Москва предупреди за "лов" на руснаци от САЩ

"Вашингтон стигна дотам да отвлича наши граждани по света"
Обновена: 23 май 2015 11:59 | 23 май 2015 10:27, Веселина Йорданова
178
Москва предупреди за "лов" на руснаци от САЩ
Снимка: архив, Ройтерс

Руското министерство на външните работи предупреди гражданите си, които пътуват в чужбина, че
американските правоохранителни органи и специални служби провеждат "лов за руснаци" по целия свят, предаде Ройтерс, като се позова на негово изявление от вчера.

В съобщението се отправя обвинение към Вашингтон, че отвлича руснаци и се привеждат случаи като този с Владимир Дринкман, екстрадиран в САЩ от Холандия миналата година.

Още по темата
"Вярвайки, че може да прави всичко, което си поиска, Вашингтон стига дотам да отвлича наши граждани", се казва в изявлението на руското министерство.

Дринкман заяви, че е невинен по обвинения в заговор с поне още четирима души да инсталират компютърен софтуер за претърсване на компютърните мрежи на финансови компании и други финансово-икономически субекти.

"Заплахата от арест по заповед на правоохранителните органи и специалните служби на САЩ в трети страни остава и е съвсем реална" , се казва още в изявлението, за което Ройтерс отбелязва, че е изпъстрено с гневни пасажи.

"Американските власти продължават неприемливата практика за лов на руснаци по целия свят, пренебрегвайки нормите на международното право и извивайки ръцете на други държави", се казва в документа.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина им прости българи. Русия официално води анти българска кампания, и има българи които им ръкопляскат....!!! Ами да им се нагъзят, или най-добре, да имигрират в Русия. Има само един регистриран такъв случай. Простотия, простотия,...П.С: Сами се запитайте защо бягат при "гнилия" капитализъм.
83
5
 
12
 
! Отговори
до 128 от славянин преди 8 години
Ами факт е че тогава нямаше клошари, питай майка си и баща си!
82
10
 
10
 
! Отговори
до 130 от славянин преди 8 години
При соца нямаше безработни просто защото имаше къде да се работи, за разлика от днес - стига лъга плитко като дърт ''демократ''!
81
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по БТВ бяха написали за такава статистика, но бяха май 34% които в последната година са настроили против Русия заради външната и политиката и в частност целенасочената анти българска кампания там.
80
2
 
6
 
! Отговори
до 126 от славянин преди 8 години
''Брутният външен дълг на България се е увеличил с 55 млн. евро през юни до 37.915 млрд. евро (около 93.6% от БВП), показва статистиката на БНБ.''Това са данни от преди година, ''демократче'', я каже как ти изглеждат на фона на онези 12 милиарда от 1990-та!?
79
4
 
6
 
! Отговори
Kim Jong Un преди 8 години
То и Северна Корея това предупреждава и именно затова не си пускат хората да излизат, да са си на сигурно место.
78
2
 
6
 
! Отговори
до 123 от славянин преди 8 години
''Април 2016-та'' още не е дошъл и не разбрах кои са тези 32%, които вече не харесвали Русия!?
77
1
 
3
 
! Отговори
до 123 от славянин преди 8 години
Не позна, дядо Ванго, имаш сериозни проблеми с ясновиждането!
76
3
 
5
 
! Отговори
до 114 от славянин преди 8 години
Не оправдавам избиването на хора от режима, ама тогава при режима нямаше безработни, бездомни, клошари, неграмотни, самоубийци от бедност и болести и прочее! Един *** съвет ще ти дам - посети едно гробище в който и да е град или село и виж цифрите по надгробните плочи и кръстове - такъв мор на млади и във средна възраст хора никога в България не е имало, а това е ако имаш поне малко горе в кутията е много точен показател за качеството на живота днес при ''демокрацията''!
75
6
 
6
 
! Отговори
U2 преди 8 години
От това което чета, очевидно "славянин" е 100% платен от руснаците интернет ***. Пич, предй поздрави на Путин! И му дай малко статистика, да се сцепи през гърба. До преди военните му изцепки, само 7% не са харесвали Русия. Към април 2016 процента е скочил на 32%. Защо ли? Сигурно защото харесват политиката на Путин. Миха, ха, ха,... ***!
74
1
 
3
 
! Отговори
at преди 8 години
Mrasnite janki i bulgari kradat. Nali imashe slu4ai s edin Student, koito vleze v hamerikanskoto posolstvo i ne izleze pove4e.
73
2
 
5
 
! Отговори
До славянин преди 8 години
Стига, бе ставаш смешен. Виж от кога е филма и се застреляй ритуално! Комунистите правят филм как някой е мизерствал по царско време. Да, да, всичко чиста монета. Аз пък съм Дядо Коледа.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АзМного точно казано.Твърде сме малки, за да можем да променим нещо. Не са се заели, не са ни организирали Майдан, арабска пролет или нещо по-подходящо за балканския ни манталитет.
71
1
 
5
 
! Отговори
До славянин преди 8 години
Пич, вземат малко пенсии, защото продуктът на социализма, Андрей Луканов, раздаде техните пенсии на мутрите. Които пак се оказа производно на същата социалистическа ДС.
70
2
 
3
 
! Отговори
до 115 от славянин преди 8 години
Аз знам че е бил студен по царско, ама как е живял тогава те питам!? Във въпросният филм много добре е показано - мизерствал е като скот!
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се хабете да ревете на чужд гроб. Ей, *** народ! По-добре прочетете статията, да разберете защо са арестували руснака. Нали се сещате, че не е бил цвете за мирисане. Арестуват ги за престъпна дейност на територията на Щатите.
68
1
 
3
 
! Отговори
до 104 от славянин преди 8 години
Ама да не би родителите ни да взимат мижави пенсии, защото няма с какво да се пълнят пенсионните фондове поради липса на производство!? То тези фондове само с данъци не могат да се напълнят май!?
67
1
 
4
 
! Отговори
до славянин преди 8 години
Значи оправдаваш избиването на толкова хора от режима. Окупирането ни и налагането на сила на чужд икономически и социален модел. Спомням това благоденствие от 80-те години- режима на тока и на водата. Голям рай беше. Дали искам пак? Не, благодаря!
66
1
 
6
 
! Отговори
КНСБ преди 8 години
Голям лов на ... кучетата на руснаци ?! Що се излагат па тия ?! Да бяха измислили нещо по конструктивно и реално,а то отвличали руснаците по света ?! А бе, аланкоолу,ако искаха ,досега да са отвлекли не един и двама ,но не се занимават с това! Виж,на вас това ви е присъщо!!! След "мерака на България да дели Македония" и тая глупост какво ли е следващото ви скудоумие ?! Я най-добре анексирайте някоя я друга република - там сте " царе" !
65
1
 
3
 
! Отговори
до 105 от славянин преди 8 години
Колко пъти да ходя до Бургас - освен заведения, банки и молове друго почти няма....................като навсякъде!