Путин и Меркел обсъждат кризата в Украйна в Москва

Срещата е на 10 май
Обновена: 6 май 2015 20:38 | 6 май 2015 20:38, Веселина Йорданова
258
Путин и Меркел обсъждат кризата в Украйна в Москва
Владимир Путин. Снимка: Ройтерс, архив

Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел ще обсъдят кризата в Украйна на среща в Москва на 10 май, съобщи сътрудникът на Путин Юрий Ушаков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Ушаков добави, че Китай може да осигури около 300 милиарда рубли (6 милиарда долара) за строеж на железопътна връзка между Москва и руския град Казан.

Китайският президент Си Цзинпин ще присъства на военния парад в Москва на 9 май по случай 70-годишнината от края на Втората световна война в Европа. Меркел няма да присъства на парада, а ще пристигне на следващия ден.

Ангела Меркел ще посети Москва, за да "отбележи годишнината от края на войната и да почете паметта на жертвите, които войната е взела в СССР", съобщи говорителят й Щефен Зайберт, цитиран от ТАСС.

"Заедно с президента Владимир Путин тя ще участва в полагане на венци на Могилата на Незнайния воин. След това програмата й предвижда работен обяд и кратка среща с пресата. Други точки в програмата не са предвидени", уточни Зайберт. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Mr.STARBUCKSBDSM,а? Ах тии
7
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабата,е наясно,че Европа без Русия е просто един луксозен старчески дом
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НФБЦБ на РФ полага неимоверни усилия да задържи резкия ръст на рублата. Днес $ пак падна под 50 рубли.
5
2
 
27
 
! Отговори
ехиден преди 8 години
няма да е на парада заради Обама,ама ще вее червен байряк от балкона на хотела заради батко Путин. В крак със съвремието...
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес Кастро пристигна в Москва. Утре руската столица очаква шефът на ООН и немския външен министър.Железопътна връзка между Москва и руския град Казан има от 150 години, а Китай ще инвестира в строителството на високоскоростна железопътна магистрала, която в перспектива ще бъде продължена до Пекин.
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще си я разделят, а киевците ще пият една студена европейска вода, ще станат опитно поле на Монсанто, пазар за европейски стоки, заводите ще фалират.
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел хем да угоди на господарите си във Вашингтон и отказа да присъства на парада на Победата, хем и на Путин да угоди, на другия ден специално ще му ходи на крака като е минало събитието венци да поднася.
1
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Китай бавно и сигурно завладява Роснефт и Газпром с многомилиардни заеми. Възвръщаемостта на проекта "Силата на Сибир" по чист доход превишава 16 години. А по чист дисконтиран доход проектът няма да има възвръщаемост, дори ако бъде поставен краен срок 2048 г.Турският поток също няма да го бъде. Турция не желае да инвестира. И желае огромни отстъпки в цената като се възползва умело от липсата на алтернативи за Москва.Безумната авантюра с Крим ще струва скъпо на Русия, по-точно на руския народ.