Трансфер между 3 и 5 млрд. евро от Кремъл към Атина?

Гърция гледа за заеми към Русия и Китай
Обновена: 18 апр 2015 20:12 | 18 апр 2015 20:10, Александър Попов
320
Трансфер между 3 и 5 млрд. евро от Кремъл към Атина?
Снимка: Reuters

Не е имало договореност с Гръция за предоставяне на Атина на аванс от 3 до 5 милиарда евро в рамките на проекта за прокарване на участък от газопровода "Турски поток" на гръцка територия, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и БТА.

"Не, не е имало. Путин сам каза на пресконференция, че никой не се е обръщал с икане за помощ. Естесвено въпросът за енергийното сътрудничество е бил поставян. Естествено след преговорите на високо равнище са се договорили, че на експертно равнище ще бъде направено проучване на всички въпроси, свързани със сътрудничеството в сферата на енергетиката, а Русия не е обещавала финансова помощ, защото никой не я е искал, каза днес Песков в интервю за радио "Business FM".

Среща на гръцкия премиер Алексис Ципрас с руския президент Владимир Путин се състоя на 8 април в Москва. За това, че Москва ще предостави на Атина аванс от 3 до 5 милиарда евро в рамките на проекта за прокарване на участък от газопровода "Турски поток" на гръцка територия, съобщи днес интернет изданието "Шпигел онлайн", позовавайки се на представител на управляващата Коалиция на радикалната левица СИРИЗА, запознат с хода на преговорите.

Гърция планира да подпише във вторник споразумение с Русия в областта на енергетиката.

Според "Шпигел онлайн" средствата, които ще бъдат преведени от Руската федерация, ще бъдат авансова част от
бъдещите приходи на Гърция от транзита на газ през нейната територия към Европа.

Седмичникът "Карфи" цитира правителствени служители, които посочват, че страната се надява, че Китай ще даде заем на Гърция от 10 милиарда евро под формата на предплащане за бъдещо ползване на пристанището Пирея и като аванс за инвестиции в гръцките железници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още по темата: РусияГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 58 да му доде акъла за това
41
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото и да се напъвате връщане към комунистическата диктатура няма да има, пътя е правилен ЕС и Нато.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 56ЗАЩО?
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До55от къде знаеш?
38
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
удри комуниста с лопатата потомствени предатели и терористи
37
19
 
4
 
! Отговори
до 47 преди 9 години
Пропускаш важна подробност от договора, който ни предлагаха:Златните яйца отиват за Газпром, а ако някоя година кокошката не снесе достатъчно яйца, ние ги плащаме.
36
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само ГЕРБ Мачкай Плевнелиев комунизите!
35
2
 
25
 
! Отговори
взгляд преди 9 години
гледаите висша политика от големи политици а вии нещастници тиква заслужавате
34
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През Македония дали ще мине спорно Сърбия вероятно да Орбан ще направи някой номер да се спогоди с САЩ а Ципраки изяде рубли и мързелаки
33
1
 
17
 
! Отговори
ЖороПърви преди 9 години
Бойко Борисов ми даде геврече,"Яж!"- Бойко Борисов ми рече....
32
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GARZITE VEDNAGA SE OPIENTIRAHA,A NASHITE GLUPAZI SE NADIAVAT NA PRAZNI OBESHTANIA OT RAZPADASHTIA SE EVRO AFRIKANSKI SAUZ.
31
4
 
29
 
! Отговори
към 18 преди 9 години
"Трудно се разбира кремълския език, помощ не са искали но те ей така им дават"-------------------Наистина трудно се разбира тугодумството на някой индивиди пишещи тук. Пич, на теб, на тиквенската ти управа и на всички българи Кремъл 7 години предлагаше същата схема - не заем, а финансиране на строителството на газопровод, на 50% от който ставаш собственик веднага без да си дал 1 стотинка. Ти се отказа от кокошка, която да ти носи златни яйца и още не си разбрал. Мълчи и не вякай!
30
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вулгари, запрятайте ръкавите и почвайте да копате газопровода Александруполис - Бургас. Няма лабаво за вас. Работакис бре, не само ракия смукакис.
29
7
 
16
 
! Отговори
ЖороПърви преди 9 години
Еврогейският Съюз нещо много изпростя!
28
10
 
10
 
! Отговори
петър преди 9 години
И как ще се оправят гърците? Като предадат интересите на Европа? Като се надупят на турци и руснаци? И всичко това за някой и друг милион от путин. Та Америка и Европа са наляли в мързеливата гърция стотици милиарди долари и стотици милиарди евра.След втората светована война гърците имаха огромния щанс да се разминат с идиотския руски социализъм. Но явно Господ си знае работата, когато иска да накаже някой, най-напред му взима акъла.
27
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХА-ХА-ХА ! след като фес като Болен Сидеров е 4овека на Путин не се надявай ПО добре САЩ и тиквата
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГороТОЧНО ТАКА
25
10
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Само Путин ще ни оправи нас !Ще натика по затворите крадливите ни политици и ще подгони олигарсите, както го направи в Русия.Само Путин !Сън не ги лови нашите *** от мисълта, че руснакът може да стъпи на Балканите отново.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименаса пипнали имота на Плевнелиев а сме им национализирали Беломорието ципраки верно тъпанаки *** не абсулитаки простаки как атакисто юрошисто
23
6
 
18
 
! Отговори
Браво на... преди 9 години
... гърците! Неолибералното, 5 годишно, недемократично "спасение" (в името на банките и финансовия сектор) на асоциална Европа ги вкара в безпрецедентна макроикономическа, социална и дългова катастрофа. Евалла, че търсят и се борят за алтернативи! Браво! Гърците са на път да станат за втори път люлка на Демокрацията!