 30 г. как нищо не се проучва, нарочно за да не намерим случайно нефт и да спрем техния внос, защото ще станем независими както енеригийно
42
5
 
1
 
! Отговори
пръч преди 9 години
До Кинокажи, зависи ли мерцедес от руския пзар, не ми говори за анали. ще умрат ли мерцедес и адидас ако не се лифтнат санкциите?
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кино киноАдидас и мерцедесите зависят от руският пазар Сериозно ли
40
4
 
10
 
! Отговори
Кино кино преди 9 години
Който злобар се радва, че еврото скача спрямо рублата много късоглед. Така Путин просто прави европейската продукция непродаваема в Раша, а цената на хляба таван има. Водка и сельодка им стига на рашкита, ами швабите ко ша праят с мерцедесите, а адидас кво стана с акциите? Седи гледай филма до край.
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВИнфото ти е като на партиен секретар от преди 40 години Има много информация - колко ще струва и т.н. Но ти обекновен клакьор, но поне се образовай
38
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия скоро ще клекне и ще моли Щатите за милост! Премиера Медведев днес направи откровени заявления за това! започна да се обяснява колко много губели руснаците, но е и запада губел, само че Русия губи на месец 150 милиарда $, а запада - 50 милиарда! Но Западните държави, които са най-засегнати първо са десетина на брой и второ - с много силни икономики! Най-много до лятото Путин е капитулирал, ако не му охлабят хватката за гушата!
37
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анализаторА ти какво си Не си българин така ли Лягай, че се излагаш Ставаш смешен И ти като Тодор - записан премиера на Индия записан в нашата секция на форума Коя - руската, българската, китайската Стига Смешници
36
6
 
1
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
С анонимни тролчета не разговарям!ТОЧКА!!!!!!