Отменени са всички полети на Lufthansa от и за София

Пилотите от авиокомпанията стачкуват до събота
20 мар 2015 09:22, Елка Василева
5
Отменени са всички полети на Lufthansa от и за София
Снимка: Reuters

Пилотите на германския авиопревозвач Lufthansa планират да продължат стачката си до събота (21 март) включително, съобщи синдикатът Cockpit, цитиран от световните агенции.

Още по темата

На 21 март протестът ще засегне междуконтиненталните полети и полетите на подразделението за товарни превози Lufthansa Cargo, докато днес ще бъдат засегнати полетите на къси и средни разстояния, т. е. в Германия и в Европа.

Така всички полети на Lufthansa днес от и за София са отменени поради стачката на служителите, съобщиха за "Фокус" от Летище София.

Cockpit се бори от месеци да принуди германския авиопревозвач да запази схемата си за ранно пенсиониране. Тя позволява на пилотите да излизат в пенсия на 55 години и да продължат да получават 60 процента от заплатата си, докато не започне изплащането на държавната пенсия.

Пилотите на компанията се притесняват и от желанието на Lufthansa да се развива в нискотарифните превози, където е изправена пред силна конкуренция, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: стачкаLufthansa
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Бръмммм преди 9 години
Това само говори колко хубаво се живее в Гейропа. Ама ви излъгаха 1989г. та лапнахте шарана. После ви изнесоха всички движими и недвижими активи и ви обясниха как БКП-то фалирало държавата, то това лови дикиш при младите, нас около 40 годишните и по-възрастните просто ни чакат да измреме. А като си отидеме от тоя свят, младите хем ще плюят комунистите, хем малките им мозъчета няма да вдяват защо живеят зле и няма да имат и алтернатива за която да се хванат. Ето вече 25 г все комунитсите им винов
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стачкуват защото имат профсъюзи които да им защитават интереса. А при нас не е така
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Вие помислихте ли когато Ви вдигат възрастта и стажа за пенсиониране!
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дръгиа път ще си помислете, дали ще се доверите да на Луфтханса