Джон Джихадиста поиска прошка от семейството

Нямал угризения за обезглавяванията
10 мар 2015 11:35,
45
Джон Джихадиста поиска прошка от семейството
Снимка: Reuters, архив

Британският главорез от "Ислямска държава", идентифициран като Мохамед Емуази, е поискал извинение от семейството си за проблемите и неприятностите, които е причинило разкриването на самоличността му, съобщи френският в. "Фигаро".

Още по темата
Майка му и четиримата му братя и сестри се намират на тайно място под полицейски надзор, уточнява вестникът.

Британецът, по-известен с прякора Джон Джихадиста и познат от няколко видеозаписа с обезглавяване на заложници, се е извинил на близките си и казал, че съжалява, но не за извършените престъпления, а за неприятностите, които им е създал.

Според британския в. "Сънди таймс" той изпратил съобщение с молба за извинение чрез трето лице от Сирия.

Вестникът, който не уточнява как се е сдобил с тази информация, подчертава, че младият мъж не е изразил никакви угризения за варварските си действия.

През февруари Би Би Си разкри самоличността на 26-годишния британец от кувейтски произход, завършил информатика, който по-късно се превърнал в палач в редиците на "Ислямска държава".

"Сънди таймс" пише, че след разкриването на самоличността на Мохамед семейството на джихадиста е било принудено да напусне дома си в скъп квартал на Лондон и да се укрива. Майка му и четирима от петте му братя и сестри са под полицейска защита. Една от сестрите му казва, че получава обиди и заплахи в социалните мрежи. По-малкият брат на Мохамед, Омар, е участвал в ислямска студентска организация в университета в Мидълсекс.

Сега семейството се намира на тайно място, охранявано от полицията. Разходите по цялата операция по охраната възлизат на 5000 лири (7000 евро) на ден. Бащата и най-голямата сестра на Джон Джихадиста са в Кувейт, откъдето произхожда семейството. Според негови колеги бащата на Мохамед се е отрекъл от него.

Семейство Емуази е от бедуинско племе. Семейството поискало убежище в Англия след първата война в Залива, за да избегне гонения в Кувейт. Някои източници ги обвиняват, че са били свързани с помагачи на Саддам Хюсеин, а твърденията им, че са били преследвани, са преувеличени. Кувейтски правителствен представител каза, че Емуази са напуснали Кувейт в търсене на по-добри икономически възможности.

"Фигаро" отбелязва, че причината Мохамед да поиска извинение от семейството може да е религиозна - ислямът забранява да безчестиш или оскърбяваш родителите си, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Sunny ray преди 9 години
Той не заслужава прошка, защото не се е покаял за престъпленията си срещу човечеството, които са грехове срещу Бог,дори не ги признава за зло, въпреки че са чудовищни престъпления,а ова означава че вече е с прегоряла съвест и не може да различи добро от зло затова не може вече да бъде простен и помилван от Бога,а се е запътил към ада, защото е под Божия гняв и проклятие заради престъпленията си особено срещу евреите и християните.И проблемът не е в неудобство на родителите му,а че ги е опозорил
24
1
 
1
 
! Отговори
до 28 преди 9 години
Ха, вярно е.И не само това е разликата м/у Британия и Русия.Те затова и са имигрирали в Британия, не в Русия.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако, семейството му живееше в Русия, познайте, кой щеше да получи чарколяци от роднините си ?
22
1
 
31
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Що полицията му пази семейството??? Нека заради тоя изверг или да бъдат съдени или и на тях да им резнат зелките че да види Джон джихадиста дали е хубаво да се убиват роднините на хората. Тези които те избиха и те са имали семейства, майки, бащи, братя и сестри, деца.... света в който живеем. Аз ще режа глави, никой няма да ме съди, че и ченгета ще ми пазят семейството... целия свят е откачил тотално.....
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли някой нормален англичанин, който да пръсне мултикутурно-етническия панаир (бардак), който английските политици-толерасти превърнаха Англия?!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трийте, трийте, истината стига до когото трябва
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С тоя никнейм ми прилича повече на герой от някое село или комикс, отколкото на радикален ислямист.
18
0
 
23
 
! Отговори
Мари преди 9 години
Това не е човек, а ***, който трябва да да се стъпче и размаже!!!
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И той скоро ще се срещне с Осама да си пият шербет на спокойствие
16
0
 
22
 
! Отговори
Федор преди 9 години
до РустамНа ДПС въобще не им пука за религията, тъй като вероятно с много малки изключение те не са вярващи. Пука им само за мангизите, а те идват с властта. И понеже е ясно, че ДПС не може да има мнозинство, че да образува самостоятелно правителство, стратегията да Местан е да играе "Слънчоглед-партия", т.е. да бъде ориентиран спрямо тези, които са на власт, че ДПС също да цокат.Друг е въпросът, че приказките му хващат "декиш" сред електората на ДПС, което би могло да бъде опасно...
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да попитам - а нали българските емигранти щяха да натоварват силно британксата социална система?....Т.е. това са около 300 лири на човек на месец....А 5000 лири на ден за да пазиш семейството на един *** като какво се смята - товар за данкоплатците или режийни?....О... забравих...Та той е бреитански гражданин !! Той е по-висша класа...Мр Фараж...чакаме уточнения, плийз...Щото българите в Англия работят, плащат си данъците и таксите и определено не обезглавяват никого...
14
0
 
26
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 9 години
НАПРАВО НАСТРЪХВАМ ДО КАКВО МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ЕДНА ПСЕВДОРЕЛИГИЯ И ТО ЗА ХОРА ИЗРАСТНАЛИ И ОБУЧЕНИ В ЗАПАДНА ДЪРЖАВА. ГОРКО ИМ НА ДЪРЖАВИТЕ, КОИТО ИКОНОМИСВАТ ПАРИ ОТ ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА - КАТО У НАС.
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъдещето на Европа- или съюз с Русия или... *** на главата и поданици на Ислямска държава.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V KUVEIT NE SA IMALI IKONOMICESKI VAZMOGNOSTI,A V ANGLIA ?TE SA PRESTAPNIZI I PRESTAPNIK SA RODILI.ZMIATA ZMIA RAGDA, A NE KROTKI AGANZA.
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
според мен на семейството му трябва да им дадат премия от 1млн лири и да им издигнат паметник и така да покажат, че мултикултуризма е над всичко останало. Ваща мама проста
10
0
 
31
 
! Отговори
ввв преди 9 години
Е няма ли помощи да му изпратят на това добро дете дето някой го излъгал нещо. 5000 паунда на ден за да му пазят семейството! Това явно е някаква нова екстра към социалната им система. Да питат роднините на убитите британци за помощи.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джон Емлази е роден в Британия и е получвал помощи на стойност 400 000£
8
20
 
7
 
! Отговори
Защо преди 9 години
Защо поне един път не видя доблестната и непобедима Червена Армия да воюва срещу терористи--извън Русия.......А само на омразните американци се надяваме в борбата срещу терора.Има ли поне един случай Русия да е воювало за интересите на другите---------------
7
2
 
24
 
! Отговори
Lora преди 9 години
До д.д.д.д,Според исляма, цялото семейство поема вината, когато един от членовете им извърши престъпление. Когато се плаща кръвнина - плащат всички, не само човекът който е извршил престъплението. Има споделена отговорност, а семейството носи вина за възпитанието на сина си. Прочети Корана и закона на ширият.
6
23
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Ако искаш да разбереш нещо за исляма чети Корана а не съди за исляма по това което чуваш и виждаш по медиите. Медиите днес манипулират хората както си искат и докато има такива като теб които да си формират мнението от медии и др странични източници а не от първоисточника е невъзможно да се осъзнае истината