Руските власти спряха кримска татарска телевизия

Били против анексирането, обвинили ги в екстремизъм
28 мар 2015 08:55,
380
Руските власти спряха кримска татарска телевизия
Снимка: Reuters, архив

Кримската татарска телевизия АТР обяви днес, че спира работа след месеци на натиск от страна на руските власти, предаде Франс прес. АТР представлява преди всичко мюсюлманското татарско малцинство, което се противопостави на анексирането на острова от Русия, отбелязва агенцията.

През септември телевизия АТР беше обвинена в екстремизъм. Местното министерство на вътрешните работи заяви, че има данни, че тя "подхранва нарочно сред кримските татари чувство на недоверие към властите".

Веригата АТР спира излъчването на 1 април. "Изпратихме искане за акредитация четири пъти, но всеки път беше отхвърляна" от руският орган за наблюдение на медиите, заяви пред АФП генералната директорка Елзара Ислямова.

АТР има три филиала, две радиостанции и телевизия за деца. Те рискуват да бъдат обвинени в незаконна дейност, ако продължат да работят без разрешение. Ислямова уточни, че рискът включва не само глоба от половин милион рубли (8000 евро), но и конфискация на материалите на медиите.

Независимия канал беше основан през 2005 година и се опасява да не бъде затворен от анексирането на Крим от Русия през март 2014 година. В края на януари около петдесет въоръжени полицаи извършиха обиск в медията, за да конфискуват запис на протестите против присъединяването към Русия на 26 февруари 2014 г. в Симферопол, при които се стигна до сблъсъци. Малко след протеста руските специални части поеха контрола над полуострова.

Москва анексира Крим след референдум, на който 97 на сто от гласувалите според Кремъл са се обявили за присъединяване към Русия. Повечето от 300-те хиляди кримски татари, представляващи около 12 на сто от населението на полуострова, бойкотираха гласуването.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Четете Рон Пол институт за демокрация!Единственият опозиционер в САЩ! От неговия сайт, съдът по фалитите и сенатските комисии ще разберете какво всъщност се случва! Руснаците показват само 0,5% от това което става заради тяхната дефанзивна по-принцип политика и икономическите им интереси със САЩ!
150
5
 
11
 
! Отговори
агата преди 9 години
Владимир Путин за мен е един от най-силните лидери на Русия за всички времена,ако се задържи и измъкне страната си от всичката тая бъркотия той ще номер едно в руската история.Путин целия живот е дал на политиката за страната си и много са малко такива лидери като него в света,той е специално обучаван по-всички параграфи не е някакъв обикновен човек.Няма да кажа голяма дума,но ако падне Путин такъв лидер няма да намери РФ десетилетия и това много погубнно ще се отрази за самата страна
149
2
 
2
 
! Отговори
SS преди 9 години
До демократДа не ядеш дървото някаде с тези изказвания
148
5
 
3
 
! Отговори
Божо преди 9 години
сидеров като виден телевизионен представител да направи едно сборище пред руското посолство в подкрепа на свободата на словото !!! Днес *** затваря един телевизионен канал, утре ще затвори друг, а после идва ред на алфата на сидеров, защото защитава българските интереси срещу агресията на *** :)))
147
11
 
7
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Така се води хибридна война.Трябва да вземе пример от руснаците и да забраним със закон руска пропаганда в България.
146
3
 
2
 
! Отговори
Евро преди 9 години
До До 220И какво лошо има в това да работиш във фабрика? В цял свят ли е срамно да работиш на такова място? Заплащането е 9,50 на час! Честен труд е това драги и няма нищо лошо. Влизал съм да , а хората трета година работят там, те са свободни да си тръгнат ако не им харесва, аз не съм *** за да заробвам хората.
145
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма какво да се лъжем - капитализмът е много по-съвършена система от комунизма. Не е само до парите, но и до начина за справяне с противниците.Вижте руснаците - каквото им пречи, дай да го затворим, ликвидираме, унищожим, убием. Но никога не успяват. Колкото и да ликвидират, идват още толкова нови противници.Вижте западния стил - никой никого не убива, но противниците постепенно са завряни в един форум, където реат, палят се и обясняват на журналистите кое са го написали грешно.Сравнявайте!
144
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е така се докарват 100 процента подкрепа за агресора!
143
4
 
7
 
! Отговори
агата преди 9 години
Всяка изминала година САЩ и НАТО затягат обръча срещу Руската Федерация чрез ракетни щитове,командни центрове,присъствието на военни кораби и най-важното санкциите.Рано или късно тия санкции ще пожънат успех,защото колкото и да си силен нарочил ли те е половин свят и то силни държави ще се отрази не благоприятно.Като се отрази всичко това вътре в Русия ще почне народа да се бунтува и автономните републики най-много няма да доволстват и ще се пропука Русия най-вече отвътре,но много зависи и от не
142
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва и тук да спрем тв алфа, скот и други откровено пропутлерастки "медии" захранвани с червено-кафяви деньги.
141
1
 
2
 
! Отговори
До 220 преди 9 години
Е какво повече от това дето си изброил.всичките ти хора дето си изпратил са на сериозни позиции и със сериозно заплащане.Ти влизал ли си някога в рибопреработвателно предприяти драги посредник и изпращач на роби.И внимавай какво ще кажеш ,че имам приятел в Испания с такава фабрика.И познай-90 % от работниците му българки .Ама те и испанците като германците ,мързеливи бе не искат да чистят и подреждат рибки за по 5-6 евро на час .Виж украинци и българи мераклии много
140
7
 
13
 
! Отговори
агата преди 9 години
На референдума как така се спечелили с 97 процента,като татарите и украинците са против,значи вота е манипулиран.За Русия Крим е много важен заради стратегическата си точка не веднъж Путин беше казал колко е било важно за националната и сигурност.Руската Федерация е като Съветския съюз заради многото народности живеещи вътре и по-голямата част не са доволни от това си състояние и рано или късно ще се спука тоя балон.
139
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ искам в България да спрат новините на турски! И техните сериали също!
138
10
 
10
 
! Отговори
български татар преди 9 години
България може да направи следното. Да спре тв Алф-антибългарска и руска тв, и сателитните руски телевизии. Който иска руска тв-гара,куфар,сибир.
137
2
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Марийче, *** да не е напуснала, та ти яхна вълната на демократичната и сводолюбива медия?Или са те заплашили с уволнение за неспазване на партийната линия, или са ти повишили заплатата под условие, или и двете!
136
7
 
8
 
! Отговори
д-р Енчев преди 9 години
До стига!Каква примитивна пропаганда бе, ***? Това са просто факти и то ти го казват любимите ***, не някой друг. Или искаш да кажеш, че новината е лъжа и Бащицата аутист нищо няма да спира, м?
135
8
 
14
 
! Отговори
дезинформация преди 9 години
Аз едно време слушах и гледах БиБиСи, CNN и Дойче Велле, за да науча истината. В момента БиБиСи, CNN и немските АРД, ЦДФ и Дойче Велле са се превърнали във филиали на отдел "Агитация, пропаганда и дезинформация" на американския Държавен Департамент и на Цру. За да науча истината гледам Россия 24!
134
11
 
10
 
! Отговори
стига! преди 9 години
Стига с тази примитивна пропаганда срещу Российската Федерация! Стига с това малоумно насъскване за война срещу Русия!
133
4
 
6
 
! Отговори
историк преди 9 години
днес на територията на Руската федерация основно в Татарстан, Чувашия, Башкилия, Казахстан и Самарска област, живеят около 7 милиона българи. Някои наблюдатели определят като наивно очакването същата бройка да се установи и при преброяването, но все пак възможността тамошните жители съвсем свободно и без страх да се самоопределят като българи е една много голяма стъпка в посока идентифицирането на българската диаспора в Руската федерация.
132
2
 
2
 
! Отговори
Евро преди 9 години
До До 216Ами не са миячи на чиний макар, че и там могат да взимат повече пари и то трийно от средностатистическия българин. Мъжете работят във фабрика за арматурни заготовки а жените чистят къщи малък процент, другите във завод за рибни изделия и опаковки. Още нещо?