Да си добър католик не значи да се възпроизвеждаш като зайците

Папа Франциск призова за отговорно бащинство
Обновена: 20 яну 2015 08:41 | 20 яну 2015 08:41, Елка Василева
2
Да си добър католик не значи да се възпроизвеждаш като зайците
Папа Франциск. Снимка: Reuters

Да бъдеш добър католик не означава да се възпроизвеждаш като зайците, заяви папа Франциск в самолета на път от Филипините за Ватикана, предаде ДПА.

Някои хора смятат, че, за да бъдеш добър католик, трябва да си като зайците, посочи папата и призова за отговорно бащинство, което е най-важното, за да бъдат хората добри католици.

Още по темата

Католиците са свободни да използват естествени методи за контрол на раждаемостта, но не и презервативи и други контрацептивни средства, припомня ДПА.

Пред придружаващите го журналисти в самолета папата очерта и плановете си за пътуване през настоящата година, а именно - Еквадор, Боливия и Парагвай, както и Уганда и Централноафриканската република, но добави, че тези пътувания са на етап планиране.

През септември папата ще е в САЩ, където ще посети три града и ще канонизира мисионера от 17 век Джуниперо Сера, който създаде девет мисии в Калифорния.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свети отче,Ела у нас и обясни това на един проблемен етнос, който от десетилетия носим на гърба си.Ако някой не желае да ползва контрацептиви, ами тогава да не прави секс!Не сме длъжни заради кефа на някого си, да му храним децата!
1
7
 
1
 
! Отговори
Куку преди 9 години
Интересно изказване . Хората трябва да се възпроизвежда за да продължат съществуването на човешкия вид . Някой други религии и общности го правят добре , ако католиците го слушат много този "умен " тип , скоро няма да има католици .