1/3 от германците смятат, че тече "ислямизация" в страната им

Меркел подценявала проблема с имигрантите, сочи анкета
Обновена: 14 дек 2014 10:42 | 14 дек 2014 08:05, Александър Попов
126
1/3 от германците смятат, че тече "ислямизация" в страната им
Протести в Дрезден. Снимка: Reuters

Повечето германци смятат, че правителството на Ангела Меркел не обръща достатъчно внимание на безпокойството, породено от имиграцията и търсещите убежище и довело до ежеседмични протести в Дрезден. Такива са изводите от социологическо изследване, цитирано от Ройтерс.

Шейсет и пет процента от участвалите в анкета, проведена от Те Ен Ес за списание "Шпигел", чиито резултати ще бъдат публикувани днес, казват, че управляващите не гледат достатъчно сериозно на рекордно високите нива на имиграция и търсене на убежище.

Повече от една трета са на мнение, че в Германия тече процес на "ислямизация". Смята се, че в Германия, чието население е 81 милиона, живеят около 4 милиона мюсюлмани.

В Дрезден стават все по-популярни понеделнишките протестни шествия, организирани от организацията ПЕГИДА - съкращение от "Патриотични европейци срещу ислямизирането на Запада".

В петък канцлерът Меркел заклейми тези акции, като заяви чрез свой сътрудник, че в Германия няма място за омраза нито към мюсюлмани, нито към други религиозни или етнически общности.
 
Меркел осъди и палежите на сгради в Бавария, в които се предвижда да бъдат настанени хора, поискали убежище. Полицията подозира, че нападенията са дело на крайната десница.

Канцлерът защитава тезата, че Германия, чието население застарява и намалява, има нужда от работници имигранти, за да реши проблема с хроничния недостиг на квалифицирана работна ръка. Но според представители на местните власти те трудно се справят с най-големия брой търсещи убежище в Европа и с нетна имиграция, достигнала най-високите си равнище от две десетилетия.

Вътрешният министър Томас де Мезиер обвинява организаторите на шествията под лозунга ПЕГИДА, че изопачават фактите и казва, че няма риск от ислямизиране на германското общество. В Дрезден, както и в по-голямата част от източната част на Германия, нивата на имиграцията са много ниски в сравнение с други западни германски градове.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в германия заплащането е добро за пристигащите от бедни страни,но за германците не е добро.напримеур скоро имаше общонационтална стачка в жп транспорта.писаха че средната заплата на машинистите е 1700 евро, за сравнение в гърция е 3000 евро.лекар в германия взима 4000, лекар във францзия-6000, ав в белгия.7000. още повече в Великобритания Швейцария Норвегия дания и най много в канада и сащ. годишно около 150 000 германци емигрират,главно специалисти и отварят работа на такива от изтока
67
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние да си гледаме нашата паница!В турската армия, отново са въвели османските маршове, и ехотът и тропотът на ботуш става все по силен и по силен! Разликата между турски и османски марш е, че османската обединява всички мюсюлмани, не делят хората на турци, кюрди, сирийци,чеченци,азери,иранци,шиити, сунити, и др. а всички са под едно знаме и един марш
66
0
 
16
 
! Отговори
коментар преди 9 години
Германците са много уязвими точно по тия въпроси, знаем защо от историята. Затова всеки сега, който подеме там въпроса за запазване на националността им, която е застрашена сега от ислямизацията, веднага вероятно бива скачано срещу него, с "доводи" от Втората световна война. Започвам да се замислям дали наистина всичко това не е добре планирано, също досещате се от кои.
65
2
 
16
 
! Отговори
аа не преди 9 години
До до 1 85 А ти изобщо история учил ли си? В Русия е имало мюсюлмани още от преди Германия да я има Волжките българи са мюсюлмани и т.н. Така че е едно да имаш местни мюсюлмани ,които живеят от векове,друго е да има пришълци мюсюлмани Ти чувал ли си преди 50 години в Германия да има мюсюлмани а ????????????????????? Нямало е ,а сега се напълни Ако не правиш разлика между местни и пришълци си много *** Аз лично нямам нищо против мюсюлманите в БГ ,които си живеят тука от векове
64
2
 
9
 
! Отговори
Борис Цветков преди 9 години
от ТРАКИЯ направиха унизителното име ТУРКИЯ
63
5
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Какво парави Путин?В Русия и руските федерация има 23 000 000 мюсюлмани!Права е Баба Меркел, християяните застаряват и намаляват!Християнските разбирания, затриват потомството от самосебе си!
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И бойко е толерантен към ислямаПо всичк кабеларки непрекъснато се проповядва срещу християнството, но ако някой каже нещо срещу мохамед ,Веднага пет забрадки скачат да се самозапалватИ каква истерия стана като отцепиха движението да се кланят към мекаАми джамиите в родопите?Ами другите джихадисти
61
1
 
6
 
! Отговори
Борис Цветков преди 9 години
КАЛЕГРИ И ЦВИ И КОМПАНИЯ СЪЗДАДОХА ТУРСКАТА РЕПУБЛИКА И ЕЗИК.ТЕ СЪЗДАДОХА И МАКЕДОНСКАТА ДЪРЖАВА И ЕЗИК. ПРОЧЕТЕТЕ ЗА ПЛАНЪТ ПАН ЕВРОПА НА КАЛЕГРИ И ДОСТА НЕЩА ЩЕ ВИ СЕ ИЗЯСНЯТ..............
60
1
 
12
 
! Отговори
Борис Цветков преди 9 години
ЧАК СЕГА ГО ВИДЯХА ТОЗИ ПРОЦЕС,ЗАПОЧНАЛ С ТУРСКИТЕ ГАСТАРБАЙТЕРИ ОТ 70 ТЕ. ПЛАНЪТ КАЛЕГРИ Е В СИЛА ОТ 20 ТЕ ГОДИНИ.
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аххааха те останалите 2/3 са емигранти, скоро и във вашия дом, ще му ядете главата на демокрация или какво се казва в евроатлантические ценности - право у газо
58
4
 
11
 
! Отговори
глупци преди 9 години
Евреите измислиха мохамеданството за да се противопостави на християнството. Докато тия *** не разберат това ще берат ядове. Германия е велика страна и рано или късно ше се противопостави на това безумие.
57
3
 
11
 
! Отговори
към "аа не" преди 9 години
На германците не са им проблем "пи.ките", ами това, че НАТО-вските самолети ги ръсят ежедневно с химикали:Al, Ba, Ni, Cd, Mn-ови съединения и никой не обръща внимание. Има няколко организации, надаващи вой, но официозите мълчат! И тук е същото! Целта е бастисване на Европа и САЩ да доминира! Ротшилд и Рокфелер искат население 500 млн. в света, което лесно ще се управлява с чипове, интернет и контролирани дебитни карти! Светът отива към Апокалипсис! Но това малко люде го приемат!
56
0
 
11
 
! Отговори
ДОЙЧЛАНД ЮБЕР АЛЕС преди 9 години
е на път да се промени - на колкото гермнаци , толкова турци и араби. Нищо чудно 4 РАЙХ на г-жа МЕРКЕЛ да се прекръсти на 4ти ВИЛАЕТ. Каквото повикало - такова се обадило. Когато турците миеха улиците на ХАМБУРГ и чистиха градските тоалетни бе добре, ама сега са вече 2, 3 поколение уж германци, ама само уж. Турските обичаи са вече в цели квартали на германските градове. Да са готови да посрещнат и любимците им от СТОЛИПИНОВО, на чиито права са яростни защитници , ама да са далече от тях
55
1
 
4
 
! Отговори
shaise преди 9 години
До ЮьКоя е тогава?
54
4
 
2
 
! Отговори
Юь преди 9 години
До shaiseГермания далече не е най-добрата държава в Европа.
53
1
 
9
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Сега в Германия ако тези които са протиов имигрантите и ислямизацичта са 30%(аз не вярвам.че са толкова малко)то следващата ще са над70% и Меркел трябва да се маха итя е послушница на американците и не защитава интересите на германците.
52
7
 
4
 
! Отговори
То и русия преди 9 години
се ислямизира.Че си има и двама президенти-Рамзан Кадиров управлява Чечения,а Путин -Русия.
51
0
 
17
 
! Отговори
!? преди 9 години
Тия да внимават да не се появи радикално християнство,че тогава и американчетата,и мюсулманчетата здраво ще я объркат!
50
0
 
26
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ДОКАТО ГОСПОЖА МЕРКЕЛ СЕ ЗАНИМАВА САМО С РУСИЯ ГЕРМАНИЯ ТОКУ ВИЖ СТАНАЛА ИСЛЯМСКА. ТОГАВА ПАК ЩЕ ОБВИНИ ПУТИН, ЧЕ ДОКАТО СИ Е ГУБЕЛА ВРЕМЕТО ДА МУ НАЛАГА САНКЦИИ ИСЛЯМИСТИТЕ ОКУПИРАЛИ ГЕРМАНИЯ. *** БАБИЧКА.
49
9
 
5
 
! Отговори
Фес преди 9 години
Альльяяяяяяяяяяяяяху акбар !