1/3 от германците смятат, че тече "ислямизация" в страната им

Меркел подценявала проблема с имигрантите, сочи анкета
Обновена: 14 дек 2014 10:42 | 14 дек 2014 08:05, Александър Попов
126
1/3 от германците смятат, че тече "ислямизация" в страната им
Протести в Дрезден. Снимка: Reuters

Повечето германци смятат, че правителството на Ангела Меркел не обръща достатъчно внимание на безпокойството, породено от имиграцията и търсещите убежище и довело до ежеседмични протести в Дрезден. Такива са изводите от социологическо изследване, цитирано от Ройтерс.

Шейсет и пет процента от участвалите в анкета, проведена от Те Ен Ес за списание "Шпигел", чиито резултати ще бъдат публикувани днес, казват, че управляващите не гледат достатъчно сериозно на рекордно високите нива на имиграция и търсене на убежище.

Повече от една трета са на мнение, че в Германия тече процес на "ислямизация". Смята се, че в Германия, чието население е 81 милиона, живеят около 4 милиона мюсюлмани.

В Дрезден стават все по-популярни понеделнишките протестни шествия, организирани от организацията ПЕГИДА - съкращение от "Патриотични европейци срещу ислямизирането на Запада".

В петък канцлерът Меркел заклейми тези акции, като заяви чрез свой сътрудник, че в Германия няма място за омраза нито към мюсюлмани, нито към други религиозни или етнически общности.
 
Меркел осъди и палежите на сгради в Бавария, в които се предвижда да бъдат настанени хора, поискали убежище. Полицията подозира, че нападенията са дело на крайната десница.

Канцлерът защитава тезата, че Германия, чието население застарява и намалява, има нужда от работници имигранти, за да реши проблема с хроничния недостиг на квалифицирана работна ръка. Но според представители на местните власти те трудно се справят с най-големия брой търсещи убежище в Европа и с нетна имиграция, достигнала най-високите си равнище от две десетилетия.

Вътрешният министър Томас де Мезиер обвинява организаторите на шествията под лозунга ПЕГИДА, че изопачават фактите и казва, че няма риск от ислямизиране на германското общество. В Дрезден, както и в по-голямата част от източната част на Германия, нивата на имиграцията са много ниски в сравнение с други западни германски градове.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След 20 г. в нашата държава преобладаващото население ще бъде от мюсюлмани.Християните можем да благодарим на Запада за този успех на исляма.Този формат на демокрация у нас прогони на запад образованите и желаещите да работят.
47
1
 
15
 
! Отговори
61 преди 9 години
в селото на родителите ми също да видиш ром е било екзотика. сега е мнозинството от населението и то младото. останали са няколко старци българи на доизживяване
46
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европа досега бе твърде толерантна към исляма. Мюсюлманите издигнаха навсякъде своите джамии - насред Париж и прочие и в това нямаше да има нищо лошо, ако сега не бяхме научили, че именно оттам тръгват джихадистите за Сирия и Ирак. Това са проблемни клетки насред нашата цивилизация, които трябва да бъдат смачкани. Дали наистина ислямът е мирна и толерантна религия? Ще го повярвам, когато в Мека и Медина построят църква и арабите престанат да издават смъртна присъда заради карикатура на Мохамед?
45
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Третия закон на Нютон - на всяко действие има противодействие. След като има Ислямска Държава, скоро ще има и Арийска Държава с претенции да си върне римските провинции чак до Индия.
44
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
при населението до 20 годишна възраст във България,българското население е малцинство. в Северна България,въобще българското население е малцинство, в Южна България в райони като кърджали,хасково,сливен,части от Пазарджик Бургас Ямбол стара загора също българите са малцинство. до 20-25 години ще останат български анклави само в няколко по големи града. това е по данни и прогнози на нси
43
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
застанете пред някой родилен дом в бг за няколко часа и гледайте какви изписват и какви са посрещачите отвънка. картината веднага ще ви стане ясна
42
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в училището до нас преди 15-20 години,беше екзотика да видиш ромско дете. сега почити всички деца са от ромски произход
41
1
 
24
 
! Отговори
Festo преди 9 години
Сетила се Мара да се побара ! ! ! Продължавайте да разрешавате строителството на джамии, продължавайте да гледате с безразличие как мюсюлманите да си налагат обичайте ( носене на бурки , забрадки и т.т.).... После не се питайте до защо сте я докарали до това дередже..... хЕлзинските комити ще Ви обяснят....
40
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако изтриеш една истина ти не я премахваш. в бг над 50 % от новородените са от ромски произход и още 20% са от турски и друг етнос различен от българския
39
2
 
23
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Разбира се, че ще се противят на ислямизацията. Никой не иска децата му да живеят с промити мозъци и готови да се взривят по команда в името на ал ах
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 56Има решеноие на проблема - нашу ром ( сиганье ) повишуту са и'л атеисти , и'л истиане . Зумете го сичкуту и ш' ви уредим. За са са 1.5 милиунуту ама само им давайти сусиалнуту помошт и они браже , че докарат до 56 за годин. И к'о ш стании убаву у бонското стулипинуву или берлинскуту максуд.
37
0
 
3
 
! Отговори
аа не преди 9 години
Ето раждаемостта и смъртността в Германия за 2011 Родени 663 000 Починали 852 000 И това е като се сложи раждаемостта при всички етнически групи в Германия
36
1
 
11
 
! Отговори
аа не преди 9 години
Като споменахте демографията,ще ви кажа,че въпреки милионите емигранти в Германия и постоянния поток,прираста е стабилно отрицателен Явно на германците пи*ките въобще не им стават Ти при такъв емигрански поток да имаш отрицателен прираст,просто не ми се мисли
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Spored men sa mnogo powe4e - pylno e i kion i w Berlin i v hamburg - kydeto i da sym hodil e pylno - towa e edinstwenoto koeto ne hareswam v Germaniq ,ina4e e welika strana , s veliki hora/nemci/Interesno e 4e e zagubila voinata - a e nai dobrata strana v cql swqt - kak se e polu4ilo neznam
34
5
 
14
 
! Отговори
Хатле преди 9 години
Германците айна да ядът, всички там да отидат, та да се махат от нас и джамия в Берлин на поляната пред Райхстага да си построят и по пет пъти на ден краката да си мият, амин.
33
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Merkel e edna evreiska podloga! I chujdencite v Germaniq NE sa 4 miliona ot 81 miliona naselenie,a minimum 10 MILIONA S NEMSKO GRAJDANSTVO! Tezi bez grajdanstvo,v tova chislo i nelegalnite imigranti sa okolo 5 miliona!!! Toest v Germaniq ot 81 miliona naselenie, 15 miliona sa 4UJDENCI - negri,arabi,turci,aziatci i pro4ie! No tova celenaso4eno nikoi ne iska da go priznae! FRanciq naprimer otdavna ne e bqla durjava,po sushtiq pat vurvi Germaniq i Slandinavskite durjavi!!! Vreme e za swastika!!!!!
32
14
 
7
 
! Отговори
аа не преди 9 години
До Румбо OO боже,та тука особено софиянци,дават мило и драго да ги гушка сирииски бежанец и то искат да е ерген,барем им направи някое джихадисче на тия дето са женени Айде една анкета сред жените и ще видите,че джихадистите са на първо място по-търсени он бг жени за женене Изобщо бг. народа не само ,че е толерантен а и иска да го *** джихадисти След 10 години ще иска вместо република БГ да е халифат БГ
31
0
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
И не само Германия! Брюксел, сърцето на ЕС е вече със забрадки! Първата жена, която видях там, беше забулена! В центъра, улиците са арабски! Каква Европа, какъв ЕС?!
30
0
 
37
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
4 милиона мюсулмани в Германия!?Та само турците са 7млн,от тях 3млн с гражданство и то по стари данни!Малко късно са се осъзнали германците за проблема!Вместо да стимулират раждаемоста на собствения си народ,толерират тая на пришълците!"Самоунищожаваме се" беше казал един германски президент преди години и бе принуден да напусне поста си за това изявление!Сега,когато истината е очевидна,пак не се прави нищо!Лошото е,че и нас принуждават за същото,а съпротивителните ни сили са нищожни!
29
1
 
9
 
! Отговори
POIKJUHYGTFD преди 9 години
Merkel e edna evreiska podloga! I chujdencite v Germaniq NE sa 4 miliona ot 81 miliona naselenie,a minimum 10 MILIONA S NEMSKO GRAJDANSTVO! Tezi bez grajdanstvo,v tova chislo i nelegalnite imigranti sa okolo 5 miliona!!! Toest v Germaniq ot 81 miliona naselenie, 15 miliona sa 4UJDENCI - negri,arabi,turci,aziatci i pro4ie! No tova celenaso4eno nikoi ne iska da go priznae! FRanciq naprimer otdavna ne e bqla durjava,po sushtiq pat vurvi Germaniq i Slandinavskite durjavi!!! Vreme e za swastika!!!!!!