Москва предупреди за "лов" на руснаци от САЩ

"Вашингтон стигна дотам да отвлича наши граждани по света"
Обновена: 23 май 2015 11:59 | 23 май 2015 10:27, Веселина Йорданова
178
Москва предупреди за "лов" на руснаци от САЩ
Снимка: архив, Ройтерс

Руското министерство на външните работи предупреди гражданите си, които пътуват в чужбина, че
американските правоохранителни органи и специални служби провеждат "лов за руснаци" по целия свят, предаде Ройтерс, като се позова на негово изявление от вчера.

В съобщението се отправя обвинение към Вашингтон, че отвлича руснаци и се привеждат случаи като този с Владимир Дринкман, екстрадиран в САЩ от Холандия миналата година.

Още по темата
"Вярвайки, че може да прави всичко, което си поиска, Вашингтон стига дотам да отвлича наши граждани", се казва в изявлението на руското министерство.

Дринкман заяви, че е невинен по обвинения в заговор с поне още четирима души да инсталират компютърен софтуер за претърсване на компютърните мрежи на финансови компании и други финансово-икономически субекти.

"Заплахата от арест по заповед на правоохранителните органи и специалните служби на САЩ в трети страни остава и е съвсем реална" , се казва още в изявлението, за което Ройтерс отбелязва, че е изпъстрено с гневни пасажи.

"Американските власти продължават неприемливата практика за лов на руснаци по целия свят, пренебрегвайки нормите на международното право и извивайки ръцете на други държави", се казва в документа.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
3
 
! Отговори
Петя преди 8 години
До 1944 всичко е работило. И сега работят до колкото знам, но всички села се изселиха в града и няма работа за всички.
63
2
 
3
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Имаше един документален филм за живота на Николай Хайтов, много пъти го въртяха по ТВ СКАТ там се описваше живота му от ученик до смъртта му - как е учил по царско, как си е търсил работа защото нямал пари си плаща учението, как е гладувал и мизерствал и прочее, ами потърсете го, гледайте го и си направете сметката как е живял обикновеният човек по царско!
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнтимужикНяма как да съм, това, което Ви се межделее в злобарската мараня.Жена съм, РАЗБИРАЧ! :)))
61
1
 
3
 
! Отговори
до петя от славянин преди 8 години
А сега как е производството в Бургас, просперира ли!?
60
3
 
3
 
! Отговори
до 98 от славянин преди 8 години
Ами руснака може да е имал и 10 адвоката ама холандският съд решава, не адвокатите му! И аз за разлика от теб дълбоко се съмнявам в безпристрастността на холандския съд!
59
1
 
3
 
! Отговори
до 95 от славянин преди 8 години
Първата пенсионна система в света доколкото знам е създадена от Бисмарк в края на 19-ти век! И какво значение има дали си гражданин или селянин - щом изпълняваш изискванията на пенсионния закон получаваш и пенсия! Между другото по ''лошия'' соц жените се пенсионираха на 55, мъжете на 60, а сега как е при ''демокрацията'!?
58
2
 
5
 
! Отговори
Петя преди 8 години
От дядо ми знам, че всичките тези фабриканти, които са дърпали града напред и да вали хляб на много хора, не са били пратени в лагери, а са разстреляни до един от т.нар. Народен съд като "врагове на народа".
57
2
 
7
 
! Отговори
Петя преди 8 години
Аз мога да дам пример с моя град, Бургас. Като изключим голямата глупост, Нефтохима, сигурно 90% от промишлеността на греда е на базата на старите фабрики и производства: Захарна фабрика, за олио, бирената, винзавода, леярната Спартак, кораборемонтния, тухларните заводи... Всичко това, гордостта на социализма, е било направено от нулата и разработено от фабриканти от царско време. Комунистите просто са го взели на готово и избили собствениците.
56
1
 
3
 
! Отговори
до 93 от славянин преди 8 години
Ами това е съвсем нормално - икономическите интереси почти винаги са различни от политическите!
55
3
 
3
 
! Отговори
славянин преди 8 години
''Ловът на руснаци'' от страна на сащ е признак на пълното им безсилие да подчинят Русия! А сега за капак тъпите мутанти от ден на ден усложняват и отношенията си и с Китай - както съм казвал и преди - от алчност за световно господство яко се ОГЛУПЯВА!
54
2
 
7
 
! Отговори
F1 преди 8 години
Вярно е. Преди 1944 г. селата са били пълни и всички са работили. Семейството е било като малка фирма. Не стигала земята дори и изкоренявали гора. Дойдоха руснаците с тъпия си строй и всичко отиде по дяволите. Хората избягаха в градовете и работиха в изкуствено създадена и регулирана икономика, която още тогава всички виждаха, че не може да продължава така, но си мълчаха, защото режима беше репресивен.
53
1
 
4
 
! Отговори
до 90 от славянин преди 8 години
Ами че политиката на сащ и ес не е ли същата - уж враждуват с Русия пък където и колкото могат си въртят бизнеса с нея!?
52
3
 
3
 
! Отговори
до 88 от славянин преди 8 години
Стига си лъгал като дърт ''демократ'' бе, каква средно развита държава сме били преди `1944-та!? И какво добро дойде в България откакто влязохме в ''светлия'' атлантическо-анадолски път!? ЕС е лошо копие на СССР, толкова ли си ***, че не можеш да го схванеш!?
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди да хвалите Русия, спомнете си как миналата седмица Лавров опита да ни скара със Сърбия и Гърция. Това е истинското лице на руската външна политика. В случая ако трябва да избираме по-малката злина, то аз избирам категорично ЕС. На руснаците вече сме им сърбали попарата. Ако не ни бяха окупирали през 1944, сега щяхме да сме най-малко на нивото на средно развита европейска държава, каквото сме били, според статистиката от 1939 г.
50
1
 
7
 
! Отговори
Tom преди 8 години
Аман от въшливи нихилисти! Като не харесвате България или я променете, или заминавайте за страните които хвалите. Защо си натискате парцалите тук и само мръхтарите, бе нещастници? Ще ви кажа защо. Защо осъзнавате колкото сте калпави, че и *** за зеле не ставате, и навън ще умрете от глад. Както каза една психоложка, в БГ има 4 типа поведение: мутренско, кифленско, чалгаджийско и киселяшко. И обясни, че последния тип са в общия случай нихилистично настроени слабо грамотни мързеливи индивиди.
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имали туризъм..??? Ти май не си ходил там. Доста бързо ще ти секне ентусиазма.
48
3
 
9
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Руснаците имат най-голямата държава - с години могат да не излизат в чужбина на туризъм. Имат и съюзници, от където няма да ги екстрадират. Защо им трябва да ходят "отвъд рубежа"? Един го каза тай-добре - "Искам да ми мирише на Запад!". А като излязат да си починат от "руското", искат пак да си я карат по руски. Странни хора.Американците са даже по-зле.Яжте, пийте и си носете новите дрехи, приятели, докато не са се сетили за нас!..
47
10
 
10
 
! Отговори
до 79 преди 8 години
Абе толкова сме бедни всички българи, че 2 седмици преди последните празници няма стаи в хотела в който искахме да ходим ... и тва при 180лв. на стая на вечер.
46
2
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
Поради блокиране на сметки на руснаци. Руския съд може да издаде нареждане да бъдат арестувани редица личности нанесли щети на руски граждани..да се отвличат. .и после да се съдят в Русия. .Огледална политика. .
45
1
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименОгледален отговор.. руския съд да издава присъди за американски бизнесмени..специалисти по информатика. .и са ги отвлича. .Търсят се от руски съд..