Най-новият танк на Русия спря на репетиция за парада

Двигателят работеше, но машината не помръдваше
7 май 2015 15:30, Елка Василева
848
Най-новият танк на Русия спря на репетиция за парада
Снимка: Reuters

Модерният руски танк Т-14 "Армата", който за първи път беше показан пред обществеността по-рано този месец, спря днес по време на последната репетиция за парада за Деня на победата в Москва, предаде Асошиейтед прес.

Твърди се, че този танк превъзхожда всички западни версии заради своето дистанционно управлявано оръдие и защитата, която предоставя на екипажа си.

Тази сутрин в руската столица беше проведена генерална репетиция за парада на 9 май, с който Русия ще отбележи 70-ата годишнина от победата над нацистка Германия във Втората световна война.

Един от танковете, преминаващи по Червения площад, внезапно спря, а останалите продължиха.

Двигателят работеше, но машината не помръдваше.

След като беше направен неуспешен опит да бъде изтеглен, танкът се придвижи на собствен ход около 15 минути по-късно.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


848
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
580
3
 
5
 
! Отговори
;) преди 8 години
Руският Цар никога не е обичал България! Той гледа на Балканите като на Крим. Място за разгръщане на имперските му ламтежи. Европа е много по-интелигентна, Красива и Приятна за живеене.
579
1
 
4
 
! Отговори
ехоо преди 8 години
Руския Цар не е Българин! Българите не са руснаци! Руснаците не са дори славяни. А Българите са наследници на най-достойния народ накарал целият свят да потръпне от силата му! Българите са част от Тракийския народ!
578
2
 
0
 
! Отговори
Стар набор преди 8 години
АМА НА 9.5. ВСИЧКО БЕШЕ ТОЧНО И БЕЗ ГРЕШКА !МОЛОДЕЦ !
577
1
 
2
 
! Отговори
Лъчезар Костов преди 9 години
До до 754Не си прав. Зад възстановеният храм "Христос Спасинель" се намира статуята на Александър II, където е написано "ЦАРЮ ОСВОБОДИТЕЛЮ", а в Петербург, на мястото, където император Александър II е бил убит е издигнат храм "Воскресение Христово" на който още казват "Спас на крови", където са поставени 12 плочи с великите дела, които и направил той, между които е и освобождаването на селяните от крепостничеството.
576
4
 
1
 
! Отговори
до 754 преди 9 години
Грешиш,в Русия не му казват освободител и никой никога не го е наричал така там дори след отмяна на крепостното право
575
5
 
8
 
! Отговори
vlady преди 9 години
Нормално е нов модел да има някои недостатъци първоначално - няма как да се предвиди всичко при пректиране и да се открие по време на изпитанията.
574
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Шоп 749Ето ти определение Шопе - Сори само че е на Руски език. Или по-просто казано от 1х1 до 1х2.5 чиста хидравлика За повече скорости също автоматични.Гидродинамическая передача, или гидротрансформатор устройство из расположенных соответственно колс с лопатками, перебрасывающих масло между колсами. Хорошо сочетается с характеристиками ДВС, автоматически изменяя передаточное число, однако увеличение момента незначительно (до 2,5) и требует дополнительной коробки перемены передач
573
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В руската армия има двама постоянно заподозрени-сержантите Смирноф и Столичнии.обикновено те са виновни.
572
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пред Парламента стои паметник на цая, освободил крепостните селяни в Русия, затова го наричат Освободител, а не за друге, нещастен руски *** ;)
571
9
 
9
 
! Отговори
Петко войвода преди 9 години
Пред бългаския парламент стои цар Освободител. Това нали е руският император осовободител. Моите деди са ми завещали кой да почитам. Хайде лягайте си *** предатели, че затрихте България. Два милиона сме емигрирахме заради тъпият ви избор на предатели.
570
9
 
12
 
! Отговори
bolbov преди 9 години
На площада в Москва може да е спрял,но ако поеме към Берлин или Лондон сигурно ще спре чак там!!!
569
5
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Армата Т-14 е с ХИДРОДИНАМИЧНА ПРЕДАВАТЕЛНА КУТИЯ - ТОЕСТ НЯМА СКОРОСТИ В КЛАСИЧЕСКИЯ СМИСЪЛ НА ТЕРМИНА. За това и по-трудно се управлява по-------------Ти ненормален ли си или да?Чуваш ли се какви глупости говориш?
568
4
 
17
 
! Отговори
Оракул преди 9 години
Роби винаги са предатели. 500 години робства няма да изчезнат от гените. Винаги ще предавате.
567
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не може да е вярно . Великия Путин само като погледне танка и той тръгва .
566
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялата им работа е такава калпава като и даржавата им .
565
8
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 761Идеята за Шасито е взета от Новия Южнокорейски танк - Армата и Корееца могат да приклякат. За това и за пръв път след края на 2СВ руските танкове са с опорни ролки с малък диаметър. Иначе опорните роки с голям диаметър са се доказали като уникално надеждни още от времето на БТ танковете конструкция на Американеца Кристи.
564
6
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Разбрахте ли що угасна танка с Ванка?
563
8
 
6
 
! Отговори
extremist преди 9 години
И КАКВО ОТ ТОВА ??? А ЧАЛЪНДЖЪР КОГАТО ИЗБУХНА В АТМОСФЕРАТА !!!
562
7
 
9
 
! Отговори
разум преди 9 години
Помислете малко. Има 2 варианта. Първи-Не е бил повреден а е станало нещо най-вероятно по вина на неопитния екипаж. Втори-Повредил се: ами като не са успели да го изтеглят как така след минути е потеглил на собствен ход? При първи вариант драскачите са лъжци и тиражират масово лъжи. Пр втори вариант - танка действително е чудо на техниката - САМОРЕМОНТИРА СЕ. (а вземете се в ръце и мислете преди да тиражирате глупости)
561
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До 757Това са технически факти и факти от историята. Не си ги измислям. Ако някой ми намери пропуск обикновенно след като почета в нета малко извинявам. После ползвам новия коригиран факт. Пример мислех че СССР/Русия са върнали целия ленд лиз - оказа се че са платили 7 % от общата сума, но невярно съм изтълкувал факта, че са върнали цялата останала техника като, че са върнали целия ленд лиз. Моя грешка. Ленд лиз не е само техника има и други неща.