Газът ще минава само по "Турски поток", "Южен поток" е закрит

ЕС да не изпусне тези обеми газ, предупреди Милер
Обновена: 14 яну 2015 18:34 | 14 яну 2015 16:29, Елка Василева
855
Газът ще минава само по "Турски поток", "Южен поток" е закрит
Алексей Милер. Снимка: архив, Reuters

"Турски поток" е единственият маршрут за бъдещи доставки на 63 милиарда кубични метра руски газ, преминаващи сега транзитно през Украйна. Това заяви шефът на Газпром Алексей  Милер в отговор на въпрос на журналисти за проекта за газопровод "Южен поток".

"Проектът е закрит. Газопроводът "Турски поток" е единственият маршрут за бъдещи доставки на 63 милиарда кубични метра руски газ, преминаващи сега транзитно през Украйна. "Други варианти няма", подчерта той, цитиран от ТАСС.

Още по темата

По думите му европейските партньори на Газпром са информирани за това и сега задачата им е да се създадат необходимите газопреносни структури от границите на Турция и Гърция.

"Те имат максимум няколко години. Това е много строг график. За да се вместят в тези срокове, работата по строителството на новите магистрални газопроводи в страните от ЕС трябва да започне още днес. В противен случай тези обеми газ могат да се озоват на други пазари", предупреди ръководителят на Газпром.

Милер допълни, че Газпром изгражда стратегията си въз основа на плана за създаване на Енергиен съюз в ЕС.

Руският президент Владимир Путин обяви, че проектът за газопровод „Южен поток“ няма да бъде реализиран, при посещението си в Турция на 1 декември 2014 г. Като причина за това той посочи липсата на разрешение от страна на България. Вместо "Южен поток" беше обявено, че ще бъде построен "Турски поток", който ще минава през територията на Турция. По-късно премиерът Бойко Борисов излезе с идеята България да стане общ разпределителен център на газ за държавите членки на ЕС в региона, като в страната ни бъде създаден създаден газов хъб, който да снабдява Централна и Западна Европа, както и страни от европейската енергийна общност.

Транзитните рискове за доставките на руски газ през Украйна тази зима се запазват, заяви също така днес ръководителят на Газпром Алексей Милер, цитиран от ТАСС. Според Милер поради финансови затруднения Украйна не е могла да купи през ноември и декември необходимите обеми руски газ и значително е намалила газовите запаси в подземните хранилища, пише БТА.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


855
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
431
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Либидовие ушанките само това можете
430
5
 
7
 
! Отговори
Либидо преди 9 години
На турките пак ке лапаме чурките. Има некаква постоянственост в историята и всичко се повтаря.
429
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я,извинисебе започнаха да си изпускат нервите.По-спокойно,де,още малко и нещата ще си дойдат на мястото.Джуджи от паралелния свят бавно и спокойно си отива....SIC TRANSIT GLORIA MUNDI.
428
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 605само тази бележка от руското посолство ли ти остана, че я повтаряш вече за 10-ти път? Руските *** че сте *** го знаем.
427
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
утре идва КОНЯ американските ГЪ....*** да отиват да го посрещнат
426
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От март месец почвайте да пърдите иначе няма топла вода и т.н. За вечни времена турски *** от пиндо-зомби феновете (хак им е) , за топло 2 ***, едната за гърците. Честито !!! :)А преговорите в Анадола е ваша работа нали така искахте - РОБЕ пиндоски .
425
4
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Русия е братска страна и винаги ще подарява горива на България !!! Путин е братски диктатор и никога няма да продава гориво на България, той е издал заповед горивото за България да се доставя с предимство и безплатно, като към всеки литър петрол да върви и килограм злато и един диамант:))) От утре всеки олигарх в Кремъл е длъжен да отделя по 10% от месечния си доход за българските пенсионери, а България в замяна ще изпраща *** и *** !!! КАРИКАТУРА!!!!
424
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Милер толкова ще построи и "силата на сибир". Ония с дръпнатите очета обаче ще им приберат Сибир под формата на неустойки, а на микро-вожда ще му оставят само "силата".
423
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наистина гледа кофти другаря от снимката.Защо ли?Ми,защото знае,че ще строи Турски поток,колкото построи Южен.....Тъжен е наистина,но ще почака-ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ДА СИ ПОМИСЛИ,А ТОЙ НИКОГО НЯМА ДА ИЗОСТАВИ БРАТСКА УКРАЙНА.
422
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 596личи си че имаш личен опит - атакист ли си?
421
2
 
10
 
! Отговори
уйо преди 9 години
Спокойно, не тъгувайте за загубените милярди, сега Джим Кери ще ви направи друг поток....САЩ ще построят тръба от Азия и ще ви пускат по нея бежанци и то безплатно без ограничения на количествата.
420
2
 
4
 
! Отговори
до 589 преди 9 години
Извинете , да не сте от "другият бряг" ?
419
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да призная на Турция,че за 500 години присъствие по тези земи е направила невероятен генетичен подбор сред местното население.Получил се е екземпляр с широко отворени предно и задно отверствие,с две леви ръце,издаващо еднакъв звук отпред и отзад ,и поемащо безотказно от двете страни .
418
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Милер нещо кофти гледа - да не са му направили турците първа копка в задния двор?
417
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лондонските брокери обявиха ли дали приемат залози за ,,разболяването'' на началника?
416
6
 
7
 
! Отговори
до китаец преди 9 години
То и православна Русия се е превърнала в еврейска провинция,погледни от Пекин синагогите в Москва,Пък и нали Поднебесната империя само изчаква за северните територии.
415
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
583 страхотно пасва за руснаците направо си оцелил руската душа
414
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на Путин му положиха първата турска тръба в задния двор, да се готви Милер :)
413
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май,някой освен ипон ще научи и поза партер.На там вървят работите за един,дето му пеят песни по стадионите от....любов.
412
3
 
6
 
! Отговори
Китаец преди 9 години
Ако не е *** друг ще дойде. Проблемът е голямата територия, която е на практика последната останала империя. Щатите са само една еврейска провинция която се населва с китайци и индийци, те не иска в Сибир а в Калифорния и Флорида.