Ще разследваме убийството на Немцов с цялата строгост на закона!

Трагедията не бива да се политизира, предупреди Лавров
Обновена: 2 мар 2015 15:03 | 2 мар 2015 15:00,
225
Ще разследваме убийството на Немцов с цялата строгост на закона!
Снимка: БТА

Подлото убийство на Борис Немцов ще бъде разследвано с цялата строгост на закона, за да не могат виновниците да се изплъзнат от отговорност, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС. Той говори на провеждащата се на високо равнище в Женева 28-а сесия на Съвета на ООН по правата на човека.

"Кощунствено е да се използват такива трагедии, като подлото убийство на Борис Немцов, за опити да се подменят органите на следствието и правосъдието и да се издигат откровено политизирани, голословни и провокационни интерпретации", подчерта той. Лавров напомни, че руският президент Владимир Путин "незабавно даде всички необходими поръчения" във връзка с разследването и изпълнението им е "взето под особен контрол".

В словото си руският външен министър изрази дълбока тревога от положението в Украйна, където "в резултат на организиран преди една година антиконституционен държавен преврат рязко се активизираха ултра-радикални сили, включително и открито изявяващи се под нацистки лозунги и призоваващи към етническо прочистване". Лавров настоя за разследване на "многобройните престъпления, извършени против мирни граждани на майдана, в Одеса, Мариупол и други украински градове", които остават неразкрити.

Още по темата
Той призова ръководството на Украйна да се разграничи от "партията на войната" и от всякакви екстремисти и да вземе курс към постигане на мир и съгласие в многонационалното украинско общество на общоприемлива основа". Според него път към тази цел откриват съгласуваните в Минск на 12 февруари комплексни договорености, които са одобрени и в резолюция на Съвета за сигурност на ООН.

"Необходимо е да се гарантира тяхното изпълнение в пълен обем, включително провеждането на конституционна реформа, в рамките на която да бъдат гарантирани законните права и интереси на гражданите от Източна Украйна", подчерта той.

Лавров насочи вниманието към кризисната хуманитарна ситуация в Източна Украйна и призова украинското правителство "незабавно да вдигне въведената от него фактическа блокада на този регион, да възстанови икономическите връзки, социалните плащания, банковите услуги, свободата на придвижване на хората между Донбас и останалите райони на страната".

Шефът на руската дипломация предупреди също, че онези, "които настояват за доставки на оръжие за Киев, поемат върху себе си отговорността за проваляне на мирното уреждане" на кризата. Според него такива призиви не отговарят на интересите на украинския народ и няма да допринесат за спасяването на живота на много хора.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗИ ЩЕ ИЗБЯГА МОМЕНТАЛИЧЕСКИ ОТ РУСИЯ ЩОМ ПУТИН БЪДЕ СВАЛЕН ОТ ВЛАСТ заради ОБЩОНАРОДЕН БУНТ!
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 41крадеца вика дръжте крадеца. Вкусна ли е турската пица?
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Защо му е на Путин да убива Немцов точно в този момент? И защо обучавания от КГБ Путин не убие Немцов по друг по-фин начин"...Не се хаби да обясняваш и убеждаваш, никой не иска да слуша. С това убийство се опитаха на направят втори Боинг, но ес провалиха, напразно го убиха човека, пропагандата беше приготвена и планирана, платено е и сега ще си изпишат материалите които са подготвили иначе трябва да върната парите.
36
2
 
2
 
! Отговори
st преди 9 години
Mhm tai tai drugario lavrov tochno tai.
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 22ТЪПАК! Кой говори за америка - говорим за лавров дето говори за закони в ръша! Такива там няма и никога не е имало. Каквото каже комунистическия диктатор такова. Аман *** имал 240% подкрепа. Еми те 70% подкрепят и сталин, нищо че е избил 30 и кусур процента от малоумната им псевдо-държава! Какво говори това, освен че руснаците са по-голяма пасмина и от ромите, ако въобще приемем, че има разлика между тях.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори да падне Путин отново големият губещ ще е народът на Русия. Просто американските кукловоди ще заменят един вече станал неудобен олигарх, с друг който ще им танцува по свирката. Някой да си спомня Западът да е казал нещо лошо за Путин до преди година и половина ? Обаче не иска да дава нефт без пари и стана лош.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оди се пери па ти с тия санкции бе, на кой му пука за смешните санкции забранили Йосив Кобзон да влиза в Америка и рейтинга на Путин паднал от 86.999999% на 86.999998% смешници сте
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Извинявайте, много шорошоидчета, но от 12-13 млн Москва, да излязат зорлем 2-3 хиляди продажници, това говори че не сте си свършили добре работата. Дедо Шорош ще ви пише - слаб 2 !
31
6
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
световнaтa простотия се е съсредоточилa в русия, която кьорaвите русофили нaричaт " природни ресурси" мухaхaхaхa
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко вероятно е работа на Путин, стар кагебеец е и КГБ има много изпитани методи за ликвидиране без много шум и това е тъпо изпълнение баш пред Кремъл където го разхожда по никое време Украинска палавница Дали няма украинска връзка в цялата история?
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приятелю, ако Путин и КГБ решат да ликвидират някой, дори и да искат не могат да го направят по този левашки начин в стил "евтин холивудски от 30-те". Повярвай те знаят поне 1000 начина да го премахнат без да събудят подозрения, могат и заболяване да му инсценират и катастрофа с влак, дори и метеорит и цунами могат да му устроят. Не знам защо всички си мислите, че щом е опозиция на Путин то Немцов автоматично е света вода ненапита и няма поне 10 000 обикновени рашки които да му желаят смъртта. Та опорната точка, че Путин има нещо общо е за кръгли *** или съвсем малки деца.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори и западняците казват, че Немцов е сакрална жертва, избран от своите си, та да дестабилизират Русия Действат по маниера: Като са инвестирали толкова милиона в некъдърността му да стане конкурент на Путин, то поне смъртта му да донесе дивиденти Както при оная американска гражданака - политковская
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От години не гледам телевизия,това не ми пречи да ненавиждам политиката на САЩ. Тука в България също постоянно ни заливат с омраза към Русия,руския народ,това не ми пречи да уважавам Русия и то не заради Путин и кой знае какви руски достижения,а заради това,че Русия и Путин са май единствената спирачка пред Американската неолиберална империя.
26
6
 
5
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Многонaционaлнa русия е длъжнa дa дaде сaмостоятелност нa повече от 70 милионa неруснaци- грaждaни нa рф! Конституционнa реформa в рф!!!
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самият Бжезинский каза, че убийството на Немцов е организирано от Службата за безопасност на Украйна, под ръководството и помощта на САЩ....... Точка.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Брaнниквие краварите дуржите 100% от световната простотия и неграмотност мухахахаха
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да помислим реално. Путин, добър или лош, има рекордна подкрепа и няма как да бъде сменен с ДЕМОКРАТИЧНИ средства. Немцов пък, изобщо не беше опасност за Путин. Защо му е на Путин да убива Немцов точно в този момент? И защо обучавания от КГБ Путин не убие Немцов по друг по-фин начин - \"случайна\" катастрофа, бавна отрова... или нещо друго от арсенала на службите? По-логично ми звучи: украинците гръмват Немцов и после обвиняват Русия. Немцов е бил с украинска \"манекенка\"...
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убийството на Немцов беше страховито предупреждение от американските империалисти към техните руски кукли на конци. Посланието беше кратко и ясно - Действайте за това , за което сме ви платили - да свалите Путин от власт или ще ви ликвидираме един по един като кучета, както направихме с Борята Империалистите хич не си поплюват, а действат рязко и със замах. Очаквам техните марионетки в Русия сега да се паникьосат и да се опитат да направят някой голям зулум!
21
9
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
23 изолирaнеДържите 2/3 от световния идиотизъм вие руснaците, остaнaлото е лъжa мухaхaхaхa
20
1
 
11
 
! Отговори
Изолиране преди 9 години
Руснаците държат 3/4 от запасите на титан в света. Титана е важна съставка в самолетостроенето и космическите апарати. Русия държи 2/3 от свтовните запаци на природен газ. Нека да ги изолират. Тогава полетите на американците в космоса ще поскъпнат с фактор 25-30 пъти.