Над 20 станаха убитите при обстрела в Мариупол

Киев и ДНР се обвиниха взаимно за нападението
Обновена: 24 яну 2015 17:33 | 24 яну 2015 16:35,
143
Над 20 станаха убитите при обстрела в Мариупол
Снимка: Reuters, архив

Властите в украинския град Мариупол съобщиха, че загиналите по време на атаката срещу града са 27 души, а ранените са деветдесет и седем, предаде ТАСС.

Малко по-рано агенцията съобщи за 20 убити, като се позова на началника на областното управление на министерството на вътрешните работи в Донецка област Вячеслав Аброскин. Той обаче призна, че броят на убитите може да нарастне.

 

Още по темата

Милицията е блокирала напълно района на атаката и продължава издирвателните дейности.

Малко по-рано Градският съвет на Мариупол съобщи за 16 убити и 83 ранени. 74 души са настанени в болница, а на девет е оказана медицинска помощ и са пуснати да си ходят.

Украйна се обърна към Съвета за сигурност на ООН с искане незабавно да се събере във връзка с обстрела на Мариупол, заяви днес на заседание на оперативен щаб премиерът на Арсений Яценюк, цитиран от ТАСС.

Яценюк съобщи още, че е свикал среща на посланиците на страните от Г-7, както и на страните членки на Съвета за сигурност на ООН. 

Двете страни в украинския конфликт се обвиняват взаимно за кървавото нападение. Министерството на вътрешните работи на Украйна обвини проруските сепаратисти, че са подложили на обстрел жилищни райони на Мариупол. Самопровъзгласилата се Донецка народна република окачестви като откровена дезинформация съобщенията в украинските медии за атаката.

Според жител на Мариупол, цитиран от ТАСС, снарядите са дошли откъм страната на село Старий Крим, което се намира на около 12 км северозападно от града и е под контрола на украинските военни.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НАСАКОТО ЯКАТАкак така от толкова години т.нар. опълченци са живели на украинска територия и ся точно почнаха да се бунтуват.да отстояват убежищата си и землянките???ЗАЩО?
58
2
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До asНе офанзиви от Вашингтон търсят *** да купуват американски акции и да инвестират в американския балон
57
3
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Истината ще намерите на русвесна точка су
56
5
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименСвобода за Ново Русия
55
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
петролът гони 3 копейки за литър.
54
6
 
21
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименФашагите от Киев и техните господари от фаш /сащ/ извършват престъпления срещу човечеството и разчитат на дезинформация и манипулация
53
4
 
12
 
! Отговори
as преди 9 години
До Анонимен56По времето на комунизма съветския съюз ни продаваше горива на едни от най-високите цени в цяла Европа и това може да се провери в архивитеЗатова ние препродавахме на 6 американски флот по 3
52
5
 
35
 
! Отговори
НАСАКОТО ЯКАТА преди 9 години
ЗАЩО ПЕЧЕЛЯТ ОПЪЛЧЕНЦИТЕ? Отг. Защото се борят за собствената си земя за собствените си семейства и за своите убеждения! А ЗАЩО ГУБЯТ УКРОФАШИСТИТЕ? Отг. Защото са на чуждо място, защото не защитават семействата си а водят агресия дори и срещу цивилно население, защото нямат друг интерес освен финансовия а когато стане въпрос за живот и смърт предпочитат живота пред парите. Порошенко ги праща там за да не змразят милиардите му в Банки на ЕС затова е "послушен" на американците. Ето я голата истин
51
2
 
11
 
! Отговори
yan преди 9 години
До Анонимен 56За кого е предназначена тази лъжа? Само *** казва на бялото-черно.Ако е бил толкова скъп, защо бай Тошо го реекспортираше и печелеше, а руснаците си затваряха очите. Айде чиба.
50
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунезите са враг на вселената.
49
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хунтата откровено цели да създава проблеми на Русия, без да и е жал както за украинци, така и за руснаци! Виж, Саакашвили беше глупав. Той се надяваше, че ще дойдат едни велики натовски войни и ще набият руснаците. Сетне си гризеше вратовръзката. Запада дава оръжие, разни логистики, а вие там се сражавайте!
48
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма съмнение, че това е дело на донецките бандити.
47
3
 
33
 
! Отговори
срещу Русия преди 9 години
Западняците не искат мир в Донбасс, за да могат да използват тази война за натиск срещу Русия. Ако в бившата Югоизточна Украйна се възцари мир, западняците вече няма за какво да се заяждат с Русия. Тях изобщо не ги интересуват невинните жертви в Донбасс, много повече на брой, от убитите карикатуристи в Париж. Затова искат да направят от Украйна една нова фашистка Германия.
46
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ме интересува какво се случва в Украйна! Аз съм Шарли.
45
3
 
29
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Думите на Кери казани в Давос че убийството на деца и жени не е допустимо и не трябва да обвиняваме мюслюманите за терористичните удари. Питам Кери убийствата в Украйна по чия вина са и кой е виновен.
44
7
 
40
 
! Отговори
не е враг преди 9 години
Русия не е враг на България! Най-големите врагове на България са Сащ, Нато, Реформаторския блок и ЕС!
43
4
 
26
 
! Отговори
безследно изчезнали преди 9 години
От една седмица опълченците са убили над 750 украински войници. Фашистката хунта в Куев е изпратила три подвижни крематориума в Донбасс, за да унищожат телата на убитите нещастници. След това, тези войници ще бъдат обявени от Куев или за безследно изчезнали, или за пленени.
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаково изявление на еврокомисарката Могерини - ,,И Русия трябва да поеме своята част от отговорността за спиране на огъня''! На пръв поглед напада Русия, но става ясно, че не само Русия е отговорна, което е знак. Хунтата иска примирие, когато търпи поражение, а по време на примирието се прегрупира, за да може да избива народа.
41
1
 
21
 
! Отговори
до последно преди 9 години
Сащ ще се сражават с Русия до последния украинец!
40
17
 
4
 
! Отговори
болшевишки свие ООД преди 9 години
Ако го нямаше Путин, тези самозванци - бандити от " ДНР" щяха да са на небето отдавна!