Обстрелват с ракети украинския град Краматорск

Шестима са убити, а 15 са ранени
Обновена: 10 фев 2015 17:33 | 10 фев 2015 17:31, Анисия Иванова
148
Обстрелват с ракети украинския град Краматорск
Останки от ракета на улица в Краматорск. Снимка Reuters

Шест души загинаха, а 15 бяха ранени при ракетен обстрел днес срещу украинския град Краматорск, заяви местната администрация, цитирана от Ройтерс.

Фотограф на Ройтерс е видял труп на жена след атаката срещу града, намиращ се на около 50 километра от фронтовата линия и откъдето украинската армия ръководи операцията си срещу проруските сепаратисти.

Още по темата
Украинският президент Петро Порошенко каза, че ракети "Торнадо" са поразили щабквартирата на армията и жилищен квартал в града, контролиран от правителството. По думите му има данни за ранени военни и цивилни.

Той обвини за ракетния обстрел подкрепяните от Русия сепаратисти, посочва Асошиейтед прес. Сепаратистите отрекоха да са обстрелвали Краматорск, отбелязва Ройтерс.

Доброволческият Азовски батальон, който се бие на страната на Киев, заяви в социалните медии, че е завзел няколко села на североизток от стратегическото пристанище Мариупол, отблъсквайки бунтовниците към руската граница.

Бунтовническият военен говорител Едуард Басурин обаче каза, че сепаратистите не са отстъпили, посочва Асошиейтед прес.

Според Азовския батальон бунтовниците са обстрелвали с артилерия село Коминтернове на изток от Мариупол, при което са загинали неуточнен брой цивилни.

Бунтовниците също съобщиха за напредък. По думите на Басурин те са обкръжили железопътния възел Дебалцево, откъсвайки го от голямо шосе. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво им е да обстрелват Краматорск? Колко пъти досега са обстрелвали позиции на украинската армия на 50 км от самата фронтова линия в населено място? Тези вече се гаврят с аудиторията си. На самата фронтова линия подобна артилерия няма, тя се разполага малко по- навътре в контролирана територия. Което означава обсег от около 60 км. най- малко. В момента ДНР и ЛНР са съсредоточили повечето оборудване в унищожаването на групировката в Дебалцево и втори котел над него.
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бърз резултат, че Киев наближава...
64
1
 
3
 
! Отговори
jaxon преди 9 години
skoro ste vi zakkiem saita gadni kpleta
63
1
 
1
 
! Отговори
jaxon преди 9 години
nasto prezidenche rosencho /alkidiki / grucko k..ple/ iska voina strestu rusia ... toi ne e bularin a tyrsko .kple
62
2
 
2
 
! Отговори
jaxon преди 9 години
ukraincite sa fasisti upravliavani o merkel...ykraina nikoga poveche niama da vidi evropa .ste a gleda prez kriv makaron....
61
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Стига простотии!Това е поредната украинска партенка, пардон - лъжа и манипулация.Нали трябва да има среща в Минск и да се покаже колко са лоши опълченците,пардон - руснаците. Краматорск е толкова надълбоко в тила на украинците,че не е възможно до там незабелязано да проникне КОЛОНА!!! от системата Град или Смерч и също толкова незабелязано да обстрелва града.Възниква въпроса и защо после не са били унищожени от украинците.А ако е истина-толкова запали военни не сме виждали до момента...
60
0
 
14
 
! Отговори
Отвратен преди 9 години
Човешката глупост е безгранична!
59
7
 
21
 
! Отговори
Лекар преди 9 години
Хора, не виждате ли, че се води война. За сега уж е далече от нас, но всъщност не чак толкова. Забравихте ли, кой всъщност започна всичко това и защо? Става дума единствено и само за пари и алчност, която е така присъща на прехвалените западни общества, чиято единствена цел е как да печелят повече и повече, независимо на каква цена. В случая цената я плащат хората от Украйна-с живота си.
58
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХАХАА МАМА РУСКАЯ,ПАПА МОЛДОВАН Я УКРАИН ХАХААА КТО НЕ ПРЬ|ГАЕТ ТОТ МОСКАЛЬ А ,НАЛИ ТАКА СОРОСКИ ИЗЧАДИЯ В БЪЛГАРИЯ БЕШЕ КОЙТО НЕ СКАЧА ТОЙ ЧЕРВЕН НАЛИ ПОМНИТЕ ПОЧЕРКА Е ЕДИН И СЪЩ БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СЕ 25 ГОДИНИ СПИТЕ.
57
17
 
6
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До ДО УКРАИНСКАЯ ***.------Ето какво пише и Радой Ралин: Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудовищно е в 21 век в Европа да се води война, да умират невинни хора. Нищо не оправдава тази варварщина!!!
55
12
 
4
 
! Отговори
до Русофилите преди 9 години
Какво ще стане ако Турция реши да си връща Кърджалийско.до преди 140години е било част от Турция.Има Турци и то не малко.Същите предпоставки както в Украйна.Неможе така с лека ръка да се прикрояват Европейските граници.Или Англия ,Испания и Франция да си връщат колониите.И на мен ми се иска България на 3 морета ама няма!
54
18
 
3
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Анонимен---------Скоро се връщат от обучение в Щатите 600 наши момчета и момичета,които завършват в школите на ЦРУ и ФБР специални курсове петмесечни за снайперисти.Говори се че Щатския Генерал (шев на школите ) им е дал за дипломна работа ликвидирането на по 10 терориста -и чак тогава им заверява дипломите.Успех бойци-на вас разчита Майка Украина !!!
53
8
 
3
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До ДО УКРАИНСКОТО КУЧЕ----------Името Украина официално е от 11 век.Преди това се е казвала Киевска Рус.От името 'РУС',което е име на шведско племе.По късно татарските орди смесени с изостанали славянски племена открадват името рус и се кръщават с него.Сега даже наричат себе си "руснаци".И както казва един украински професор по история: "Русия има толкова общо с Киевска Рус,колкото морското свинче има с морето
52
14
 
3
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До ***----------------*** винаги са били враг номер едно на България-още от времето на Стамболов.Е- той им намира цаката през 1886 когато се опитват да направят русофилски преврат.В техните перверзни душици те си въобразяват ,че България и Русия са една държава и чак когато Стамболов ги опира на стената,те разбират,че има малка разлика а тя се състои в това че България е тяхната Родина,а Русия е чужда държава.Ама късно-оловото си казва думата.
51
13
 
4
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен-------------Абе като гледам-по скоро с *** е свършено-приятелския му кръг губи от петрола и санкциите по 50 милиарда $ на месец.Не му остава много.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен-----Изброените по-долу държави са бивши Британски колонии до една+ ЮАР в Африка ( най-богатата ).Британските колонии са сред най богатите днес в света държави,чест прави на Великобриания за този факт !!!За съжаление,България нямаше тоз късмет .
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
70.Тези държави са си от Британската империя още . А Австралия си е към Обединеното кралство !Не изброяваш Африканските държави. Палестина , Индия ..
48
9
 
3
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен------- Трудность с пониманием русских состоит в том, что мы не осознаем факта их принадлежности не к Европе, а к Азии, а потому они мыслят по-другому. Мы не способны понимать русских, как не можем понять китайцев или японцев, и, имея богатый опыт общения с ними, должен сказать, что у меня нет особого желания понимать их, если не считать понимания того, какое количество свинца и железа требуется для их истребления. В дополнение к другим азиатским свойствам их характера, русские не уважают человеческую жизнь они сукины дети, варвары и хронические алкоголикиU.S. General J
47
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако има руски войски, те да са в Киев до сега и да се есвършило с Порошенко !и войната ще спре !