Над 80% от руснаците подкрепят Путин

69% смятат, че части от Украйна изконно са руски
18 дек 2014 09:53, Елка Василева
284
Над 80% от руснаците подкрепят Путин
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Над 80 процента от руснаците продължават да подкрепят президента Владимир Путин въпреки международната изолация и срива на рублата, показва проучване на общественото мнение, цитирано от Асошиейтед прес.

Според сондажа, проведен от института НОРК (NORC) по поръчка на американската агенция, рейтингът на Путин е 81 процента.

Анкетата е била проведена между 22 ноември и 7 декември, т. е. след началото на главоломното падане на курса на руската национална валута.

Проучване, осъществено в същия период от центъра "Левада" - най-авторитетния независим руски социологически институт, измери рейтинга на Путин на 74 процента.

69 процента от участниците в допитването на АП смятат, че части от Украйна изконно са руски.

Над 60 процента от анкетираните жители на столицата Москва признават, че икономическото им положение се е влошило. Тази негативна констатация споделят по-малко от половината от участвалите в допитването хора от провинцията.

Повечето руснаци смятат своя президент не за причината, а за решението на тежките проблеми, пред които е изправена страната, отбелязва АП. Въпреки че Русия стана по-авторитарна държава при управлението на Путин, подкрепата за него изглежда истинска.

Много анализатори обаче коментират, че високият рейтинг на руския президент няма особено значение предвид контрола на Кремъл върху информацията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
5
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Второто е вероятно колкото и е вероятно Путин да оправи положението
19
7
 
15
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Абе не знам за Путин, ама ние показахме на цял Свят, че не сме способни да браним собствените си интереси, и то за пореден път..
18
12
 
12
 
! Отговори
..... преди 9 години
Ами добре. Пожелавам им поне още 10 години да ги води... очевидно към бездната :)
17
4
 
9
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Два изхода Смяна на властта в Русия с такава подчинена на ЗападаИли световна война с цел превземане на Европа
16
6
 
6
 
! Отговори
Самый Самый преди 9 години
Самые большие мазохисты в мире...ОЩЕ! ОЩЕ! ОЩЕ!100 рубли за лев... 200 рубли за лев... 1000 рубли за лев...
15
12
 
14
 
! Отговори
bau преди 9 години
Заблуденият народ си заслужава съдбата. Както и българите, които 45 години охотно се гъзиха на съюза, а после още 25 години руска зависимост и влияние - ето го резултата. Всички държави в ЕС живеят нормално - без нас - нормално, ние сме още руска колония - обречени на мизерия и отритнати от белия свят.
14
3
 
5
 
! Отговори
расиянин преди 9 години
Беееее
13
8
 
8
 
! Отговори
Дааа преди 9 години
Всеки народ си заслужава управниците! В Русия няма как да е друго, вече наближава цял век от ВОСР! Доста време е това за промиване на мозъци...!
12
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Анкетата е била проведена между 22 ноември и 7 декември.Преди срива на рублата. А това, че смятат за руски части от Украйна е просто ужасно. Със сигурност мислят така и за другите страни. Русия наистина е зло за цивилизования свят.
11
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СОРОСЧЕТА И РАДЕТЕЛИ ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ ВИЖТЕ ТУКА В ДЯСНО ЗАГЛАВИЕ ОТ ИНВЕСТИТОР БГ-,,ЩАТЪТ НЮ ЙОРК ЗАБРАНЯВА ХИДРАВЛИЧНИЯ ФРАКИНГ И ПОСЛЕ ПАК МИ ГОВОРЕТЕ,ЧЕ ДОБИВА НА ШИСТВО ГАЗ БИЛ (БЕЗОПАСЕН) ЗА ПРИРОДАТА И,ЧЕ ЧРЕЗ НЕГО СМЕ ЩЕЛИ ДА СТАНЕМ (НЕЗАВИСИМИ) ОТ РУСКИТЕ ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ,А КОЛКОТО ДО РУСКАТА РУБЛА ВЧЕРА ТРЕНДОВЕТЕ НА БОРСАТА В МОСКВА РЯЗКО ТРЪГНАХА НАГОРЕ СЛЕД ЕДНО ИЗКАЗВАНЕ НА БАНКЕРА НА КИТАЙСКАТА НАЦИОНАЛНА БАНКА СВЪРЗАНО НЕЩО СЪС (ЦЕННИ) КНИЖА НА САЩ
10
8
 
15
 
! Отговори
Ким III преди 9 години
119% от севернокорейците подкрепят Ким!
9
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, 101% не може ли? Че другаря Ким е с толкова. Путин засрами се, изоставаш!
8
3
 
16
 
! Отговори
макето преди 9 години
до 10 у нас нема политик с топки кат Путин има само продажници
7
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще си говорим пак на пролет. А и всички помним как БКП имаше одобрението на 99,9%, така че защо ли ме съмнява малко тази стъкмистика...
6
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лилипутин!
5
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко пресилено е 70 % ама иначе и българите да попиташ Македония си е част от България, ама никой няма да ни даде да влезем с танковете и да си я вземем нали ?Турция може пък да каже, че България е част от тях и тва е да ни сгази. Това ли е правилното решение бе русофилчета?А с тая назряваща криза в Русия, скоро Путин ще бъде свален, всичко си има граници на търпение, въпреки, че руснаците са учили половината свят как да си траят в ъгъла и да слушат "вожда", че иначе лошо за тях...
4
7
 
39
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Дори в САЩ подкрепата за Путин е по-висока от тази за Обама.
3
12
 
12
 
! Отговори
sostin преди 9 години
До Естествено!така си мислиш само ти и група руски инженери :)))
2
6
 
28
 
! Отговори
ДДД преди 9 години
69% смятат, че части от Украйна изконно са руски---------еми истина е....Ако не тбеше лудия Ленин,да ги създаде като държава,сега нямаше да има проблеми.......
1
16
 
42
 
! Отговори
Естествено! преди 9 години
У нас също над 70% от хората подкрепят Русия!