Бивш наш посланик в Москва е в забранителен списък на Русия

Илиян Василев обаче е горд, компанията е повече от престижна
Обновена: 31 май 2015 10:02 | 30 май 2015 16:29, Камелия Цветанова
386
Бивш наш посланик в Москва е в забранителен списък на Русия
Снимка: Булфото, архив

Бившият български посланик в Москва Илиян Василев попадна в забранителен списък за посещение в Русия, издаден от властите в Москва.

Още по темата
Списъкът съдържа 89 имена, съобщиха от МВнР.

Руската страна е предоставила списъка по настояване на ЕС във връзка със зачестилите в последно време случаи на отказан достъп на европейски граждани, които не са имали никаква предварителна информация в тази връзка. Освен имената, руската страна не е предоставила никакви мотиви или правна аргументация за забраната за достъп. В този смисъл българската страна, съвместно с останалите ни партньори от ЕС, ще потърси разяснения за всеки индивидуален случай на европейски гражданин, на който е отказан достъп до Руската федерация, се посочва в изявлението на говорителя на външно министерство.

В списъка преобладават евродепутатите от Полша, Литва, Латвия, Германия и други. Сред по-известните имена са лидерът на холандските либерали Ги Верховстад и британецът Ник Клег.

Решението на Кремъл е аналогично на „черния списък” на ЕС с руски и украински граждани, санкционирани заради участието им в дестабилизацията на Украйна.

Илиян Василев посочи в личния си блог, че забраната му да посещава Русия е заради позицията му срещу така наречения "енергиен шлем" - 3 големи проекта с руско участие у нас.

„Признавам суверенното право на моите колеги в руското посолство да оценяват по свое усмотрение анализите ми и работата ми, както и да ме предложат за включване във всякакви списъци. Горд съм, че на попрището на защитата на ценностите и правата на моите сънародници и на европейците, не съм оставил грам от съмнение къде стоя и какви принципи отстоявам. Затова съм попаднал в този списък от 89 европейци, а компанията е повече от престижна.”, коментира ситуацията той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
10
 
! Отговори
браво преди 8 години
Два Су-24 са изгонили американския есминец Росс от териториалните води на РФ голямо бягане е паднало по Руските сайтове изтече видео запис на бягството на Росс есминеца се е скрил в Румънското пристанище Констанца......
23
3
 
11
 
! Отговори
до 31 преди 8 години
Нещо може да се е усрал с далавери и службите са го надушили.
22
2
 
0
 
! Отговори
чети преди 8 години
argumentua/stati/russkie-v-glazakh-kitaitsev-vory-trusy-bandity-alkogoliki-i-besstyzhie-vragi-kitaya
21
4
 
15
 
! Отговори
жеко преди 8 години
тоя василев е горд обаче много хора с бизнес от който си хранят семействата попадат в голяма трудност заради ей това отделяне от русия, браво бъди горд с това че цялата политическа *** затривате бизнеса на хората, ясно че вие се храните добре от американската паничка но други хора си печелят парите с бизнес и работа
20
6
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 31 одисейчоуууАбе, ***, Путин не се страхува от някакъв си Илиянчо, а сече с голямата брадва на всички такива *** като него амбициите да работят или да пребивават в Русия, след като имат такова отношение към тази държава. Разбра ли, ***?
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да може, горкият, да посети мавзолея на Ленин през тази година.
18
8
 
8
 
! Отговори
жалейка преди 8 години
Ужас! Сега остава да му забранят да посещава и Северна Корея и трагедията ще е пълна!
17
3
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 28Че то много соросоиден *** е в забранителните спуисъци на Русия, сорос! Даже и журналисти от запада. с какво един журналист застрашава националната сигурност на Русия, ***? Не е въпросът за застрашаване националната сигурност, а за изч1истване порочната практика някой чужденец да работи в Русия и да плюе по тази държава. Ето затова и Путин прие оня ден закон да се забранят всички чужди НПО-та в СССР. Защото му писна от *** като тях и такива служители в тях...такива като теб
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ne go mislete toia. ot daleko smardi na 4e mu e nalojena "zabrana pod prikritie"toia prodajen kaput e gotov da predade vsekigi. USatite ste mu zavrat edna gazova truba v zadnika.
15
7
 
15
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Уауууу( по хамерикански за да ме разбереш), одисейчооо...тоя този нашия Илиянчо голяма работа бил бе! Значи заради истините които е казвал, можел и да събори Путин от власт???***, на какво си днес?
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Затова съм попаднал в този списък от 89 европейци, а компанията е повече от престижна., коментира ситуацията той."Ама моля ти се, то си е престижно да си сред малцината българи, редом с криминално проявените, на които им е забранено да посещават Русия. :D
13
7
 
22
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
К'во неясно има? Путин даже и дребните *** мишки ги челастри здраво, като тоя нашия ***. И после *** хамерикански *** в сайта да се чудят що им го набива Володя на такива *** като Илиян Василев.. Щото са станали *** на запада, ето затова. Просто и ясно!
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце, арменския поп приема оплаквания и в събота.
11
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да еб то като гледам пред руското посольство опашка се е наредила от хора дето искат да ходят там :) кремълски циркаджии
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иии аз какво да направя, да си посипя главата с пепел и да ходя да се тръшкам пред руското посолство, докато разрешат на тоя пуяк да се върне към контрабандните си канали в Русия? Хайде, всички знаем с какво се занимават посолствата ни.
9
0
 
0
 
! Отговори
do filosofi преди 8 години
aloooo jeni4kitevi imat nujda ot pi6ki vmesto da visite po cql den pred kompa idete poretegi
8
12
 
40
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
"Илиян Василев посочи в личния си блог, че забраната му да посещава Русия е заради позицията му срещу така наречения "енергиен шлем" - 3 големи проекта с руско участие у нас"И какво получи България в замяна на това, че се отказа от АЕЦ Белене, Бургас- Александруполис и "Южен поток" ?Какво ????Такива като Илиян Василев и Меглена Кунева трябва да бъдат разстреляни от българския народ, защото нанесоха непоправими щети на българската икономика.
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 6 Одисейчо смотан ***, Няма малък или голям *** в този живот... всичките миришат еднакво.
6
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че то кой нормален човек ще ходи в Русия, даже и платените *** на Путин предпочитат да не живеят в тероРаша
5
2
 
30
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
"Чест"? Колониалният слугинаж не знае какво е това, но най-вероятно от американското посолство са му пратили Конграчюлейшънс и това сега ще се подмокри от кеф по вестниците.