Диалогът между САЩ и Русия е ключов за сигурността на света

Путин с послание до Обама за празника на САЩ
Обновена: 4 юли 2015 14:21 | 4 юли 2015 14:19, Веселина Йорданова
217
Диалогът между САЩ и Русия е ключов за сигурността на света
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че отношенията между САЩ и Русия са ключът към международната сигурност и призова за диалог, основан на равенство и уважение, предаде Франс прес.

Още по темата
Отношенията между двете страни "са ключов фактор за гарантиране на стабилността и сигурността на света, въпреки сегашните различия", написа руският президент в послание, адресирано до колегата му Барак Обама по случай Деня на независимостта на САЩ.

"Русия и САЩ са способни да намерят решения на най-трудните международни проблеми и да се противопоставят на всички заплахи и предизвикателства в света", написа Путин в телеграмата, публикувана от Кремъл.

Русия е в конфликт със САЩ главно заради украинския въпрос.

Москва обвинява Вашингтон, че оказва натиск върху Европа да наложи санкции на Русия. Високопоставени руски военни смятат присъствието на НАТО в Източна Европа за заплаха за сигурността на Русия. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
до 60 от славянин преди 8 години
Прочети нещо за ''Велесовата книга''! Преди хиляди години много днешни народи са имали други имена, но това не означава, че тези народи днес не съществуват!
48
2
 
3
 
! Отговори
асака 18+ преди 8 години
63 И англичани, шотландци, ирландци, американци, канадци, австралийци, южноафриканци и повечето хора на този свят можем да се разберем на английски, но това не значи, че всички сме АНГЛО САКСИ нали??? Езика е функция на полити, ние българите спокойно при определени условия можехме да пишем на латиница или да говорим на гръцки. Етноса е едно, езика друго, а вярата трето, защо сте толкова *** бре хора? Или така си ви харесва- в тъпота и измислени светове да живеете
47
1
 
0
 
! Отговори
ДО 68 МРАВКА преди 8 години
До до 64МНОГО НА МЯСТО СИ ГО НАПИСАЛ,ПРИСЪЕДИНЯВАМ СЕ .!
46
3
 
4
 
! Отговори
до 51 от славянин преди 8 години
Преди дни руският конституционен съд доказа, че предаването на Крим на от РСФСР на УССР/украйна през 1954-та от Хрушчов е било напълно неконституционно според тогавашната конституция на СССР! Я се пробвай да коментираш това, ''дълбокомислено демократче''!
45
2
 
2
 
! Отговори
асака 18+ преди 8 години
55 Абе ти със всичкия ли си? Как може да се обясни присъствието на руски войски в Крим, ами с това че Украйна руснаците я смятаха за "тяхна", не се съобразяваха с украинския интерес, а "президентите" в Киев просто са били руски ставленици. Или ти мислиш, че като има руски войски в Крим, то той автоматично става руски...баси "логиката"Кримнаш, кримнаш, кримнаш
44
3
 
4
 
! Отговори
Честит празник 4 юли преди 8 години
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК, скъпи американски приятели. Винаги ще бъдем с вас "в мир и в бой" както някога казвахме за една друга тоталитарна държава. Вие сте пример на целия свят за демокрация, свобода и човешки права. Суперсила и икономика номер едно в света.Вие сте учители по демокрация на целия свят. Най-успешната държава, която някога е имало по земното кълбо за последните 10 000 години! Радваме се на вашите успехи и празнуваме с вас. Честит празник!
43
2
 
1
 
! Отговори
асака 18+ преди 8 години
48 Славянец- индианец ..щом смяташ че "народите и езиците" се "правят" и може да е нямало "славяни" в миналото, но сега "имало славянски народи и езици", значи няма да те обиди, ако те нарека лунатик..от Луната)))))))Писмени сведения за "славяни" "преди хилядолетия" няма, ако твърдиш обратното покажи ги, или дай линк
42
0
 
7
 
! Отговори
славянин преди 8 години
''Съединените щати след легализацията на еднополовите бракове в страната ще се стремят да осигурят такива права на гейовете и в другите държави. Това се казва в декларация на американския държавен секретар Джон Кери.''Read more: america.actualno/Keri-SASht-shte-se-stremjat-gej-brakovete-da-bydat-razresheni-v-cjal-svjat-news_481126.html#ixzz3evNdcX7jЕто на това се възхищават и за това се борят местните булгаристански ''демократи''!
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1За Пеитриъта - пуснах ти го като стръв - да захапеш кукичката и да НЕ отговориш по същество . Ясен си :)
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Z kakva agresiq v Krim govorish be p.tko ,Krim provedoha referendom i naroda reshi da si otide pri maikata-rodina RUSSIA - Krim e ruski oshte po vremeto na Katerina Velika,kolkoto do Ukraina: Parvo-takava strana nikoga ne e sashtestvuvala-kakto naprimer Makedoniq i Kosovo,Vtoro- tam agresora se kazva Amerika ima i dokazatelstva zatova (zalovenite snaiperisti -amerikanski grajdani - koito ubivaha nevinni grajdani i tova Merkel i ostanalite evropeiski nishtojestva go znaqt.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1а гейове е имало и ще има навсякъде , имаше ги при соца , има ги и днес при вашия стожер на ПравославиетоДемонстрация на болшевизъм - който не е с нас е ***!Разбрах - който е против Новия призрак, който броди из света -гейството - е КОМУНИСТ! Враг на просветата! :)))Само че, комунист = хетеромъж ...не звучи по-лошо от - Посланикът дойде с мъжа си. Оправи си възгледите.
38
9
 
3
 
! Отговори
асака 18+ преди 8 години
43 Демонстрираш русофилистично лицемерие и скарване с истината. Освен ако не смяташ, че има всякакви "истини", като тази ( на руснаците), че Крим се "върнал у дома". От къде накъде Русия да е "дом" на Крим, дори и на история да разчиташ местното население не са руснаците, а самоят полуостров е ъкраински от 1954 г. и географски пак с Украйна е свързан. Запази си руските тъпизми за у вас си, и говори смислено, ако ти е по възможностите
37
4
 
1
 
! Отговори
до 42 от славянин преди 8 години
Славяните ги има от хиляди години и ще ги има още хиляди, но ''демократичното'' ви царство е пътник и връщане назад няма, така че пий една студена бира и си успокой истерията!
36
2
 
8
 
! Отговори
до 38 преди 8 години
"34 Въпросната "власт и ценност" е била вменена на сателитните на Русия народи с насилие- десетилетно! Къде е тука правдата?"Основният проблем идва от следното- представата на САЩ за освобождаването на една държава от чуждо влияние, е просто да го замести с американско влияние. Както виждаш България не следва собствена неутрална позиция, а следва плътно линията на САЩ. Това не е независимост, а заменянето на една зависимост с друга.
35
0
 
8
 
! Отговори
Ранчо преди 8 години
До 6 дали ще уважаваме руснаците или не на тях им е все тая. Руснаците са горди хора, само те не клекнаха на янките. Затова уважават Путин 82% за него. Народ, който е удържал обсадата в лютата зима при Петербург, Курската дъга не е за подигравка. Кажете за нашите продажни управнициАмериканците са тук не заради нас, а за техните интереси
34
1
 
6
 
! Отговори
до 30 от славянин преди 8 години
Крим се върна у дома си по най-демократичният начин - с референдум, а нахлуването на руски войски в украйна досега атлантиците с никакви факти не можаха да го докажат, така че руската ви ''агресия'' издиша отвсякъде! Обаче ще трябва да ни обясните какво правят п.дерастките войски по целия свят!? Така че колкото и да надувате въздух в свирката, все по-малко хора по Земята ви се хващат на ''демократичните'' лъжи!
33
2
 
1
 
! Отговори
асака 18+ преди 8 години
31 Има друг път, свяка ЛЪЖА има край, така и със "славяните", "моретата" и "народите" .
32
0
 
2
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Едни и същи глупости под всяка тема се пишат. :)))
31
0
 
3
 
! Отговори
За агресивната полит преди 8 години
До Одисей 1По същия начин щатите имаха агресивна политика по време на Карибската криза - тогава мирни руснаци решиха да доставят на свободна Куба малко Пейтриъти . Верно , нямаше курабийки , но всичко си беше мирно и неагресивно. А американците заплашиха направо с ядрена война. Сигурен съм, че го съзнаваш, но не ти изнася на заплатата или просто не обичаш Русия :)
30
3
 
0
 
! Отговори
асака 18+ преди 8 години
34 Въпросната "власт и ценност" е била вменена на сателитните на Русия народи с насилие- десетилетно! Къде е тука правдата?