Не са необходими извънредни мерки за Украйна или "Минск-3"!

Путин: Война между Русия и Украйна е малко вероятна
Обновена: 23 фев 2015 22:45 | 23 фев 2015 22:41, Анисия Иванова
274
Не са необходими извънредни мерки за Украйна или "Минск-3"!
Снимка БТА

Засега няма необходимост да се вземат извънредни дипломатически мерки за уреждане на ситуацията в Украйна или провеждане на "Минск-3", заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Засега няма необходимост от някакви извънредни мерки", каза  той в интервю за телевизия "Россия-24", имайки предвид нова среща с лидерите на Франция, Германия и Украйна в т.нар. "нормандски формат".

Още по темата

Путин отбеляза, че най-важното е да се изпълняват постигнатите в Минск договорености.

"Много разчитам те да се изпълняват. А ако се изпълняват, това е верният път към нормализиране на ситуацията в този регион на страната", каза Путин.

Той заяви, че европейските страни също са заинтересовани от нормализиране на ситуацията в Украйна. "Европа има не по-малък интерес от Русия Минските споразумения да се изпълняват. На никого не е нужен конфликт на периферията на Европа", каза руският президент.

Между държавното ръководство на Русия и европейските й партньори по уреждането на украинския конфликт - Франция и Германия като цяло съществува разбиране и доверие, заяви Путин.

Пълно доверие няма дори във всяко семейство, а на международно ниво е още по-сложно, отбеляза той.

"Струва ми се обаче, че се разбираме взаимно и че като цяло си имаме взаимно доверие", каза Путин. Той отбеляза, че продължава да съществува известно недоверие и заключи, че по негово впечатление "партньорите ни по-скоро ни се доверяват, отколкото не ни се доверяват, и във всеки случай вярват в нашата искреност".

Путин определи като "пълна глупост" твърденията, че сътрудници на администрацията в Кремъл са били замесени в събитията на Майдана през 2014 г.

"Това е абсолютна, пълна глупост, толкова далече от действителността, че човек направо се учудва откъде се е взела. Понякога научавам впоследствие, че подобни изказвания се дължат на неточни данни от специалните служби. Бих помолил повече да се внимава при използването на тези сведения, които се слагат на масата на моите украински колеги", заяви Путин.

Той същевременно отбеляза, че продължава да поддържа контакт с украинския президент Петро Порошенко.

Путин заяви, че очаква международната общност в крайна сметка да се отнесе с уважение към решението на народа на Крим да се присъедини към Русия.

На въпрос дали очаква война между Русия и Украйна, руският президент заяви, че това е слабо вероятно, предаде Ройтерс.

"Смятам, че такъв апокалиптичен сценарий е слабо вероятен и се надявам това никога да не се случи", заяви Путин. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PUTIN E MNOGO SLADAK ! DALI OBAMA MU ZAVIGDA ?
92
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТу 144 е излетял 2 месеца преди Конкорда. Кой е плагиата?--------И 2 месеца след това 2 паднали самолета и спря да лети, не са могли да откраднат всичко явно, а конкорда 35 години си летя. Смехурковци сте големи, ама хубаво че си вярвате.
91
1
 
4
 
! Отговори
NEZNAIKO преди 9 години
До Анонимен 230ama ty144 leti a conkord pada asia koi e plagiata
90
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ту 144 е излетял 2 месеца преди Конкорда. Кой е плагиата?
89
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що приказвате глупости? Фронта в Италия е бил 120 км срещу 1600 източния. Американците са разбобмили Монте Казино и от руините Хитлер много болка им е дал с минимална армия през следващата година и половина, че това се счита за най - неуспешната миция за ЦЯЛАТА ww2. Успяват да стигнат до северна Итаслия 2 години след като са започнали, а тогава руснаците са били на 100 км от Берлин. Проблема е бил грешния избор на САЩ за плацдарм. Тясна, планинска, Италия е била много лерсна за отбрана.
88
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците са велики плагиати,смениха колесара на "Конкорд" и направиха ТУ-144, всичко при тях е крадено...
87
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За отбраната на Италия през втората половина на 1943 г. са били ангажирани 15 дивизии само от немските и още толкова италиански. Нали си представяш какво щеше да стане с руския фронт, ако немските генерали имаха десетина дивизии в повече, да ги концентрират на един участък от 100 км, да пробият фронта и да навържат няколко чувалчета...
86
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До брей Глупостите ги пишеш ти. Въздушната война срещу Британия била траяла само три месеца! Това какво значение има - факт е, че за три месеца немците са загубили половината си авиация. "Вторият фронт" е открит още преди да се открие "първия фронт". Десанта в Нормандия е само един епизод. Преди него е имало десант в Сицилия, извадили са Италия от войната и ред други работи.
85
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 213Сигурно е така, но руснаците създават калашника след като в тях попада немското...----------------- Не говорете глупости. Не само, че попада "немското", но самият конструктор на Щурмгевеер е откаран в Русия и им е направил калашника. Реално е направил това, което вече е било проектирано в Германия, но не са имали време да го произведат - StG 46.
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Ми защото се случили едни англичани в Северна Африка, па едни американци направили неколко десанта в Европа и така. А да си чул, че Хитлер е загубил половината от бойните си самолети срещу съюзника на СССР Великобритания?
83
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като са имали толкова велики и непобедими оръжия от рода на Щурмгевер интересно защо накрая Съветите са пленили всичко ?
82
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Чувствам задоволство,че освен наистина шизоидните западни религии има и Будизъм. Поне една от расите има вътрешна необходимост от хармония. На белите хора,ако им дадеш Буда ,ще го разпнат."Абе нз за другите народи и раси, ама ако българите искаме да придобием някаква хармония, била тя външна или вътрешна, трябва да си разпнем нашия си Буда...
81
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е, че Германия все още не се е отказала от стремежите си да подчини цяла Европа. Разликата е, че сега действат на мааааалко по-друг фронт...
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много прогерманска пропаганда има тук...Не им стигна, че предизвикаха дълговата криза в Еврозоната, ами сега плащат и на *** да рекламират "германския технологически гений"...
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние трябва твъдо да знаем едно, на тази планета не сме ние върхът на хранителната верига( войните са масови човешки жертвопринощения) и това трябва да ни изпълна със благоприличие и смиреност. Да бъдем с Мирът, а не с войната. Лека нощ!
78
11
 
8
 
! Отговори
Бедният Путин преди 9 години
Господин Путин, Що за човек трябва да сте за да плащате на *** от Атака да пишат по форумите. Не е тайна, че Руското посолство поддържа тези форуми по линията на Волен Сидеров и нещастниците около него. Драги форумци -- сигурно и вас ви е гнус от това което пишете и се мразите, ама за рубли ще си продадете и задниците.
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно така, Хопи. Грешката е моя.Мерси.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не са го продали, Али( чичото на Моамет) е бил кабалист, за съжаление е стигнал само до Йесод/ Луната и гледай резултата какъв е
75
0
 
1
 
! Отговори
отричам написаното преди 9 години
Не съм 175, но преписът не е от египетски. Да не греша, има едно американско племе Копти, тези мистирии за Хор, Христос са още от преди потопа, от преди Атлантида. Изобщо Месопотамия е пореден експеримент, според мен пак неуспешен, да ме прощава Бог. Следващият пак ще бъде като предишния, защото тези, които създадоха човека му оставиха в наследство и ... своите недостатъци и религиите, които създадоха като противоотрова не успяха да променят истинската хищна природа. Ние сме хищници.
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Емблематичният Алберт Айнщайн, който има най-голяма заслуга за изобретяването на атомната бомба е немски евреин, избягал от хитлеристкия режим.