Над 20 станаха убитите при обстрела в Мариупол

Киев и ДНР се обвиниха взаимно за нападението
Обновена: 24 яну 2015 17:33 | 24 яну 2015 16:35,
143
Над 20 станаха убитите при обстрела в Мариупол
Снимка: Reuters, архив

Властите в украинския град Мариупол съобщиха, че загиналите по време на атаката срещу града са 27 души, а ранените са деветдесет и седем, предаде ТАСС.

Малко по-рано агенцията съобщи за 20 убити, като се позова на началника на областното управление на министерството на вътрешните работи в Донецка област Вячеслав Аброскин. Той обаче призна, че броят на убитите може да нарастне.

 

Още по темата

Милицията е блокирала напълно района на атаката и продължава издирвателните дейности.

Малко по-рано Градският съвет на Мариупол съобщи за 16 убити и 83 ранени. 74 души са настанени в болница, а на девет е оказана медицинска помощ и са пуснати да си ходят.

Украйна се обърна към Съвета за сигурност на ООН с искане незабавно да се събере във връзка с обстрела на Мариупол, заяви днес на заседание на оперативен щаб премиерът на Арсений Яценюк, цитиран от ТАСС.

Яценюк съобщи още, че е свикал среща на посланиците на страните от Г-7, както и на страните членки на Съвета за сигурност на ООН. 

Двете страни в украинския конфликт се обвиняват взаимно за кървавото нападение. Министерството на вътрешните работи на Украйна обвини проруските сепаратисти, че са подложили на обстрел жилищни райони на Мариупол. Самопровъзгласилата се Донецка народна република окачестви като откровена дезинформация съобщенията в украинските медии за атаката.

Според жител на Мариупол, цитиран от ТАСС, снарядите са дошли откъм страната на село Старий Крим, което се намира на около 12 км северозападно от града и е под контрола на украинските военни.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
19
 
! Отговори
до кога? преди 9 години
До кога т.н. "Европейска общност" ще подкрепя фашистката хунта в Куев? Докато избият цялото население на Донбасс ли? Или до заповед от Фашингтон?
38
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По времето на комунизма съветския съюз ни продаваше горива на едни от най-високите цени в цяла Европа и това може да се провери в архивите
37
11
 
3
 
! Отговори
бандеровче преди 9 години
Прекалиха с нарушаването на Минските споразумения.А тази руина наречена Нов Терминал аирлия да им е..ние сме пак там , но на няколкостотин метра в радиолокационната станция на летището,а и в други съседни летищни постройки и съоръжения.От Пески държим на мушка цялото летище.
36
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредните жертви на диктаторския режим на Путин.Мир на праха им.
35
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбра се, че Русия не е СССР и ще загуби и новата Кримска война. Има армия само за парад.
34
3
 
30
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
До десен секторПреди да дойде американския ботуш, България беше подредена държава с обединен и горд народ.Народът ни благоденстваше и се увеличаваше като беше стигнал почти 10 000 000 в края на 80-те години.Имахме си всичко, а братския СССР ни даваше онова, което нямахме почти безплатно - нефт, газ, уран, атомни реактори, оръжие и военна техника.Днес България е циганизирана държава благодарение на САЩ. Изчезваме !Изобразяват ни като турска тоалетна в Европа. Народът е беден,нещастен,глупав
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станаха вече няколко големи трагедии с избити мирни жители - Майдана, Одеса, Боинга, автобуса, спирката в Донецк, сега Мариупол. Хунтата никога не е поела отговорност за деянията си. утре в Киев ще изтрещи нещо и пак ще обвини слабо въоръжените опълченци.
32
0
 
2
 
! Отговори
Православен преди 9 години
Укр войници шофират в Мариупол по време на руската атака.https://youtube/watch?v=jsfGH8JXprE
31
19
 
4
 
! Отговори
Видел преди 9 години
Тази шепа руски терористи за една година не разбараха ли, че влизат във война не само с украинския народ, но и техните съюзници военните свръх суперсили САЩ и НАТО. Това е война, която е изгубена за тях още преди да са я започнали!
30
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие си заслужавате мизерията,така ви се пада,колко е хубаво че изчезвате като нация....има една банална поговорка,глас народен,глас божий....*** народ-слаба държава,не случайно си избрахте за 7 път Русофили да управляват.....така ви се пада ***
29
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
убити са от руските терористи на Путин
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 26Аз се чудя защо Българина е най беден,нещастен и изчезващ в Европа,а то е защото е пълно с Русофоби,п%дали и пиндоси,..>>..като те пратим при слатинския бик всичко ще си дойде на мястото.
27
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Безмозъчен ***, отивай в Сукаленд при президента Путин с тва име
26
21
 
2
 
! Отговори
бандеровче преди 9 години
Този път сепаратистите и техните помагачи наистина прекалиха !
25
1
 
14
 
! Отговори
преди 9 години
До десен секторУкраинците обедняват заради захвата на техните пазари от САЩ и ЕС. За разлика от тези мастодонти,Украйна не може да печата пари ( тоест може но не печатат долари),а за вносните стоки се искат долари. Лесно е да се каже,те на са реорганизирали икономиката си,но в условия на непрекъснат спад на валутните резерви реорганизация и внос на нови технологии са абсурдни. САЩ няма нужда да атакува с оръжия,те имат привилегията да удушават икономически свойте противници.
24
2
 
23
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
"Според жител на Мариупол, цитиран от ТАСС, снарядите са дошли откъм страната на село Старий Крим, което се намира на около 12 км северозападно от града и е под контрола на украинските военни."Няма нищо странно. Киевските фашисти се учат от своите западни господари.И едните, и другите избиват мирно население, за да настроят световното обществено мнение в желаната от тях посока.Този път обаче няма прошка !
23
18
 
3
 
! Отговори
десен сектор преди 9 години
Педи да дойде Руския ботуш,България е била богата държава с обединен и горд народ,Македонеца се е бил в гърдите и се е гордял че е Българин,всички са ни искали за съюзници и са ни давали за пример,да неговорим за Българския лев каква световна валута е била...а какво ви остави Руския камшик? Сега сте изобразявани като тоалетна в Европа,народа е беден,нещастен,глупав и изчезващ,всички ви се смеят че си избрахте ония от предишните 20 години,никой неви иска,
22
0
 
12
 
! Отговори
Гиви преди 9 години
До ВНТИМАНИЕ НАГРАДА!!!За един знам със сигурност . Одисей 1 - Иво Инджев .
21
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз се чудя защо Българина е най беден,нещастен и изчезващ в Европа,а то е защото е пълно с Русофили,ченгета и комунисти.....така ви се пада,да ви се чуди човек какво мрънкате,вие си го заслужавате.....*** народ0слаба държава,така ви се пада,хубавото е че изчезвате всеки ден с по 100 човека,дано изчезнете като нация,белем и Русофилите изчезнат с вас
20
0
 
15
 
! Отговори
yan преди 9 години
До ВНТИМАНИЕ НАГРАДА!!!Пропуснал си ШОП.