Над 80% от руснаците подкрепят Путин

69% смятат, че части от Украйна изконно са руски
18 дек 2014 09:53, Елка Василева
284
Над 80% от руснаците подкрепят Путин
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Над 80 процента от руснаците продължават да подкрепят президента Владимир Путин въпреки международната изолация и срива на рублата, показва проучване на общественото мнение, цитирано от Асошиейтед прес.

Според сондажа, проведен от института НОРК (NORC) по поръчка на американската агенция, рейтингът на Путин е 81 процента.

Анкетата е била проведена между 22 ноември и 7 декември, т. е. след началото на главоломното падане на курса на руската национална валута.

Проучване, осъществено в същия период от центъра "Левада" - най-авторитетния независим руски социологически институт, измери рейтинга на Путин на 74 процента.

69 процента от участниците в допитването на АП смятат, че части от Украйна изконно са руски.

Над 60 процента от анкетираните жители на столицата Москва признават, че икономическото им положение се е влошило. Тази негативна констатация споделят по-малко от половината от участвалите в допитването хора от провинцията.

Повечето руснаци смятат своя президент не за причината, а за решението на тежките проблеми, пред които е изправена страната, отбелязва АП. Въпреки че Русия стана по-авторитарна държава при управлението на Путин, подкрепата за него изглежда истинска.

Много анализатори обаче коментират, че високият рейтинг на руския президент няма особено значение предвид контрола на Кремъл върху информацията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
1
 
! Отговори
Шано преди 9 години
Харесват ми мненията ви, личи си, че сте работари и се трудите. Жалко, че толкова години минаха и обикновения човек е по-зле и все по-зле. Тези, които не подкрепят идеята за която говоря са офисджийчетата, където не се цапат по цял ден, те не разбират за какво иде реч, защото са ново строителство. Всеки уважаващ себе си човек знае, че още работим в социалистическите заводи от едно време и живеем в панелките, както и всяка обществени сгради са същият тип. И добре, че неправдата ви крепи драги...
139
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
социологическите агенции И НА БОРИСОВ МУ ДАВАТ 80%-ТА ПОДКРЕПА *** НА ИЗБОРИ ВСЕ ЗИМА 30%-ТА!!!КОЙТО ПЛАЩА ТОЙ ПОРЪЧВА И МУЗИКАТА А ТЕЗИ ПРОУЧВАНИЯ СА ПОРЪЧАНИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ Е БОРИСОВ ИЛИ ПУТИН :D
138
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дай Боже да доживеем да ни освободят пак
137
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ехх, ако България си имаше един Путин!
136
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А всъщност рейтингът на Путин е над 90 %. И ще продължава да расте, не само в Русия. Много скоро всички ще осъзнаят в какво робство живеят и че единствения истински радетел за суверинитет на държавите и човешките права е Русия.
135
1
 
13
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Русия е велика държава! Има велик президент, който има най-голямо влияние върху световните дела. Това е истината, другото са празни приказки, на изкуфели ***.
134
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама прости *** забравиха кюляфа през 1996 година 1 долар 3000 лева ,така с майка Америка и ФЕД.Лягаш си яовек ,а се събуждаш просяк.
133
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Г.КирчевНЕ ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА 80 % ОТ БЪЛГАРИТЕ БЕ ! ТОЧНО ТИ ЩЕ ГОВОРИШ ЗА ТИКВУНИ !ПО ТВОЯТА ЛОГИКА МОГА ЛИ ДА КАЖА ,ЧЕ 100 % ОТ КОМУНИСТИТЕ И ОСОБЕННО АТАКИСТИТЕ СА НАВЕДЕНИ И ГОТОВИ ДА ЦЕЛУВАТ *** НА ПУТИН ,НО ТЕ НЕ СА БЪЛГАРИТЕ !
132
8
 
1
 
! Отговори
lud преди 9 години
te tij 80 procenta da gledat da ne umrat ot glad-pros narod slaba Rusia
131
1
 
13
 
! Отговори
LARISA преди 9 години
DA NIE HARESVAME I OBI4AME PYTIN .MISLQ ,4E MALKO POLITICI BIHA SE POHVALILI S TOVA NARODA TI DA TE OBI4A .I ZNAETE LI ZA6O ...ZA6OTO NIE PARVO SME RYSNACI --A POSLE MISLIM ZA PARI .ZATOVA RYSIA 6E Q BADE ...I NE SI MISLETE ,4E RYSNACITE JIVEQT ZLE .ZATOVA IZKYPIHME IMOTITE PO EVROPA ---6OTO SME BEDNI LI ?KOLKO OT VAS SI GO POZVOLIHA ,KOLKO OT VAS PATYVAT PO SVETA .NE NAPRAZNO MOSKVA E STOLICATA S NAI -VISOK STANDART NA JIVOT .INTERESYVAITE SE ...NE PI6ETE IZMISLICI....ETO ZATOVA PYTIN E VELIK
130
3
 
27
 
! Отговори
Г.Кирчев преди 9 години
А аз ви казвам иче 80% от българите харесват Путин и биха искали да имат такъв оправен човек за ръководител на държавата, вместо наведени тиквуни
129
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами те преди 2 месеца руските *** говореха, че към края на годината ще се търгува петрол в рубли и долара щял да не бъде вече световна валута, а рублата да го замести. Странно защо не се случва това, а процеса е точно обратния...Ех, ние неразбиращите да си траем пак, пък да се посмеем след месец на днешните бисери на партийните *** от "Атака" и "БКП" опа пардон "БСП".
128
0
 
11
 
! Отговори
рейтинг преди 9 години
малко са процентите
127
22
 
6
 
! Отговори
хх преди 9 години
Руското посолство пак развърза кесията. Гледам по всички блогове голяма активизация на руски ***.Само да се постараят бързо да си приберат рубличките и да ги обменят за долари, че още другата седмица няма да могат и половината цена да им вземат.Интересна работа, *** на путин вярват, а на рублата не.Що така бе другари?
126
2
 
26
 
! Отговори
искам да знам преди 9 години
А сега напишете, колко процента е подкрепата на нашия !
125
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименОще малко числа, завчера когато еврото беше 85-88рубли (днес е около 72рубли)в същото покзаваха репортажи от Москва та там бензина бил мноооого скочил и знаеш ли колко много 35-37 рубли Н95 (показаха 3-4 бензиностанции) ха сега сметни колко е това в евро и колко струва тук при нас.Освен това руснаците знаят откъде им идват проблемите и защо так, че процентите от изследванията са много близо до истината.
124
5
 
25
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
Руснаците знаят че Путин работи за Русия и за това го подкрепят погледнете назад в историята и ще го видите ,ако бяхме видели един такъв политик в последните избори резултата нямаше да е такъв.Мисля че Путин готви капан на САЩ и те не знаят от къде ще им дойде и наближава времето САЩ да спрат да се правят на световни господари ,не сме влезли в ЕС Америка да ни казва какво да правим !!!
123
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"80% от руснаците подкрепят Путин"...."69 процента...смятат,... че части от Украйна изконно са руски"90% смятат, че втората световна война още не е свършила95% смятат, че Сталин е жив.99% смятат, че САЩ са нападнали Русия
122
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то и в Северна Корея народа подкрепя лидерите си.
121
5
 
20
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
РУСНАКА Е УМЕН. ВСИЧКИ ТЕЗИ МАНЕВРИ ГИ ПРАВИ ЗА ДА ПОДЛЪЖЕ ПРОТИВНИЦИТЕ СИ И ПОСЛЕ УДАР В ГЪРБА. НЕ НАПРАЗНО Е БИЛ ТОЛКОВА ГОДИНИ В КГБ АГЕНТ В ЧУЖДО РАЗУЗНАВАНЕ. ДОСТА НЕЩА Е НАУЧИЛ ЗА ПРОТИВНИЦИТЕ СИ И КАКВА ТАКТИКА ДА ПРИЛОЖИ. ЗАПАДА И САЩ НЕ ЗНАЯТ КАКЪВ КАПАН ИМ ЗААЛАГА.