Столтенберг в Турция на среща за Украйна и Близкия изток

В кулоарите на заседанието ще се проведе и съвет НАТО – Русия
13 май 2015 12:57,
22
Столтенберг в Турция на среща за Украйна и Близкия изток
Снимка: bgonair.bg

Кризата в Украйна и заплахите от Близкия изток са основни теми на започващата днес в Анталия среща на външните министри на страните от НАТО. В кулоарите на заседанието ще се проведе и съвет НАТО – Русия. Турция неслучайно е избрана за домакин – страната има обща граница с Ирак и Сирия с дължина 1200 км.

Преди срещата генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг заяви, че НАТО ще покаже солидарност и подкрепа за своите членове от южния Европейски фланг, както и Украйна.

"Киев е наш важен партньор и ще помогнем за създаването на по-силно командване", подчерта той преди пристигането си в Анталия.

Що се отнася до срещата НАТО – Русия, във фокуса на вниманието ще бъде най-вече спазването на примирието в Донбас. Йенс Столтенберг нееднократно посочи, че е на лице руско военно струпване, както по границите между Русия и Украйна, така и вътре в Украйна, с постоянен поток от тежка техника, танкове, артилерия, боеприпаси и системи за противовъздушна отбрана.

На турска земя Столтенберг проведе среща с външният министър на югоизточната ни съседка Мевлут Чавушоглу.

"Турция е единствената страна, която граничи с части, контролирани от Ислямска държава. Това е сериозна опасност за нас", изтъкна турският дипломат.

Вижте повече по темата във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До HarizanovОсобено са били шашнати от закъсалия насред Червения площад..Наризанов, харизваме ти тази новина - да виждаш гроздето, но да знаеш че е високо и е кисело :)))
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дъртата фашага Путинчо разбира само от чепата сопа. НАТО да вади гьостерицата.
12
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В нашата преса пише много малко, но в световните медии е имало доста упреци и възмущение, за това че тия *** пренебрегнаха Русия за 9-ти май !
11
1
 
4
 
! Отговори
кайм. до 12 преди 8 години
А бе! А виж додаха с лимузината днес в хотела са. Пият и пукат заедно с руския дипломат нотовците. Среща имали....вятър. Пълно е с цив. полицаи.Не можахме да протестираме даже.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КЛЯТВА КОМИССАРА МОЛОДОЙ ГВАРДИИ ОЛЕГА КОШЕВОГО И ДРУГИХ МОЛОДОГВАРДЕЙЦЕВКонец сентября 1942 г.Если же я нарушу эту священную клятву под пытками или из-за трусости, то пусть мое имя, мои родные будут навеки прокляты, а меня самого пусть покарает суровая рука моих товарищей.Кровь за кровь! Смерть за смерть!
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг е призовал под бойните знамена Кончита Вурст. Ало , НАТО-то рашките ще ви
8
3
 
20
 
! Отговори
ЛУД преди 8 години
До АнонименАМИ СОЛОМОН ПАСИ БЕ ДРУГАРЮ...ТОЙ ОБРА ЛАВРИТЕ А НИЕ ДУХАМЕ СУПАТА. И ТЕЗИ ХОРА СА НА ВЛАСТ 25 ГОДИНИ И МАЙ ЩЕ СА ВЕЧНИ...
7
8
 
6
 
! Отговори
каймакам преди 8 години
До кога ще се хващате на тия плоски номера бе ! Двете държави работят заедно в космоса. Обща орбитална станция. Още на санкции вярвате ли ?да продължа ли да обяснявам.....
6
3
 
29
 
! Отговори
наблюдаващ преди 8 години
до 5Какъв "важен партньор"!?Ами,като Грузия,Косово и Балтийските републики.Да не забравяме и Полша.Всяка една територия,която може да бъде плацдарм за военна агресия или съботиране на икономически интереси срещу ФР.Правителствата на Румъния и България,също припяват в "жабешкият"натовски хор.Но,това блато на политическа посредственост започва да пресъхва!
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да гемеотата само от сила разбират, хубавото е, че са страхливи, само като видяха парада и се на*ха, пратиха Кери да се извинява на крака в Сочи.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Iankyte sa v totalna depresia......!!! Da jivee VELIKAIA RUS !! Tq i sega pak shte ni spasi!!!
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До zeus----прав си на 100%
2
3
 
39
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Турция има огромна модерна армия и може да изтрие ИД от лицето на Земята за седмица, стига да иска. Реално в момента се ползват кюрди за борба с ИД, т.е. Турция постига две цели едновременно - възпира се ИД и измират кюрди, които както знаем винаги са искали независимост от Турция и са били проблем. Самата ИД е творение и маша на САЩ за реализирането на гео-политическите им интереси в Близкия Изток, както и за натиск над ЕС.
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Световната ТОП новина е, че УСА клекна пред Русия. Кери отиде на крака да иска прошка от Лавров и Путин, явно "Безсмъртният полк" и парада са отрезвили каубоите.