Над 80% от руснаците подкрепят Путин

69% смятат, че части от Украйна изконно са руски
18 дек 2014 09:53, Елка Василева
284
Над 80% от руснаците подкрепят Путин
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Над 80 процента от руснаците продължават да подкрепят президента Владимир Путин въпреки международната изолация и срива на рублата, показва проучване на общественото мнение, цитирано от Асошиейтед прес.

Според сондажа, проведен от института НОРК (NORC) по поръчка на американската агенция, рейтингът на Путин е 81 процента.

Анкетата е била проведена между 22 ноември и 7 декември, т. е. след началото на главоломното падане на курса на руската национална валута.

Проучване, осъществено в същия период от центъра "Левада" - най-авторитетния независим руски социологически институт, измери рейтинга на Путин на 74 процента.

69 процента от участниците в допитването на АП смятат, че части от Украйна изконно са руски.

Над 60 процента от анкетираните жители на столицата Москва признават, че икономическото им положение се е влошило. Тази негативна констатация споделят по-малко от половината от участвалите в допитването хора от провинцията.

Повечето руснаци смятат своя президент не за причината, а за решението на тежките проблеми, пред които е изправена страната, отбелязва АП. Въпреки че Русия стана по-авторитарна държава при управлението на Путин, подкрепата за него изглежда истинска.

Много анализатори обаче коментират, че високият рейтинг на руския президент няма особено значение предвид контрола на Кремъл върху информацията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
11
 
! Отговори
до 94 преди 9 години
видял ли си какви коли карат руснаците,още повече-видял ли си новия модел Лада.Живееш с представи от времето на дядяБоря,но то свърши,безвъзвратно.Ще трябва да се свиква,трудно е,но такива са фактите.
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнтичервенамутраА защо ги спряха, задавал ли си си въпроса? Защото мутричката всяка седмица беше в Брюксел и ревеше и молеше да ги спрат, за да направи мръсно на Ореха. А тези, които яко изгоряха с КТБ също да му благодарят. Тиквата беше този, който почна да реве по ТВ за КТБ и затварянето и не закъсня. Айде у лево, моля.
58
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така разправяха и по БНТ за жан виденов, ама знаем, че ако не беше полицията, народа щеше да го е изгорил. Финансовата ситуация в ръша сега е същата, каквато беше декември 96-та в България. Нищо. С тяхните камъни по тяхната кратуна.
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЛЕД КАТО СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ НА БРИКС ПОДПИСАХА ДОГОВОР ЗА ОТКРИВАНЕ НА БАНКА НА БРИКС ПРЕЗ 2015 ,КОЯТО ДА РАБОТИ САМО С НАЦИОНАЛНИТЕ ВАЛИТИ НА ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ ЗАОБИКАЛЯЙКИ ДОЛАРА И МВФ ,САМО ПРЕДИ ДНИ НА СРЕЩАТА НА ШОС-ШАНХАЙСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО В СТОЛИЦАТА НА КАЗАХСТАН СЪЩО СЕ ДОГОВОРИХА ДА ОТКРИЯТ СОБСТВЕНА БАНКА НА ШОС В ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ ВЛИЗАТ РУСИЯ,КИТАЙ ,ИНДИИЯ ,КАЗАХСТАН ,УЗБЕКИСТАН,КИРГИСТАН,АЗАРБАЙДЖАН,ТУРКМЕНИЯ ,А ТУРЦИЯ ОТСКОРО ПОДАДЕ МОЛБА ЗА ЧЛЕНСТВО.
56
6
 
8
 
! Отговори
Античервенамутра преди 9 години
До Анонимен 54Мутрата го сложихме на власт и еврофондовете веднага се отвориха, земеделците си получиха субсидиите и благодариха на мутрата за това.Сега за бедстващите райони ще има компенсации от ЕС пак заради мутрата.Когато червените *** бяха на власт нямаше ни компенсации за пострадалите райони от наводненията ни субсидии.Сега мутрата ще изкара метрото до Витоша и ще направи тунела под Шипка докато червените *** лаят отстрани.Има мутра има субсидии има червени *** няма субсидии
55
6
 
3
 
! Отговори
ББ преди 9 години
Дянков заслужава медал, до къде ги докара... чак жал да ти стане.
54
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KATO ТОЛКОВА ГО ПОДКРЕПЯТ ЗАЩО СИ КУПУВАТ ЗАПАДНИ КОЛИ, КЪЩИ В БЪЛГАРИЯ И ИСПАНИЯ, И СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ИЗБЯГАТ ЗА МАЛКО ОТ РОЗОВОТО СИ НАСТОЯЩЕ? АМИ СТОЙТЕ СИ ПРИ ЛЮБИМИЯТ *** *** И МЕДВЕД И СИ КАРАЙТЕ ЛАДИТЕ! ТОГАВА ЩЕ БЪДЕТЕ ПАТРИОТИ И НАЦИОНАЛИСТИ!!!!!!!
53
1
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Знам, знам, Сорос ти плаща 3,5 к за да блябосваш по форумити, клатейки си копитата. От хората може и да се опазиш, но от Бог няма, вярвай ми!
52
7
 
13
 
! Отговори
Жан преди 9 години
Най-големия политик в света !А тия които са против русснаците нака да продълзжът да си гледат турските сериали по българската телевизия.Нашите политици ходят в ЕС да просят пари,а със изпросеното купуват турски сериали .
51
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦЯЛА УКРАЙНА СИ Е РУСКА С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА НАЙ ЗАПАДНАТА ЧАСТ ГАЛИЧИНА НАСЕЛЕНА С ПОЛСКО-ЛИТОВСКИ КАТОЛИШКИ *** ,КОИТО СПРЕТНАХА МАЙДАНА И ДОКАРАХА НА ВЛАСТ В КИЕВ ШЕПА ЕВРЕЙСКИ ОЛИГАРСИ ,КОИТО КАТО ПРАВОВЕНИ *** НЕНАВИЖДАТ ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ
50
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много го обичат ,за това в Австралия нему направиха место да си пие кафето.Ами се повъртя и дим на самолета и даго няма в неизвестна посоко.Да много го обича целият свят.И като се наредиха за снимки Путин мина от краи до краи през редицата и неси намери место.Завалията и си замина безследно.Обичат го само на думи.
49
9
 
7
 
! Отговори
Загрижен преди 9 години
РЦБ яко налива рубли да обърне тренда на рублата, че джуджето ще говори след малко, но спокойно от утре пак ще се възстанови пазарния тренд към хиперинфлация!Да са ни честити новите бедняци желаещи да стават европейци! Ще видите още това лято, колко ще искат да си купуват имоти и гражданство....
48
3
 
12
 
! Отговори
weiss преди 9 години
А за рублата- ами като си посегнал на светая светих, на щатския долар, и по-страшни неща ще ти се случват. Но си мисля, че Русия ще я има и след щатския долар :-) Не че нещо...
47
3
 
9
 
! Отговори
WTF преди 9 години
До #$&Ти ако се смяташ за омазан в екскременти си е твой проблем. Аз съм с европейско образование, доходоносна професия, европейско заплащане, но си живея в България, защото така ми харесва. Модерните технологии ми позволяват да си върша работата от тук. А и по никого не плюя. Просто казвам истината, каквото всички знаем че е. Нямам против хората от Атака да ми слагат минуси. Разбирам ги, че и те трябва да ядат нещо. "Управление на онлайн репутация" си е законна услуга все пак.
46
7
 
15
 
! Отговори
weiss преди 9 години
Чета тук в коментарите, че българина бил смел и горд, че руснаците били глупави и щели да умрат от глад, че Русия вече цял век се разпадала и не вярвам на ушите си. Не че нещо, ама ние като народ сме пълна ***, без собствено достойнство и готова да се продаде на всеки, който я пожелае. Затова ни управляват мутри, правят ни на калинки, и нямаме собствено мнение, можем само да гАдим и мажем. А руснаците имат достойнство и за разлика от нас не живеят на колене.
45
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя цяла Украйна е руска, там се е създала Киевска рус, те са си руснаци. Другото е измислено, както е измислена и Македония, както и измислиха Косово.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След 35 минути ще говори Путин..
43
7
 
2
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
Граждане РФ, которые плохо вели себя в этой жизни, после смерти попадут опять в РФ.
42
4
 
6
 
! Отговори
101% преди 9 години
Какво го хвалите Ким? Ми че Путин като добави и 20-те % от българите, които дават мило и драго за братушките, направо си ги хваща 100%! А като добавим и Волен Сидеров, ей ти 101%!ЧЕСТИТО!
41
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О6те няколко седмици и Русия възтава,а те се самозалъгват че го подкрепят.Кои му вярва на комонистите никои кои.Какво да го подкрепят за какво .каквое постигнал срути цялата държава благодарение на него.И товае самото начало.Има само едно голо самочуствие,ни6то друго.