Русия да приложи споразумението за мир, иначе ще има последствия!

Кери и Лавров разговаряха близо час и половина в Женева
Обновена: 2 мар 2015 19:39 | 2 мар 2015 16:17, Красимир Ангелов
391
Русия да приложи споразумението за мир, иначе ще има последствия!
Снимка: Reuters

Държавният секретар на САЩ Джон Кери предупреди руския външен министър Сергей Лавров, че Москва и подкрепяните от нея сепаратисти в Украйна трябва да приложат плана за прекратяване на огъня или да се изправят пред последствия, които ще засегнат руската икономика, предаде Ройтерс.

Кери заяви на конференция в Женева, че споразумението за прекратяване на огъня трябва да бъде спазвано във всички райони на Украйна, включително в град Дебалцево.

Още по темата
"Ако това не се случи, ако продължат да съществуват тези широки райони, в които споразумението не се спазва, неизбежно ще има още последствия, които ще окажат допълнителен натиск върху вече изпитващата затруднения руска икономика", заяви Кери.

Той допълни, че изпитва надежда, че днешният разговор с Лавров е началото на промяна, която ще доведе до подобрение за всички, предаде Франс прес.

Джон Кери призна, че договореното в Минските споразумения прекратяване на огъня "все още не е пълно прекратяване на огъня", но изрази надежда, че "в следващите часове и със сигурност в следващите дни то ще стане такова".

Държавният секретар на САЩ също така изрази надеждата си, че ще се постигне по-добро сътрудничество с Русия. "Смятам, че президентът Путин тълкува погрешно голяма част от това, което САЩ се стремят да направят", каза той.

Двамата дипломати разговаряха в продължение на 80 минути, след което се срещнаха за още десетина минути в кулоарите на Съвета по човешки права на ООН.

Лавров и Кери са обсъдили кризата в Сирия, съобщава руското външно министерство, цитирано от ТАСС. "Сергей Лавров е подчертал безперспективността на силовите методи за решаване на  конфликта, посочвайки значението на създаване на предпоставки за начало на пълномащабен политически диалог между официален Дамаск и опозицията, включително отчитайки опита от януарската среща в Москва".

Особено внимание е било отделено на заплахата от "Ислямска държава", като Лавров е подчертал значението да се установи координация между създадената международна коалиция против "Ислямска държава" и силите на режима на Башар Асад.

Първите дипломати на Русия и САЩ са обсъдили още и перспективите за постигане на споразумение за иранската ядрена програма, възможностите пред мирния процес в Близкия изток и други актуални проблеми на международните отношения, добави ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
1
 
11
 
! Отговори
456 преди 9 години
До психолог финансистТи май си холивудски поклонник:))))))))))))Висок и красив /Немцов/ значи умен и добричък??!!Миличък това е само в розовите сериали които майката гледа! Я виж мутрата на Джон Кери??!! Грозен ,*** и арогантен! Путин си е направо красавец спрямо него,пък и е по умен!
165
1
 
4
 
! Отговори
456 преди 9 години
До дедектив психологАбе ти за президент на държава ли говориш или за селския бик?? Щото ако ще говорим за селския бик Немцов верно печели ,ама ако ще си говорим сериозно за политика,икономика и за бъдещето на Русия ,пениса не е аргумент!!!
164
1
 
1
 
! Отговори
наблюдаващ преди 9 години
Джони,бързайте със санкциите,че както е тръгнало(Бразилия,Аржентина,Венецуела,Панама,Куба...)идва ред на Мексико!Там, влезат ли отново ще има Панчо Виля...чак до Лос Анжелис!!!...
163
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото повече краварите "плашат", толкова повече лъсва безсилието им! Кеф ми е.
162
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хихи. И какви ще са последствията? Такива като анексирането на Крим ли? ХАХАХАХАХА
161
6
 
2
 
! Отговори
Кери преди 9 години
До НФБMy dear troll, We are the ones that have invented the Internet. Since you clearly hate us so much, please stick to using what the Russians have invented to express your feelings. Oh, wait, they didn't invent s*it, did they?
160
11
 
4
 
! Отговори
НАТО преди 9 години
Абе стига с тая Русия. Има и други бананови републики, пишете малко и за тях.
159
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аааа ,гурме-гюмбе, то при вазе е Интернационала не при назе! Вие си субсидирате икономиката с дълг и ще продължите! Тъй че другарите са при вас не при нас! А да ви е честит абсолютноя аристократичен комунизъм! Да живеят Ротшилд , Рокфелер и Доналд Дък
158
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гурме бегай некой да те ....
157
2
 
5
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
Г-н Кери , вие не разбирате естеството на руските хора и руската душа.Никой в света не може да изплаши руски човек, ако той се бори за идеята си.
156
2
 
7
 
! Отговори
антиглобалист преди 9 години
До НФБКакво да се информират?Те знаят много добре..но Европа трепери от страх от лудите американци( всъщност от тези,които и дърпат конците)..Европа е превърната в колония..самите САЩ са паднали..Единствено е останала Русия,която им се опъва,затова са побеснели,демоните!
155
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОТКРИТО ПИСМО ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ рОСЕН пЛЕВНЕЛИЕВ...........................ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ДА НЕ ПРОПУСНЕТЕ УТРЕ ДА БЛАГОДАРИТЕ НА САЩ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО,,...........
154
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хамериканци спрете се , Руснаците тръгнат ли ще ви пометат като куцо пиле домат, още не сте ги ядосали
153
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Смятам, че президентът Путин тълкува погрешно голяма част от това, което САЩ се стремят да направят"XA - XA - XA!!!И как точно да се тълкува нож в гърба? Като почесване?
152
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нахалната риторика на Кери напомня епизода - американски флот срещу испански фар
151
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До краварне съм съгласен с теб ,че САЩ губят от ниските цени на петрола тъкмо обратното ,при кризата от 2008 те пуснаха на вътрешния си пазар държавния си петролен резерв и изкуствено задържаха своите цени въпреки високите цени на нефта,отпуснаха и помощи на неефективното си автомобилостроене,днес попълват този резерв като натискат саудитците за ниски цени заплашвайки ги с ислямска държава,като съответно удрят Русия като най голям износител за 2014,номерата на Рейган отпреди 25 год.
150
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
20 юли 1941 из ,,Спомените на войника,,Хайнц Гудериан 10/та мотодивизия западно от Чериков,дивизия ,,Дас Райх Гусно,17/та танкова дивизия южно от Смоленск.......в същия ден ранен боец от Брестката крепост дълбае с щик на една от стените,,УМИРАЮ НО НЕ СДАЮС,ПРОЩАЙ РОДИНА..20.7.41.........разстоянието Брест/Смоленск е 670 км....ако попрегледате руската история мистър Кери навярно ще стигнете до извода ,че тази баница е твърде голяма и твърде гореща за търбуха ви..........
149
0
 
17
 
! Отговори
janimo преди 9 години
Вижте му мутрата на тоя,както и оня изтърсак Маклейн-та това не са хора щом само война им е в главата-та тези знаят ли как се отглежда човек с мъки ,с години,а го унищожават само за миг.
148
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хамериканските терористи от зор взеха да заекват
147
0
 
13
 
! Отговори
Ядрения преди 9 години
Държавният секретар на САЩ Джон Кери предупреди руския външен министър Сергей Лавров, че Москва и подкрепяните от нея сепаратисти в Украйна трябва да приложат плана за прекратяване на огъня или да се изправят пред последствия,Това заплаха ли е бе *** американски ....*** скапан ...