Кери: Русия заграбва земя в Украйна, а цинично говори за мир

Лондон и Вашингтон обмислят нови санкции срещу Москва
Обновена: 22 фев 2015 07:46 | 21 фев 2015 19:45,
805
Кери: Русия заграбва земя в Украйна, а цинично говори за мир
Снимка: Reuters

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви днес, че САЩ и техните съюзници няма да се оставят да бъдат разигравани от Русия и че обсъждат допълнителни санкции срещу Москва заради ролята й в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Русия се въвлече в безочлив и циничен процес през последните няколко дни", каза Кери в началото на разговорите си в Лондон с британския външен министър Филип Хамънд. "Ние говорим за допълнителни санкции, за допълнителни усилия и съм убеден, че през следващите няколко дни ще се заяви ясно, че няма да играем тази игра и няма да сме част от това изключително мерзко поведение.", заяви първият дипломат на САЩ, цитиран от Ройтерс.

По думите му руснаците "заграбват земя" в Украйна, докато цинично говорят за мир, предаде Асошиейтед прес. Кери даде конкретен пример със стратегическия пристанищен град Мариупол, който според украинските сили е заплашен от бунтовниците, струпващи наблизо военна техника.

Ако сепаратистите превземат този град, те ще се сдобият със сухопътен коридор между Русия и анексирания Кримски полуостров.

"Това, което се случва дори сега по отношение на Мариупол, е абсолютно недопустимо, затова говорим за допълнителни санкции", каза Кери пред репортери.

По думите му посланието към Путин е, че Западът "няма да играе тази игра", няма просто да наблюдава и да бъде част от това "малодушно поведение за сметка на суверенитета и целостта на една страна".

Филип Хамънд отправи критики към Русия заради "продължаваща й агресия" и систематичното нарушаване на споразумението за прекратяване на огъня. Той обаче не спомена изрично за санкции срещу Москва.

"Ще говорим за това как да запазим единството в Европейския съюз и съгласуването между САЩ и Европа в отговор на тези нарушения", каза британският министър.

Джон Кери ще бъде утре в Женева за преговори по иранската ядрена програма.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


805
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
407
0
 
1
 
! Отговори
4апаев преди 9 години
Може да се спори по въпроса дали украинските лидери са престъпници или не; но със сигурност се знае, че всички те са московски възпитаници, затова и моралът им е московски същия като на българските чавдарци . . .
406
0
 
0
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен------------Местните хора в Крим са кримските татари и те искат да са с Украина.Никой не иска да е в *** Русия-дори руснаците.
405
0
 
3
 
! Отговори
емо преди 9 години
украйна е руска земя и американските бандити нямат работа там
404
0
 
2
 
! Отговори
емо преди 9 години
кери да не идва в българия защото от страх е напълнил гащите и вони.колкото до останалото путин си знае работата
403
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кери,кери сменяй хапчетата брат,минавай на успокойтелни!Тия бунтовници и шепата руски офицери в Източна Украйна такъв бой ви хвърлят и на вас-тъмнокожите в редиците на Украйна и на пуделчетата ви от Украйнската армия,ама такъв е живота!Това да ви не е Либия или Ирак!
402
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам Русия да е взела и педя изконна Украйнска земя!Знам че на времето Хрушчов,без да пита жителите на Крим,без референдум,за една нощ ги дарява на Украйна барабар със земята сякаш са овце ,а не хора!Знам че с присъединяваето на Крим беше поправена една историческа несправедливост към тези хора и то чрез референдум!Аче САЩ не могат да преглътнат шамара дето им завъртя Русия е друг въпрос!
401
0
 
2
 
! Отговори
Ванко преди 9 години
"Мой", изгледах го тоя филм "премълчаната история на САЩ" , мерси човек. 7,8,и 9 епизод направо ми промениха виждането за света. Изобщо не съм предполагал, че лъскавите щати са способни на такива гадости. Никога не бива да им се вярва на тия !
400
1
 
8
 
! Отговори
Гиганта преди 9 години
Към 527 : Цялата територия на САЩ е анексирана! А индианците са избити на 90 %. Това прави над 70 млн.човека ! И запомни - Русия си има територия /една шеста от сушата/. Но не иска да я дава на други, както и природните си богатства.
399
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тъпите атакистчета и русофилчета само САЩ и бомби са им в главите.Промити мозъци. САЩ каквото и да са правили, не са анекситали територии и не ги завземат с войски. Както прави *** джуджето.
398
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A когато Америка анексира цяла Украина ние трябваше да им ръкопляскаме а?Те Русите яице ще им белят мислиш! Това няма да свърши само с Дебалцево. Русите ще ги чакат да стъпят на кърпето и после ще го дръпнат. Тия *** фашистите са *** и ще стъпят пак защото не знаят от глупост какво правят. Само гледам филма.Много е як.
397
4
 
7
 
! Отговори
я си е..и ма.та преди 9 години
Америка заграби света без русия китая индия и Бразилия и нагъл! Ще ви наврът в гмо задниците ви съвсем скоро
396
2
 
4
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
До ukrainec. 521Няма нужда да се притесняваш, братко-"украинец" от България! Русия не претендира България, повече того- Русия вече няма никакъви интереси в България. Ще живееш така както искаш и с когото искаш, Господ да ти помогне! Освен това- желая ти голям успех в изучването на ДНК.
395
3
 
3
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До до 519-----Време е да спрем да повтаряме руски пропагандни глупости - даже и руснаците не са славянски народ, според проучванията на ДНК състава на европейските народи, защото имат 42% славянски състав, а поляците имат 60% германски състав. Българите имаме под 12% славянски състав, а чехите 14% славянски състав. Гърците имат над 22% славянско ДНК и те ли са славянски народ? . Какво значи \\\"славянски народ - просто няма такъв! Никой не може да назове името и на едно \\\"славянско племе. Българите имаме 54% тракийски състав, който ни прави най-хомогенната нация в тази част на света. П
394
6
 
20
 
! Отговори
до 519 преди 9 години
САЩ са най-големите циници на земята. Псуващия *** е най-големия *** на форума.
393
1
 
7
 
! Отговори
БГ преди 9 години
кАКВО ИСКАТЕ ОТ ХОРА,КОИТО НЕ СИ ЗНАЯТ,ДЪРЖАВАТА.ДА КАЖАТ КАК СА СЕ ПРЕСЕЛИЛИ НА ТОЗИ КОНТИНЕНТ.КАКВО ИСКАТЕ ОТ ***.ТО В КРЪВТА ИМ ДА ВЗЕМАТ,ДА ЗАГРАБЯТ,ДА УБИВАТ ,АКО НЕ СИ СЪГЛАСЕН.НЕ ИСКАТ ДА ПЛАЩАТ,НАШАТА РОДИНА,ЦЕНТРАЛИТЕ ИМ,БАЗИТЕ ИМ.ЧОВЕК КАКЪВТО Е В ЖИВОТА,ТАКЪВ Е И В ПОЛИТИКАТА.ВИЖТЕ НАШАТА СЪДБА,КАКВИ *** НИ УПРАВЛЯВАТ,КАКВИ ЗАЕМИ ИСКАТ ДА ВЗЕМАТ,ЗАЩОТО ТЕ СИ ИМАТ ПАРИ В БАНКИТЕ,КАКВО ГИ ИНТЕРЕСУВА ОБИКНОВЕННИТЕ ГРАЖДАНИ.РОВЕТЕ В КОФИТЕ,АЗ НАЛИ ИМАМ ПАРИ В ШВЕЙЦ.БАНКА,
392
2
 
7
 
! Отговори
МОЙ преди 9 години
Премълчавана история на САЩДокументална поредица - реж. Оливър Стоун.Чичко Гугъл ще ви помогне да узнаете истината.
391
3
 
1
 
! Отговори
ZABOBOL преди 9 години
Chuhte li beee...*** napadna dnes Alqska v 00:oo chasa, za da zashtiti ruskogovorqshtite tam.Za sega jertvi sa 3-i bremenni seomgi i e raneno malko mechence/grizli/.
390
2
 
13
 
! Отговори
шаранчев преди 9 години
Ние сме големи шарани,горните по снимката с един и същи план погребаха редица държави.С думите демокрация успяха да излъжат милиони граждани.Там където не се вслушат Русия приготвят оръжие.Така от 89 г.раздадоха нашата собственост чрез костовисти,моравайрадевци,божковци сега борисовци за жълти стотинки,и дори ще им ги опростят задълженията.Ами ББ моля ти се даай ни пари за Великден от нашите пари дето ги заграбихте.Молим ти се дай ни някой лев бе Б А Т Е.А пък ни вземи от парите,изкарваме след П
389
6
 
21
 
! Отговори
Demos преди 9 години
А САЩ заробват целия свят, пък се правят на омиротворители!!! Кой създаде ИДИЛ - САЩ! Кой създаде войната в Сирия - САЩ! Кой създаде войната в Ирак и Авганистан - пак САЩ! Кой извърши превратите в Египед - пак САЩ! Кой извърши преврата в Либия - Франция и САЩ! И тази *** Кери говори за Русия! *** дано!
388
1
 
1
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
American смесени бойни изкуства боец ​​Джеф Монсън Донбас дарява хонорара си за борбата с Владимир Nepochatova, която се проведе в турнира "Hold 108: за славата на Отечеството." То се съобщава от ТАСС позовавайки се на портал Кръв и пот MMA."Всички възнаграждения, свързани с борбата жертвам деца Донбас, които страдат от войната. Те имат нужда от тези пари, "- каза 44-годишният американец, след като победи Владимир Nepochatova.