Руските власти спряха кримска татарска телевизия

Били против анексирането, обвинили ги в екстремизъм
28 мар 2015 08:55,
380
Руските власти спряха кримска татарска телевизия
Снимка: Reuters, архив

Кримската татарска телевизия АТР обяви днес, че спира работа след месеци на натиск от страна на руските власти, предаде Франс прес. АТР представлява преди всичко мюсюлманското татарско малцинство, което се противопостави на анексирането на острова от Русия, отбелязва агенцията.

През септември телевизия АТР беше обвинена в екстремизъм. Местното министерство на вътрешните работи заяви, че има данни, че тя "подхранва нарочно сред кримските татари чувство на недоверие към властите".

Веригата АТР спира излъчването на 1 април. "Изпратихме искане за акредитация четири пъти, но всеки път беше отхвърляна" от руският орган за наблюдение на медиите, заяви пред АФП генералната директорка Елзара Ислямова.

АТР има три филиала, две радиостанции и телевизия за деца. Те рискуват да бъдат обвинени в незаконна дейност, ако продължат да работят без разрешение. Ислямова уточни, че рискът включва не само глоба от половин милион рубли (8000 евро), но и конфискация на материалите на медиите.

Независимия канал беше основан през 2005 година и се опасява да не бъде затворен от анексирането на Крим от Русия през март 2014 година. В края на януари около петдесет въоръжени полицаи извършиха обиск в медията, за да конфискуват запис на протестите против присъединяването към Русия на 26 февруари 2014 г. в Симферопол, при които се стигна до сблъсъци. Малко след протеста руските специални части поеха контрола над полуострова.

Москва анексира Крим след референдум, на който 97 на сто от гласувалите според Кремъл са се обявили за присъединяване към Русия. Повечето от 300-те хиляди кримски татари, представляващи около 12 на сто от населението на полуострова, бойкотираха гласуването.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
4
 
6
 
! Отговори
историк преди 9 години
Предполага се, че около 7 милиона от жителите на Руската федерация ще се самоопределят като българи в приключилото вече в по-голямата си част преброяване на населението там, въпреки че все още има места, където то продължава и срокът е удължен до края на седмицата. Съдбовното за нас в това събитие е, че за първи път от 1926 г. насам се допуска възможността граждани на федерацията да се самоопределят като българи. Всички знаем от историята как Сталин методично създава т. нар татарска нация, потъпквайки българската национална идентичност и преименувайки волжките българи в татари (впр
130
1
 
2
 
! Отговори
До 216 преди 9 години
Ами да ,то за миячи на чинии и посрани пансионерски европейски *** няма много голям наплив.Или ти си ги изпратил на високи мениджърски позиции,щото те в Германия си нямат та чакат украинци.Вземат българи и украинци само за места за които няма желаещи гермманци и защото са готови да работят за 10 пъти по-малко пари
129
3
 
2
 
! Отговори
Не не преди 9 години
До украинецНедей, че баш в Германия българките са повече. Незнам твойта фирма ама аз работя с украйнци и украйнки които се трудят честно и си искарват парите както всички други. До сега съм изпратил на работа 246 украинеца в Германия и всички до един работят вече три години на същите места на които започнаха!!!
128
6
 
4
 
! Отговори
историк преди 9 години
истината е че преди 200г руснаците окупираха Крим и избиха местните татари...както Волжка България.
127
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо в западния свят няма свободни медии, а само пропагандни?Отг. - операция мокингбърд!Справки в чичко Гугъл !'Оди сей лъжи другаде
126
9
 
6
 
! Отговори
Айдахо преди 9 години
До АнонименРусия наля милиярди в Чечня - да и то от собствения ресурс на чеченците. Кой живее мирно ве, след толкова години още не могат да ги подчинят нацяло. Аз че съм по голям да те набия, да ти взема парите за баничка и да ти върна да имаш за боза. Чиста агресия на Русия спрямо Чечня!
125
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 203Ура , всички на екскурзии до Чечня и на опашка за визи хахахх...ей по смешни от руските *** у нас няма !
124
4
 
9
 
! Отговори
До украинец преди 9 години
Украинец ,харесвам украинките .Бива ги в секса и сега ще наводните ЕС с евтини ***.Аз имам очи и мога и сам да гледам .Не е нужно ти да ми обяснява и повтаряш като папагал лъжите от украинската ви телевизия.Те там и за конвоите с храни казаха че возят оръжие ,ама това е вярно колкото е вярно ,че ти имаш нещо между ушите си.
123
5
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
Преди една година поляците бяха най-ненавижданите в Европа....сега украинците ги надминаха.Никъде в Европа не ги вземат на работа--а германците им викат-----бандеро-помия..Заради наглоста си и безочието,никой вече не ги иска-останаха само украинките на магистралата.Във нашата фирма-германска,изгониха двама украинци--били сме длъжни да събираме пари за войската им.Шефа ги изгони с шутове.
122
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 198"историческа справедливост" ...що за глупаво разтегливо понятие е това ?!?!?Това само *** може да го измисли като повод !!!
121
4
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Против своеволията на Руснаците съм ,ама щом са затворили Ислямска телевизия ги подкрепям .И ние трябва да затворим БТВ
120
4
 
8
 
! Отговори
украинец преди 9 години
Подобна схема е приложена и спрямо Ловешката самолетостроителна фабрика, чиято продукция се оценява високо дори от асовете на Luftwaffe. Благодарение на братския СССР след победата на Деветосептемврийската социалистическа революция там от проектиране и изработка на самолети ДАР се преминава към производството на велосипеди и моторетки Балкан, а по-късно се сглобява автомобилното чудо Москвич! Другата Държавна аеропланна фабрика, тази в Казанлък, произвеждаща самолетите КБ, направо е закрита още в началото на съветската окупация, а висококвалифицираният персонал е натирен.
119
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А те Руснаците не ограбиха ресурсите на Чечня и Дегестан и Проднестровието, Татарстан и всички подчинени мирни хора там!
118
5
 
8
 
! Отговори
украинец преди 9 години
Бременната жена е загинала преди много години в Ливан в гражданската война.Ушанковите журналисти крадат снимки отвсякъде само и само да изплашат малоумната си впиянчена публкика.
117
2
 
3
 
! Отговори
До 178 преди 9 години
Има достатъчно видеоклипове в утуба.Само ако ти се гледа-ясно видях как куршумите се забиха в едно дърво до което имаше трима с легени на главите и шишета с бензив в ръцете.Чак те се озъртаха и се чудеха защо ги стрелят не отпред ,а отзадДобре де ,американците си признаха ,че са похарчили ПЕТ милиарда долара.За какво според теб -за сандвичи на ония дето палеха гумите ли.
116
5
 
5
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Историческата справка показва че Крим не е бил никога руски освен след окупацията 1873г.Руснаците там са гости и избиват и изселват местните татари.
115
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА СЕ РАЗРУШАТ ВСИЧКИ ПАМЕТНИЦИ СВЪРЗАНИ С РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ В ПАМЕТ НА УБИТИТЕ СЛАВЯНИ !!!
114
3
 
2
 
! Отговори
украинец преди 9 години
предприятията много бързо са напълно съсипани и след като те вече не представляват никаква ценност, в началото на 60-те години на България бива продаден обратно бившият германски, вече съветски дял. В края на тази сложна трансформация на собствеността изведнъж се оказва, че русенският филиал на германската Muelhaupt, преди войната произвеждал изнасяни в цяла Европа турбини, вече е започнал да бълва вършачки и редосеялки, чието качество е такова, че единствено като подарък са склонни да ги приемат в Куба и няколко братски африкански и азиатски държави, поели по пътя на социализма.
113
2
 
6
 
! Отговори
До украинец преди 9 години
Добре са ти промили мозъка ако си верно украинец.Ако ония хора бяха такива за каквито ти искаш да ги представиш щяха да има поне по едно пистолече бе.И не лъжи-гледах кадрите ,имаше и изгоряла бременна жена,естествено московски агент според теб.Не вземай американски пари и не пиши глупости.Няма страна в света на която америкнците да са донесли добро-само ограбване на ресурските ,бедност и смърт
112
5
 
3
 
! Отговори
Айдахо преди 9 години
До АнонименКой цял свят мрази Украйна? Русия не е света бре *** ушанков. ЕС дава хиляди визи на украйнците и работят като бели хора, мога и примери да дам. Но за руснак да чуят- много псувни отнасят *** и то качествени!