ФБР ще помага при разследване на самолетната катастрофа

Меркел: Ролята на втория пилот добавя нови измерения в трагедията
Обновена: 26 мар 2015 19:46 | 26 мар 2015 19:21, Анисия Иванова
118
ФБР ще помага при разследване на самолетната катастрофа
Мястото на катастрофата. Снимка: БТА

Френските власти са се обърнали към американското ФБР за помощ в разследването на катастрофата на германския пътнически самолет А320 във Френските Алпи, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен, цитиран от ТАСС.

Според ДПА следователите от ФБР сами са предложили помощта си на своите европейски колеги, за да се сглоби пъзелът на обвитата в догадки катастрофа, след като от прослушването на записите от черната кутия се наложи версията, че вторият пилот - 28-годишният Андреас Лубиц, съзнателно е разбил самолета. Днес следователи обискираха апартамента му в Дюселдорф.

Представителят на германската прокуратура Кристоф Кумпа каза, цитиран от Ройтерс, че полицията претърсва адреси в Дюселдорф, както и на други места, за документи и доказателства. По думите на прокурор Кумпа обиските не са приключили и ще е необходимо време, за да се направи оценка на резултатите от тях. Той обаче не даде повече подробности. "Ние сме готови да изпълним всяко искане за информация или помощ от страна на хората, които се занимават с разследването, защото сме партньорски страни, чиито граждани са потърпевши от тази трагедия", каза говорител на ФБР, цитиран от ДПА.

Репортери на Ройтерс пред семейния дом на Лубиц казаха, че са видели полицаи да влизат и излизат, носейки кашони.

Още по темата

Пълният списък на пътниците от полет 4Ю9525 все още не е  огласен, а според разследващите може да отнеме месеци, докато бъдат установени жертвите по ДНК-уликите, посочва също ДПА. Агенцията представя списък с броя на пасажерите по националностите им въз основа на огласената информация от компанията "Джърмануингс" и представители на германското правителство. Общият брой на пътниците и екипажа на борда е 150 души, но според списъка на ДПА те са 153, вероятно поради това, че някои от хората са имали двойно гражданство: 75 германци, 50 испанци, трима американски граждани, трима британци, трима казахстанци, трима аржентинци, двама австралийци, двама колумбийци, двама мексиканци, двама иранци, двама венецуелци, двама японци, един холандец, един датчанин, един белгиец, един израелец.

Изявленията на прокурорите, че вторият пилот умишлено е разбил самолета Еърбъс на авиокомпанията Джърмануингс добавя ново и напълно неразбираемо измерение към катастрофата, заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ДПА.

"Тази новина ме потресе много дълбоко. Тя надминава всичко, което мога да си представя. Това е нов товар за семействата в тези дни, изпълнени със страдание. Не знаем всички причини", продължи Меркел и обеща, че Германия ще направи всичко  възможно, за да помогне на следствието.

Норвежката нискотарифна авиокомпания Норуиджън еър шатъл (Norwegian Air Shuttle) ще въведе постоянно присъствие на двама души в пилотската кабина на самолетите, заяви неин висш представител днес.

Това съобщение бе направено, след като френските власти информираха, че вторият пилот на самолета А320 на Джърмануингс (Germanwings), който се разби във вторник във френските Алпи, отнемайки живота на 150 души, умишлено е предизвикал инцидента, след като е попречил на пилота да се върне в кабината на самолета.

"Когато единият от хората в пилотската кабина излезе, ще трябва вътре винаги да остават двама души", заяви ръководителят на полетите на Норуиджън Томас Хестхамер, цитиран от АФП.

"Обсъждаме този въпрос от дълго време, но този епизод ускори нещата", допълни Хестхамер. Според него тази нова мярка ще влезе в сила в петък, след като получи зелена светлина от норвежката администрация на гражданската авиация, която реагира положително на предложението.

В момента европейският регламент не налага в пилотската кабина на самолетите непрекъснато да има двама души, когато се  налага първият или вторият пилот да излезе от нея, за да отиде до тоалетната, например.

Единствено Европейската агенция за авиационна безопасност (AESA) има правомощията да наложи тази практика като правило на Стария континент, отбеляза АФП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко е ясно.Един немски НЕНОРМАЛНИК уби 150 невинни души!!Вива Дойчланд.Вива ненормалници.
35
1
 
19
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
Изводът ми от преглеждането на форума е: Никой вече не вярва на никого! Няма вяра, няма честна дума. няма достойнство и чест. Това защото основният Бог е Мамон! Това е богът на Америка и неговата икона $.
34
4
 
18
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Така Новият световен ред се отблагодарява за вярна служба !Обвиниха пилотът и хвърлиха цялата вина върху него. Бил минал безпроблемно всички тестове наскоро, но изведнъж превъртял и решил да катастрофира самолета ...Много нелогично звучи всичко това !Какво крие Световният елит ?
33
4
 
6
 
! Отговори
ХОРА БДЕТЕ ИСЛЯМ преди 9 години
ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ ТАЙНО Е ПРИЕЛ ИСЛЯМА и Е ОТИШЪЛ В ТЕХНИЯ РАЙ,КЪДЕТО ГО ЧАКАТ 101 ДЕВИЦИ С ЧЕРНИ ОЧИ
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много гнило, много...Колкото се разбра за малайзийския самолет, толкова и тук ще се разбере каква е причината.
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не вярва на троловете. Вярвам на Европол и ФБР. Вие сте платене мекерета, насаждащи дезирформация.
30
1
 
5
 
! Отговори
Hans Rus преди 9 години
"Когато единият от хората в пилотската кабина излезе, ще трябва вътре винаги да остават двама души" ---- С една дума трябва да има 3 пилота. На тях им се плащат заплати естествено. Още един повод самолетните билети да стават все по-скъпи...
29
0
 
5
 
! Отговори
:))) преди 9 години
"Мястото на катастрофата. Снимка: БТА" Haide stiga be?!Tova ako ne e snimka na nezakonno smetishte nqkyde v Liulin planina...az glavata si reja!Nqkoi ima li predstava kak izglejdat mqsto na samoletna katastrofa?!!!
28
0
 
9
 
! Отговори
Еуропеец преди 9 години
Добре де, нали в ЕС всичко е на шест и хората са щастливи. Тоя пилот от какво се е депресирал?
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия от фбр , са на всяка манджа меродия , сега , да не пратят останките на втория пилот в Гуатаманомо , за да го разпитат там
26
3
 
7
 
! Отговори
Думите преди 9 години
Сега на този нещастен пилот ще му изнесат цялата налична документация и информация от дома и ще режисират нова интересна за публиката лична история.
25
0
 
1
 
! Отговори
????? преди 9 години
До до 9( do 12)A ti puk vuobshte ne si razbral!!!Porazrovi se za:The September Clues-Simon Shack PSY Opera - Collin Alexander(Ace Backer)
24
2
 
23
 
! Отговори
Моно преди 9 години
Усещате ли мазалото, което се случи. Бързо извадиха обяснение за всичко. ФБР е там да "помага".
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обръщам внимание, че точно по това време се е провеждало учение на натовска военна техника! Изпробвали са противоракетна система! Много е вероятно самолетът да е свален от натовската армия и сега да се чудят как да потулят случая, защото ще стане огромен скандал! Затова измислят какви ли не версии и приказки от хиляда и една нощ!
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
45 е прав. Нали френски мираж е дигнат преди катастрофата откъде са разбрали щом пилотът е заключил вратата. Какво се опитват да скрият.?
21
3
 
15
 
! Отговори
Илко преди 9 години
"следователите от ФБР сами са предложили помощта си" Значи ще се замитат доказателства, сега са не изкарат , че Путин е свалил самолета с Макаров от Кремъл?
20
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, като отворихме темата за паднали самолети. Я, кажете какво стана с малайзийския самолет в Украйна ? Нещо там май се позабавиха експертизите... Дали не е, защото резултатите не отърват на някои държави ?
19
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А я се опитайте да си отговоритеСЕГА,след като се разбра че пилотае заключил колегата си вън от кабината,ЗАЩО? и КАК? е бил изпратенвоенен самолет?!Аз поне не съм чел до сегаза такава практика-да се изпращавоенен изстребител ако с пътническисамолет примерно е загубена връзката!Има нещо гнило в тази пунта-мара!Не дай си Боже и в свалянето насамолета да има нещо свързанос този военен самолет?!
18
5
 
9
 
! Отговори
Косвени жертви преди 9 години
Един корейски самолет се жертва за разбиване ПРО на Русия. Един самолет,свален над Украйна с цвета на анти СПИН специалистите в света бе използван за атака срещу RU. Един млад пилот с доста летателни часове за годините си бе изкаран убиец с цел да се покаже ефективността на космическите оръжия HELLADS, след краха на наземните ПРО (Пейтриът). Глупаво е при положение, че МБР Топол траекторията не е такава като на самолет. По-опасна е историята с Кук(не пирата). НАТО изяжда децата си! Снайперисти!
17
2
 
14
 
! Отговори
Дядо Иван преди 9 години
НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ФРАНЦУЗИТЕ КАНЯТ ТЕЗИ *** ОТ FBI???ТОЛКОВА ЛИ СА НЕСПОСОБНИ ДА СЕ СПРАВЯТ!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!