Не са необходими извънредни мерки за Украйна или "Минск-3"!

Путин: Война между Русия и Украйна е малко вероятна
Обновена: 23 фев 2015 22:45 | 23 фев 2015 22:41, Анисия Иванова
274
Не са необходими извънредни мерки за Украйна или "Минск-3"!
Снимка БТА

Засега няма необходимост да се вземат извънредни дипломатически мерки за уреждане на ситуацията в Украйна или провеждане на "Минск-3", заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Засега няма необходимост от някакви извънредни мерки", каза  той в интервю за телевизия "Россия-24", имайки предвид нова среща с лидерите на Франция, Германия и Украйна в т.нар. "нормандски формат".

Още по темата

Путин отбеляза, че най-важното е да се изпълняват постигнатите в Минск договорености.

"Много разчитам те да се изпълняват. А ако се изпълняват, това е верният път към нормализиране на ситуацията в този регион на страната", каза Путин.

Той заяви, че европейските страни също са заинтересовани от нормализиране на ситуацията в Украйна. "Европа има не по-малък интерес от Русия Минските споразумения да се изпълняват. На никого не е нужен конфликт на периферията на Европа", каза руският президент.

Между държавното ръководство на Русия и европейските й партньори по уреждането на украинския конфликт - Франция и Германия като цяло съществува разбиране и доверие, заяви Путин.

Пълно доверие няма дори във всяко семейство, а на международно ниво е още по-сложно, отбеляза той.

"Струва ми се обаче, че се разбираме взаимно и че като цяло си имаме взаимно доверие", каза Путин. Той отбеляза, че продължава да съществува известно недоверие и заключи, че по негово впечатление "партньорите ни по-скоро ни се доверяват, отколкото не ни се доверяват, и във всеки случай вярват в нашата искреност".

Путин определи като "пълна глупост" твърденията, че сътрудници на администрацията в Кремъл са били замесени в събитията на Майдана през 2014 г.

"Това е абсолютна, пълна глупост, толкова далече от действителността, че човек направо се учудва откъде се е взела. Понякога научавам впоследствие, че подобни изказвания се дължат на неточни данни от специалните служби. Бих помолил повече да се внимава при използването на тези сведения, които се слагат на масата на моите украински колеги", заяви Путин.

Той същевременно отбеляза, че продължава да поддържа контакт с украинския президент Петро Порошенко.

Путин заяви, че очаква международната общност в крайна сметка да се отнесе с уважение към решението на народа на Крим да се присъедини към Русия.

На въпрос дали очаква война между Русия и Украйна, руският президент заяви, че това е слабо вероятно, предаде Ройтерс.

"Смятам, че такъв апокалиптичен сценарий е слабо вероятен и се надявам това никога да не се случи", заяви Путин. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин още в КГБто е възприел демократичните ценности - където е необходимо първо прави "референдум" и после анексира, там където има конфликт изпраща "хуманитарна помощ", а за войната, която води в Украйна се надява "никога да не се случи"" !!!
52
1
 
3
 
! Отговори
до задник 151 преди 9 години
А знаеш ли колко принципа има за работа на автоматичните оръжия - газовия е един от многото а и доста картечници и самозарядн пушки от преди преди "великото немско чудо" работят на този принцип капацитете ;)
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бабина ти трънкина! Това са полски евреи, руските са в Израел и пак си се мразят помежду си, ако и полските и руските да са чисти българи( не дунавски разбира се), пардон хазари.
50
9
 
5
 
! Отговори
до 127 преди 9 години
Доброволци казваш, миньори били, ама стотиците танкове, оръдия, установки Град, Ураган, Смерч със хилядите войници, които ги управляват и обслужват да не са паднали от Марс, а умнико?!
49
1
 
6
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Руската инженерна мисъл ярко се прояви чрез рекордните показатели на свръхдалекобойната винтовка СВЛК-14С.
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименабе знеш ли че американските евреи основно са дошли от русия от където са прогонени те основно населяват ню йорк където са 2.5 млн а общо в саш са 5 млн основно преселили се след гонение от русия а не от хитлер така че тези драскачи които драскат срещу циониските изчадия на америка да знаят че те са чада на русия
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте се карали, Сивите първо са работили с швабите, но са се отвратили от тяхната кръвожадност и са се насочили към янките, вие така си мислите, че с човешки мозък се създават такива оръжия, електроники и прочее, ама друг път. Янките затова останаха без злато, Сивите продават технологии само срещу злато. Сега ви е ясно, защо Русия изкупи хиляди тонове злато, защото и те пазаруват там. Сивите са големи евреи.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Писах, че са частна професионална армия, може и балетисти да са били преди- не знам, нещо като Ипон, но въобъжени с тежки оръжия.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая Псаки е толкова *** и грозна, че не разбирам как е забременяла, сигурно ин витро.
44
1
 
0
 
! Отговори
до 126 преди 9 години
Така и предполагах щом пишеш такива глупости
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зелените са частна армия, има хора с пари и си правят такива армии. В Донбас 200 такива " миньори" разкатаха 17000 човека от ВСУ. Червената армия няма нищо общо, освен доброволците разбира се, има доброволци, русите са патриоти, не като някой други.
42
1
 
1
 
! Отговори
до121 преди 9 години
Баце ти някога виждал ли си АК ПМ ?
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атомната бомба е технология на Сивите, тя е забранена в Галактиката след унищожението на Марс. Сега се събира екип от млади хора за полет до там, защо им е и аз не знам. До края на годината както вървят нещата( да пази Бог!) и тук може да стане Марс.
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"Обама: Американската армия многократно превъзхожда руските въоръжени сили"----------------------а куфарчето с червеното копченце на Путин? Дали ще успее американската армия да си вдигне гащите?
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
may9 точка ru- песни на военна тематика;- филми за войната;- архив на парадите на победата от 1941 до 2014.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малеее това холивуд много промива мозъци (друг е въпроса колко е имало такъв) *** то и Рамбо победи в Афганистан и Виетнам май е американски ?
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Меен, руските стратегически ракети имат дублираща механична система за управление, еми ще им пръцне на главите!!!
36
1
 
3
 
! Отговори
ruseborn преди 9 години
До Анонимен103А ти си е още по голям ***, анонимни ***!
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KOGATO RUSIA GOVORI SVETA TRIBVA DA MALCI
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама е хитър евреин, който се е дегизирал като нигро, те изобщо много обичат да се дегизират. Видя дебелия и аре чао!