Путин и Меркел обсъждат кризата в Украйна в Москва

Срещата е на 10 май
Обновена: 6 май 2015 20:38 | 6 май 2015 20:38, Веселина Йорданова
258
Путин и Меркел обсъждат кризата в Украйна в Москва
Владимир Путин. Снимка: Ройтерс, архив

Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел ще обсъдят кризата в Украйна на среща в Москва на 10 май, съобщи сътрудникът на Путин Юрий Ушаков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Ушаков добави, че Китай може да осигури около 300 милиарда рубли (6 милиарда долара) за строеж на железопътна връзка между Москва и руския град Казан.

Китайският президент Си Цзинпин ще присъства на военния парад в Москва на 9 май по случай 70-годишнината от края на Втората световна война в Европа. Меркел няма да присъства на парада, а ще пристигне на следващия ден.

Ангела Меркел ще посети Москва, за да "отбележи годишнината от края на войната и да почете паметта на жертвите, които войната е взела в СССР", съобщи говорителят й Щефен Зайберт, цитиран от ТАСС.

"Заедно с президента Владимир Путин тя ще участва в полагане на венци на Могилата на Незнайния воин. След това програмата й предвижда работен обяд и кратка среща с пресата. Други точки в програмата не са предвидени", уточни Зайберт. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
13
 
! Отговори
Весел тип преди 9 години
Меркелицата видя новите Армати и бърза за преговорите че немските леопарди ще станат на консерви.
27
3
 
16
 
! Отговори
Интересно! преди 9 години
Тук много хулят руснаците, а НА ДНЕШНИЯ ГЕРГЬОВДЕНСКИ ПАРАД БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ СЕ ПОЯВЯВА И РАЗВЯВА ОТ БОРДА НА РУСКИ ХЕЛИКОПТЕР "КА". Като отгоре на всичкото репортерите съобщиха, че това трябвало да стане и станало с точност до секунди, веднага след речта на президента. Интересно защо българите хулещи руската техника разчитат на нея за пренасянето на националния си флаг на своя официален празник? И как тая "допотопна" (уж) руска техника успява да се появи с точност до секундата над площада?
26
3
 
9
 
! Отговори
Цветанка преди 9 години
Най голямата грешка на Сталин е,че не спря на около 80 км. от Варшава!?....Сега Светът щеше да изглежда малко по другояче и щеше да спаси от смърт сума ти войници и от двете страни.....
25
2
 
24
 
! Отговори
гарабедчо преди 9 години
Тя Меркелката ще се извини . Това е ясно. Как обаче да пратим Тиквата и Чежльо да се извинят , че ни се пише много лошо на нас българските *** дето ги избрахме.
24
0
 
5
 
! Отговори
от друго се стреснах преди 9 години
Кво ще ми обсъждат тези?Я наберете това в youtubeChinese Female Soldiers and Militias 1080p HDТези мадами ако ги пуснат на по малки групички от по 10 милиона голям майтап ще стане.
23
10
 
9
 
! Отговори
Василев преди 9 години
От свръх секретния отдел на ЦРУ сме длъжни да заявим, че ако ЕС реши да води преговори за единна цена на газа с Газпром това ще се възприеме много положително от българският народ и ще бтде подкрепено безрезервно!В България има много руски агенти енергийни експерти, които правър всичко възможно България да не си диверсифицира енергийните доставки!Агент Макс Дейджър!ЦРУ!!!
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българската какво, Басилев?Икономика ли - хотелчета и баничарници, да ти смятам и икономиката.......
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Василев, мога да се обзаложа, че си разведен ..Няма кой да те издържи ,брато, честно!
20
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който има немска телевизия да си пусне детският канал КИКА , и ще видите как германски младежи стоят мирно на руския химн и се развяват немски и руски флагове и се прегръщат, а е някакво младежко филмче.....Меркел е хитра лисица, малко по-малко ги финтира американците. То е ясно, че ако е изведнъж цялата европейска икономика ще потъне с американците. Кой мислите притежава банките, индустрията, сградите, канализацията, училищата в Германия...все американски корпорации....
19
0
 
38
 
! Отговори
Тялото преди 9 години
Искрено се надявам Русия и Германия да се разберат, напук на зломислещите.Ако това стане не само Украинската, но и още няколко умишлено запалени кризи ще свършат за няколко седмици.
18
2
 
35
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Откакто разбраха,че ако опитат да поставят Русия на колене,тя ще ги натика в гроба,взеха да стават по-сговорчиви!Така и трябва да бъде-на кой му се умира?А Парада на 9-ти май бе явно надценен и от двете страни-Русия нито ще пострада от това,че западни лидери няма да пристигнат,нито ще спечели кой знае какво ако дойдат максимално много чужди представители.И малка забележка-"могила"="гроб". Могила незнайного воина=Гроба на незнайния воин или Паметник на незнайния воин.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само на мен ли ми се струва,че само в заглавието се казва, че ще обсъждат кризата в Украйнa? В текста по-надолу се казва: "Заедно с президента Владимир Путин тя ще участва в полагане на венци на Могилата на Незнайния воин. След това програмата й предвижда работен обяд и кратка среща с пресата. Други точки в програмата не са предвидени"
16
1
 
8
 
! Отговори
Рaзбрaхте ли, преди 9 години
че Белaрус ще купи френските Мистрaли,с посредничеството нa Псaки ?
15
1
 
5
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
zeus, аз сега да те пращам ли в първи клас да се научиш как да се изразяваш граматически правилно. "Да бабата." ????
14
0
 
20
 
! Отговори
A бе Вaсилев преди 9 години
не се ли гнусиш от сaмия себе си ,кaто се погледнеш в огледaлото ?
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевГолям купон е в главата ти,брат
12
2
 
16
 
! Отговори
Духaй го,плaтен трол преди 9 години
крaвaрски,я *** до кофите зa ***,дa видиш,може дa се е появилa интереснa " стокa"
11
2
 
15
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
Употребата на наркотици води до изтседерасяване,
10
4
 
13
 
! Отговори
Василев преди 9 години
Един протест, една война, една революция изисква много време подготовка и експертно компетентно мнение!Да не мислете, че просто хората са недоволни и решават да се вдигнат на бунт!Някои трябва да им помогне, някой трябва да ги защити!Агент Джеки Къртис!ЦРУ!!!
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срам за германците .В крайна сметка обща история ще честват. Коой бил, кой бит, хора са умирали и от двете страни....