Лубиц познавал добре района на катастрофата в Алпите

Посещавал мястото преди години като млад делтапланерист
Обновена: 28 мар 2015 23:53 | 28 мар 2015 16:47, Анисия Иванова
67
Лубиц познавал добре района на катастрофата в Алпите
Снимка: БТА

Вторият пилот на полет 4U9525 на авиокомпания "Джърмануингс", който според френските прокурори умишлено е причинил фаталната катастрофа на самолета, е познавал добре района във Френските Алпи, където той се разби. Това твърдии член на германски делтапланеристки клуб пред френския тв канал iTelе, прибавяйки още един озадачаващ щрих към случая, който френските и германските следователи се опитват да разплетат, предаде ДПА.

Още по темата

27-годишният Андреас Лубиц бил член на клуба по делтапланеризъм в родния си град Монтабаур и редовно идвал като тийнеджър с родителите си в района на Систерон - на около 50 км от мястото на катастрофата, за да лети, твърди членът на клуба Франсис Кефер. По думите му семейството често идвало на ваканции там от 1996 до 2003 г.

Федералните авиационни власти в Германия обявиха днес, че са предали досието на Лубиц на прокурорите, но отказаха да кажат дали то съдържа т.нар. забележка SIC, която обозначава текущ медицински проблем, изискващ редовни прегледи, и може да се до към досието за различни физически или психологически заболявания.

Прокурорите казват, че Лубиц е скрил заболяване от своя работодател. При обиска в дома му те откриха редица документи, включително скъсан болничен лист, който би го освободил от явяване на работа в деня на фаталния полет.

Говорителка на "Луфтханза", чийто филиал е "Джърмануингс", потвърдила пред ДПА, че компанията ще обезщети семейството на всяка от жертвите с 50 000 евро.

Разследващите на мястото на катастрофата на стръмния планински терен над 2000 м надморска височина и днес продължават да събират тленни останки. Досега те са събрали между 400 и 600 фрагмента от човешки тела, които са изпратени за анализ.

Ръководителят на екипа, който работи на място - Патрик Турон, каза, че информация за идентификацията на жертвите няма да се огласява, докато операцията не приключи. Екипът на Турон издирва също втората черна кутия, която би могла да разкрие още подробности за последните мигове от полета, след като беше намерен само корпусът й. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
1
 
! Отговори
филтрирай преди 9 години
звука бре тъ...к! :.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До audioаз го слушах това преди часове, но не чух капитанът да призовава, а на теб явно "звездите ти го говорят"
18
3
 
2
 
! Отговори
audio преди 9 години
До 27, явно си върло смотан...чек ти намеря линк, да не получиш мозъчен удар...
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До audioто с ровене не срава, а с чуване!ровят къртиците и американците...
16
8
 
6
 
! Отговори
в ада да гориш преди 9 години
20 номер и всички клакьори. Не се самоуби, а УБИ 149 невинни. Палах, е икона! Ти и Лубиц сте изчадия!
15
4
 
2
 
! Отговори
audio преди 9 години
Ами разрови новините. Можеш ли да се справиш или ти трябва помощ?!
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сайта на труд???И какво чу от там?
13
15
 
5
 
! Отговори
Ян Палах=Лубиц преди 9 години
Според мен можем да сравним германеца Андреас Лубиц с чеха Ян Палах. И двамата се самоубиха в знак на протест. Единият се самозапали в протест срещу тоталитарния, сталински модел *** комунизма, а другият се самоуби като протестър срещу глобалния тоталитарен, "демократичен" в кавички капитализъм. И двамата се пожертваха в името на свободата!
12
4
 
3
 
! Отговори
audio преди 9 години
Въпросният запис, може да чуете на сайта на труд. Горките хора...
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пилот с брадва???A koй знае кой от двамата от коя страна на вратата е бил?Да пуснат да го чуем!
10
3
 
21
 
! Отговори
Дързост и Красота преди 9 години
Ха - Ха - Ха! Лудханза измислиха цял сериал само и само да си оправдаят развалените самолети! 30 годишни таратайки хвърчат във въздуха, разбити и смачкани от употреба! Молете се да не гръмне скоро пак самолет, че повече няма да се кача на самолет! Прибирате огромни печалби, а работниците се гърчат под зверска експлоатация! Самолетите ви падат като гнили круши! Хората умират заради вас!
9
1
 
19
 
! Отговори
... преди 9 години
Какво става с Луфтханза, ако не е пилота?????????Пилота ще да е кой друг...
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само не можах да разбера ако се разбие в поляна самолет и ако се разбие в планина има ли разлика? Тия взеха народа за наистина баламурници.
7
0
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Добър въпрос!Чакаме отговор!
6
4
 
24
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Не ви ли се струва, че всяка следваща улика за тази катастрофа е всъщност поредна нескопосана измишльотина, която трябва да убеди овцете, че момчето е луд и имал за цел да се самоубива?Оглеждал терена ...Муахахха...Няма такива ***!
5
2
 
24
 
! Отговори
Протест от ХОЛИВУД преди 9 години
По филмите,акосе изтъркаля една кола побаира едни пламъци,едни взривове....оле мале!А тук,огромна скорост,тонове керосин,нема огИн,нема пушек,нема аероплан,нема дупка голееееема,нема останки от трупове,......а,де?!Нещо сценария куца май!А бе сОветвайте сесъс Спилбърг бе хора!
4
0
 
41
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
И е знаел, че точно над този район на главния пилот ще му се досере и той ще напусне пилотската кабина ! :) :) :)
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото и да го плюете, Андреас Лубиц вече е световноизвестен, а вие-не! Факт!
2
2
 
26
 
! Отговори
CNN преди 9 години
Муха влязла в окото на Андреас Лубиц и причинила катастрофатаТова заявиха от отдела за пропагандата на ЕС.Джихадист от ИДИЛ тайно е вкарал мухата в самолета.Очаквайте подробности........
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи ако се разбие на поляна самолета има опасност от оцелели, но као се разбие в планина като Алпите ще е 100% сигурна смъртта.Боже докъде ни докараха мръсните ***- да вярваме едва ли не в дядо Коледа.