Китай закупи зенитна ракетна система С-400 от Русия

Така държавата е първият купувач на новата руска система за ПВО
13 апр 2015 08:32, Красимир Ангелов
333
Китай закупи зенитна ракетна система С-400 от Русия
Снимка: Reuters, архив

Китай се сдоби от Русия със зенитна ракетна система С-400, съобщи генералният директор на "Рособоронекспорт" Анатолий Исайкин, цитиран от ТАСС.

"Подробности от сделката няма да разкривам, но да, Китай действително стана първият купувач на тази най-нова руска система за противовъздушна отбрана, което само подчертава  стратегическото равнище на нашите взаимни отношения", заяви Исайкин в интервю за  "Комерсант".

"Много страни искат да се сдобият със С-400. Но нашата промишленост в лицето на концерна от военно-промишления комплекс"Алмаз-Антей" е длъжна да ги доставя най-напред на министерството на отбраната на Руската федерация. Дори с разширяването на производствените мощности предаването на тази система едновременно на няколко страни е сложно. Китай в този план стана първата лястовица", отбеляза ръководителят на "Рособоронекспорт".

"Смятам, че ако работим в интерес на КНР, то работим и в свой интерес", подчерта Исайкин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още по темата: КитайРусияС-400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
3
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До АнонименУбеди ме , Украйна беше пример за икономическа свобода и просперитет на свободната икономика по времето на Янукович, а олигарсите в Украйна нямат никаква връзка с Кремълските олигарси !!! Те и българските олигарси нямат нищо общо с кремълските !!! А кремълските олигарси не съществуват, защото *** така каза на една баба в метрото !!! Защо оправдавате гнили капиталисти от позиция на хора, които защитават социалната справедливост !!! Парадоксално е, но *** е ГНИЛ КАПИТАЛИСТ !!!
133
3
 
9
 
! Отговори
Инвазия преди 9 години
Русия е съгласна да продава С-400 на всеки,който е готов да плаща за нея.Системата- възприемавсеки руски самолет като свой и не реагира на него.Опитите да бъде променен софтуера саобречени.Това е като да експулсираш свои граждани в чужда страна и след това да отиваш свойски да ги защитаваш от местните в същата страна.
132
9
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
*** има ли обяснение за милиардите, които е наливал в сметките на украински олигарси ??? Всички мафиотски структури в Украйна са отгледани от Кремъл !!! Това е причината украинците да страдат, както и руснаците , между другото, от собствените си кагебейски дерибеи !!! Това е схемата да държиш една държава зависима - поддържаш изостанала икономика и изкупуваш продукцията , която не може да издържи международна конкуренция и държавата е твоя - справка България от соца !!!
131
12
 
5
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Убеди ме, *** иска да има територия, през която ракетите му да са неуязвими !!! Значи отглеждаме си олигарси, съсипваме съседни държави, слагаме си Янукович за цар, за да имаме територия , която да е безопасна за ракетите ни ???? *** е гениален миролюбец !!! Ако Украйна е независима държава, няма да мога да си прекарвам ракетите през нея ???? Ако беше умен , а не научено ченге, *** щеше да помогне на Украйна да стане богата миролюбива държава , която да не желае да воюва !!!
130
1
 
0
 
! Отговори
do 241 преди 9 години
mi toi i Vladko si e svil mai hitrichko ochichkite i chaka da se vdigne % na kakaoto v boite na europeisite :-) :-) :-) mai gi obicha s 80% kakao v mliakoto ? :-)
129
4
 
2
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До Анонимен244Щом като са изтичали руски пари към Украйна, защо *** не отговаря за това разхищение ??? Нали от него зависи, дали пчелите опрашват цветята в Русия !!!Защо е изхарчил милиарди на бедните руснаци , за да финансира украински олигарси ???? *** е вреден за руската икономика !!! *** е отгледал 1000 украински олигарси , а руснаците обвиняват ***, гейропейците и толерастите ????? Време е руснаците да потърсят сметка за парите си от *** !!!!
128
3
 
4
 
! Отговори
демократ преди 9 години
От м юни Китай вече ще произвежда зенитна ракетна система С-400..ха..ха
127
5
 
3
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Истината е , че вместо да развива сътрудничество с Европа, *** вкарва Русия в една конфронтация , която изтощава Русия и я прави лесна цел за Китай, който седи и само си присвива дръпнатите хитри очички :((( *** е виновен за това, че Русия се отдалечава от Европейската си идентичност !!! *** е изразител на волята на посткомунистическата олигархия, която не желае реални икономически взаимоотношения с Европа, защото ще загуби властта си , приятели, путлеролюбци !!!!!
126
0
 
1
 
! Отговори
sluda perlito преди 9 години
v kitaiski sait za bentonita i zeolitha ima link s vsichki danni na bg proizvodstvo po godini, po meseci, iznos kolko, koga i kade bentonite, zeolith i dr. e proizvejdal bg narod - kolko broiki rabotnici, kolko targovski predstaviteli na bg po sveta - kakva zabelejitelna bg istoria na atomnata energia i kosmonavtikata! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) bg sait nema
125
2
 
6
 
! Отговори
петър преди 9 години
Стратегическата цел на китайците е да прекопират системата, както правят и във всичко останло.Ако путин очаква някакви милиардни сделки , много ще има да чака.
124
6
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До Анонимен235Ама аз какво казвам ??? Точно СССР никога не е бил съюзник на хитлер, никога не е окупирал Прибалтийските държави и източна Полша, никога не е водил война с Финландия !!! *** никога не е имал войски в Крим , а украинците нападнаха вероломно Русия , нали това имам пред вид и аз !!!
123
1
 
9
 
! Отговори
взгляд преди 9 години
потресаваща новина това обаче е факт от преди 3г вече официална значи само едно нещо залез на американският век за военни планове дори и нетрябва да се мисли САЩ навлизат в дълга историческа нощ губят дори и американткият континент
122
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Prodavaite tochno tam. Sled 15 godini shte strelqt po vas s tqh.
121
9
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Приятели, путлерова Русия е единствената страна в Света , заедно със Северна Корея и Венецуела, която се бори за мир !!! Даже фашистка България се опитва да нападне братска Русия и да окупира Сибир :))) Обаче все още се намират съветски патриоти в България, които ще разобличат НАТО, НЕТО и НИТО , опитващи се да нахлуят в Магадан през бургаското пристанище :)))
120
3
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Приятели, САЩ е държава, която тормози съседите си !!! Канадците от 200 години обвиняват Обама за студеното време, обаче няма никакъв отговор !!! Мексиканците пък постоянно се оплакват, че САЩ не ги пускат да си засяват марихуаната в Тексас !!! САЩ са окупирали Европа и са въвели най-страшните режими във всички държави от Европейския съюз !!! Горките европейци по всякакъв начин се стремят да избягат в братска Русия, обаче правителствата им са затворили границите и граничарите стрелят на месо !!!
119
2
 
7
 
! Отговори
Божо преди 9 години
САЩ са най-военнолюбивата държава !!! САЩ освен оръжие и суровини нищо не произвеждат !!! САЩ имат фасадна демокрация, при която Обама дерибейства вече 200 години !!! В САЩ няма независима преса, а Майкъл Мур скоро ще емигрира в Северна Корея , но властите в САЩ са заплашили семейството му с концлагер в Тексас !!! САЩ са окупирали полуостров Нюфаундленд от Канада и заплашват за стигнат до Отава , защото в Канада има само канадопитеци и бандероканадци !!! Нещо май се обърках :))))
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Раша прави голяма грешка с тази сделка. Днес са приятели, а утре?
117
2
 
6
 
! Отговори
Lucius Vorenas преди 9 години
Продали са им С 400 \'\'Трюмф\'\' защото края на тази година на въоражение постъпва С 500 \'\'Прометей\'\' . И стига с тоя АК 47 , руснаците имат вече АК 12 , невежи
116
4
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Скоро четох, че Русия е най-големият износител на автомобили в света, обаче се оказа гадна *** пропаганда !!! Оказа се, че Русия внася автомобили, разбрахте ли, гадни *** !!! Скоро четох, че Русия е най-големият износител на битова техника и електронни технологии !!! Оказа се, че това е гадна *** пропаганда !!! Истината е, че Русия е световен лидер по разпространение на мир в Галактиката чрез модерните си оръжия !!! Да изнасяш оръжия е най-миролюбивата политика !!! *** !!!
115
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ?Не знам кой какви компоненти произвежда , но факт е , че американците и едно кравешко *** не могат да качат в космоса без руска помощ.Какви космически войни се гласят да водят само в краварника знаят.