Столтенберг обеща НАТО да защити Европа

Пак размаха пръст на Русия заради кризата в Украйна
28 май 2015 08:22,
237
Столтенберг обеща НАТО да защити Европа
Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обеща да защитава териториалната цялост на Европа в обстановка на напрежение по източния фланг на алианса заради кризата в Украйна, предаде ДПА.

"Твърдо ще защитаваме суверенитета и териториалната цялост на всички европейски страни", заяви Столтенберг в Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон.

НАТО ще работи да гарантира, че съседите му Грузия, Молдова и Украйна ще останат стабилни и независими, каза той в мозъчния тръст ден след като обсъди конфликта в Украйна с президента Барак Обама.

"Тези държави не са буферни зони, те са независими суверенни държави. Те имат правото сами да избират по кой път да поемат и ние ще им помогнем по този път", каза шефът на алианса.

Той предупреди Русия да не се меси в стремежите на свои съседи като Грузия или Украйна за присъединяване към НАТО.

"Дали някоя страна ще стане член на НАТО или не ще се реши от тази страни и 28-те съюзници и от никой друг", каза Столтенберг.

Режимът на прекратяване на огъня в Източна Украйна продължава да се нарушава. Страните трябва да постигнат политическо решение на конфликта, заяви шефът на НАТО, цитиран от ТАСС.

Той отново обвини Русия, че подкрепя сепаратистите в самопровъзгласените Донецка и Луганска народна република и че изпраща военна техника и войски на територията на Украйна, а също така отново осъди анексирането на Крим от Русия. По думите му ставащото в Украйна подкопава ключови принципи на европейската сигурност.

Планираното прехвърляне на ракетни комплекси "Искандер-М" в Калининград до 2018 г. фундаментално ще промени баланса на сигурността в Европа, заяви Столтенберг. Той определи такива действия като дестабилизиращи и опасни, като същевременно подчерта, че НАТО не иска противопоставяне с Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
16 Путин си го призна най-официалноОдисей 1
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 13 -*** Кончита , гаврата е с триполовите смешници от Брюксел и примата в бялата клетка у Вашингтон,,огромните страни Русия,Китай Индия,Бразилия ,държавите от Ланинска Америка и Азия видаха ,че царя е гол-разбирай САЩ вече не са това което бяха и всеки започна да се гаври с ционистката клоака САЩ и триполовите мекотели в Брюксел и не само се гаври света с тях ,ами и всеки човек ги мрази и ненавижда с изключение на шепата западни управници и техния платен соросоиден антураж
17
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато в Будапеща ,Украйна предаде всичките си 1260 ядрени ракети срещу гарантирана сигурност от САЩ и Русия ,ви беше добре ,нали ? Руснаците унищожиха тия ракети, продадоха урана на СОЩ и гепиха кинтите.... Сега ,ако тия 1260 ядрени ракети бяха на въоръжение в Украйна, дали щеше някой да им посегне ? Айде, гарантите ,да си свършите работата !
16
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
16 Такова териториално разширение . Анексията посредством окупацията на Крим и последвалият я дирижиран Референдум се нарича в историографията СИЛОВО ТЕРИТОРИАЛНО РАЗШИРЕНИЕ Одисей 1
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо не я защитава ? Обещания много..... Гаранции по договори - също. Пък не дават оръжие на европейска страна вероломно нападната от фашистко-кремълския режим ......
14
3
 
19
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Абе Одисей, и ти си като този на снимката, какво териториално разширение, като Русия е страната с най-голяма площ и най-много полезни изкопаеми. Виж, ще ми е интересно да коментираш стотиците бази на САЩ по цял свят и да ми обясниш какво точно представляват и каква работа имат там, а не си седят в краварника?
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
9 а бе вие наистина сте страшно наивни
12
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
11 Кой те излъга че той е господаря , той е нагъл като типична мутра , но наглостта никога не побеждава в крайна сметка Одисей 1
11
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гаврата с руската *** е пълна. Цял свят се подиграва на пияната руска ***. Топ терориста, недоносеното кремълско джудже, не знае къде се намира.
10
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто мераците на Москва за силово териториално разширение трябва да бъдат пресечени , това е практика от едни отминали времена , не случйно загинаха 60 млн включително и руснаци за да няма повече такива изпълнения .Одисей 1
9
6
 
16
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Западът е безсилен пред Путин, защото ги прави смешни такива войнолюбци. Защото се държи независимо и казва кой е господар в източната част на Европа.
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом стане въпросс за Иран и доставката на руските ПВО системи С 300 и веднага някое ционистко влечуго като тоя Столтенберг изпълзява и започва да (защитава) някой си от Русия ,само,че господин Столтенберг работата става все по дебела за ционистките ти еврейски господари,защото според СNN в момента в Техеран са пристигнали севернокорейските специалисти,които направиха ядрената бомба на Северна Корея,а това ,че са в Иран разбираш к,во значи нали Столтенбергчо.
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисейчо,само със скърцане на зъби нестава--трябва и повечко памперси да си купи НАТО...
6
5
 
31
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Единственото нещо, от което трябва НАТО да защитава ЕС е Ислямската държава, която в същност съществува в благодарение на тях..
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4 От яд за какво , че не разбрах , обясни ако обичаш
4
3
 
22
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Одисей, скърцането със зъби обикновено е симптом при наличието на *** :)
3
5
 
22
 
! Отговори
до одисей преди 8 години
Ами запада само скърца със зъби от яд! Накрая може да си счупят зъбите от скърцане!
2
5
 
33
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Този е като развален грамофон, който на всеки оборот се връща една пътечка назад и повтаря като папагал: ще защитим, руска военна техника, Крим....ще защитим, руска военна техника, Крим...
1
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така , крайно време е да му се скръцне със зъби на господаря на Кремъл Одисей 1