Русия да приложи споразумението за мир, иначе ще има последствия!

Кери и Лавров разговаряха близо час и половина в Женева
Обновена: 2 мар 2015 19:39 | 2 мар 2015 16:17, Красимир Ангелов
391
Русия да приложи споразумението за мир, иначе ще има последствия!
Снимка: Reuters

Държавният секретар на САЩ Джон Кери предупреди руския външен министър Сергей Лавров, че Москва и подкрепяните от нея сепаратисти в Украйна трябва да приложат плана за прекратяване на огъня или да се изправят пред последствия, които ще засегнат руската икономика, предаде Ройтерс.

Кери заяви на конференция в Женева, че споразумението за прекратяване на огъня трябва да бъде спазвано във всички райони на Украйна, включително в град Дебалцево.

Още по темата
"Ако това не се случи, ако продължат да съществуват тези широки райони, в които споразумението не се спазва, неизбежно ще има още последствия, които ще окажат допълнителен натиск върху вече изпитващата затруднения руска икономика", заяви Кери.

Той допълни, че изпитва надежда, че днешният разговор с Лавров е началото на промяна, която ще доведе до подобрение за всички, предаде Франс прес.

Джон Кери призна, че договореното в Минските споразумения прекратяване на огъня "все още не е пълно прекратяване на огъня", но изрази надежда, че "в следващите часове и със сигурност в следващите дни то ще стане такова".

Държавният секретар на САЩ също така изрази надеждата си, че ще се постигне по-добро сътрудничество с Русия. "Смятам, че президентът Путин тълкува погрешно голяма част от това, което САЩ се стремят да направят", каза той.

Двамата дипломати разговаряха в продължение на 80 минути, след което се срещнаха за още десетина минути в кулоарите на Съвета по човешки права на ООН.

Лавров и Кери са обсъдили кризата в Сирия, съобщава руското външно министерство, цитирано от ТАСС. "Сергей Лавров е подчертал безперспективността на силовите методи за решаване на  конфликта, посочвайки значението на създаване на предпоставки за начало на пълномащабен политически диалог между официален Дамаск и опозицията, включително отчитайки опита от януарската среща в Москва".

Особено внимание е било отделено на заплахата от "Ислямска държава", като Лавров е подчертал значението да се установи координация между създадената международна коалиция против "Ислямска държава" и силите на режима на Башар Асад.

Първите дипломати на Русия и САЩ са обсъдили още и перспективите за постигане на споразумение за иранската ядрена програма, възможностите пред мирния процес в Близкия изток и други актуални проблеми на международните отношения, добави ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
18
 
! Отговори
КЕРИИИ преди 9 години
ВЗЕМИ ДА ПРОЧЕТЕШ КАКВО ПИШЕ В СПОРАЗУМЕНИЕТО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ТАКОВА. ПОСЛЕ ПОГЛЕДНИ НА КАРТАТА КЪДЕ Е РУСИЯ И КЪДЕ Е УКРАИНА. ТО БИВА ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ТЪПОТИИ ДА ПЛЕЩИТЕ ВЕЛИКИТЕ ЯНКИ АМА ВЕЧЕ НИ ПИСНА ОТ ВАС. ГЛЕДАЙТЕ СИ ТАМ ФАЛИРАЛАТА ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА И СЕ МОЛЕТЕ СКОРО ДА НЕ ВИ СЕ ВЪРНЕ ВЪЗМЕЗДИЕТО НА ВСИЧКИ БЕЗПРИЧИННО ИЗБИТИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ.
125
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 202И какво ? Лавров му наби нещо под кръста .
124
3
 
12
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
До zeus Хрушчов не е украинец а Донбаски руснак. Такъв е Брежнев и Андропов и Константин Черненко. Но всички руснаци от Украйна или украинци с проруски политики Кравчук Кучма и Янукович не предвиждаха че Украйна ще предаде Русия. За това на времето Хрушчов сгреши като даде Крим на Украйна. Но има ли украинци те са руснаци
123
2
 
9
 
! Отговори
66 преди 9 години
Кирчо тук разбрахме какво е казал Кери и нищо какво е казал Лавров, а стига с този слугаж
122
3
 
7
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
До Одисей 1 искаш да кажеш че щото турците са болшинство в Кърджалийско значи да стане турско. Е това е иридентизъм и противоречи на международното право. Освен това руснаците са коренно население на Донбас докато украинците са отродени руснаци както македонците са такива българи. Трябва ли да има държави на фалшиви народи. А и в Косово албанците са преселци докато сърбите са коренно население
121
3
 
10
 
! Отговори
Циника преди 9 години
Украинците са *** неблагодарни - събарят паметниците на онзи който им създаде държавата: Ленин!
120
12
 
2
 
! Отговори
citizen преди 9 години
русия нищо не може да затвори, понеже без износ на суровини ще измрат от глад. Кремълското джудже много добре го знае и продължава на продава газчица на фрау Меркел в пъти по евтино отколкото на нас. Понеже много го еня за бе-ге псевдо-руусофилите.
119
4
 
13
 
! Отговори
пингвин преди 9 години
Нервите ли не им издържат на тия , нещо ли шмъркат преди да ръсят не е ясно. Поне да бяха разбрали че номерът с ембаргото не минава. Точно обратното. ...ако Русия затвори износа на основни суровини и горива на много места по света глад и ледников период ще настъпи.
118
1
 
5
 
! Отговори
Циника преди 9 години
182, а бе, украинец - тези неща са построени от местното население. Да не мислиш, че Киев е носил вар и тухли? Кладенчетата, към които така мелодраматично насочващ внимание Киев ли ги е строил? Бягай сега да изселваш "***"!
117
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям залък хапни, голяма дума не казвай, ама като гледам какъв залък е Русия... Това да не са ви арабските държави, или малка България?....
116
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То това само им остана на гмо краварите, да заплашват!
115
2
 
9
 
! Отговори
виетнамов преди 9 години
господина да пита баща си,как започнаха войната във Виетнам,доколкото си спомням,бяха свалени около 2000 самолета,не точно колко са убитите,техниката оставена на територията на суверенна държава.Но оттогава,не участвуват хамерика лично в войните,а използуват местни недоволни,съседи мразущи режимите,изобщо всякакви комбинации от исторически натрупвания.НЕ са казали,не са ни скарали със нашите сънародници.И това ще стане,но не сега,когато му дойде времето.Тъй че Виетнам помни друга история.
114
10
 
4
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До zeus----------Руската империя не е Русия !-Полша Украина Финландия и други.Крим няма връзка никаква с Русия по суша-всяка зграда,шосе и кладенче е построено от украинци-само *** може да мисли че вар и тухли са носили *** с лодки през морето.Руско в крим са само ушанките,които лесно могат да бъдат изселени за 24 часа в обратно в Сибир.
113
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одисей 1 163Даааа и англичаните са мнозинство в Северна Ирландия и за това не са самостоятелни , баските не съществуват , а индианците в сащ имат права ... да умират ???
112
0
 
0
 
! Отговори
Авитохол преди 9 години
До Анонимен 137Такива като тебе са срам не само за България, ами и за човечеството.
111
1
 
8
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
До 132 анонимен ( и защо анонимен - това е Одисей 1)? О, моля ви! Международното право е нарушено отдавно от САЩ. Може ли говори за това? Не! Демокрация!
110
3
 
12
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До UKRAINECЧовече, пий си хапчетата, Крим е присъединен 1783 към руската империя. Подарен на Украйна, тогава част от СССР от Хрушчов, който е украинец.
109
2
 
3
 
! Отговори
Циника преди 9 години
И само луд човек,който си няма хабер от динамиката в живота може да твърди,че може с правни норми да се установява веднъж завинаги дадено статукво, особено пък международни граници. Прекалено много политически,икономически,социални,демографски и пр. фактори оказват влияние върху моментните гранични разделения. И те винаги са продукт на моментното съотношение на силите. Това е!
108
14
 
3
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До Дидо-----------Ало, ***-стига сте повтаряли лъжите на джуджето че Крим бил руски-Крим е бил само турски и украински !Ушанките го откраднаха-това е .Щатите да покажат на ушанките дебелата тояга-те от друго не разбират !
107
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещата стават все по-тъжни за Украйна и украинците. Наистина ги съжалявам, но ако искат да престанат експериментите с тях и пълното им сриване, трябва да изгонят с камъни управляващите ги американски марионентки.