Луфтханза не била длъжна да каже за депресиите на Лубиц

Авиационните власти не са знаели за състоянието му
7 апр 2015 07:43,
7
Луфтханза не била длъжна да каже за депресиите на Лубиц
Снимка: Архив Reuters

Германската авиокомпания Луфтханза заяви, че не е била длъжна да информира националните авиационни власти за някогашната депресия на Андреас Лубиц - втори пилот във филиала й Джърмануингс, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Предполага се, че Лубиц умишлено е разбил Еърбъс-а на Джърмануингс във френските Алпи на 24 март, предизвиквайки смъртта на всичките 150 души.

Вестник "Велт ам зонтаг" цитира Федералната авиационна служба, че не е била информирана за депресията, която получил преди години Лубиц. Той съобщил през 2009 г. в школата за летци на Луфтханза, че е страдал от депресия в миналото.

Луфтханза заяви, че издаденото на Лубиц първо удостоверение за пилотиране през 2009 г. е отговаряло на тогавашните законови изисквания. Лубиц е получил удостоверение за пилотиране на пътнически самолети през 2012 г.

През 2013 г. са въведени по-строги европейски правила за предоставяне на информация на националните авиационни власти. Те изискват специализираните медици да дават информация на тези власти за пилоти с психиатрични диагнози, за да се прецени дали да бъдат ограничени правата им да пилотират, посочва Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
наивник преди 9 години
не ви ли се струва, че в тази история има много елементарни, измислени неща?като се започне със спокойното дишане на втория пилот, тръгнал да се самоубива, повличайки след себе си 150 невинни хора и се стигне до неоткритото му заболяване и още куп разминавания.докога ще се счита, че хората са ***? рано или късно, истината ще намери място и ще разберем, че още един човек е поел чужда вина, но затова ще трябва да почакаме.вечна памет на всички загинали.
3
1
 
8
 
! Отговори
като пате в калчища преди 9 години
Обясненията на Луфтханза стават все по-куци.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кото си траят сега 150 човека ги няма. Той за себе си решил, но другите хора не са имали това желание. Не може в ръцете на луд да се оставя живота на други хора. Лудите са за лудницата.
1
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 9 години
типично немско исказване.Праволинейни хора които отмятат да или не