Пентагонът изстреля успешно "Делта 4"

Ракетата изведе нова сателитна система за американската армия
24 юли 2015 21:49, Анисия Иванова
113
Пентагонът изстреля успешно "Делта 4"
Снимка: Bulgaria On Air

Пентагонът изстреля успешно ракетата-носител "Делта 4". Тя ма за цел да въведе в орбита нова сателитна система за американската армия, което ще позволи високоскоростно предаване на данни между различни бойни единици, намиращи се на големи разстояния една от друга.

Изстрелването е част от съвместен проект на министерствата на отбраната на САЩ и Австралия.

Ракетата ще позволи на Пентагона високоскоростно предаване с минимално забавяне до наносекунда на данни между военни кораби, самолети и наземни войски, както и получаването на информация за времето.

Първата система от този тип беше изстреляна през октомври 2007 г., за да осигури комуникацията от Западното крайбрежие на САЩ до Югоизточна Азия, която се намира в зоната на контрол на Тихоокеанското командване на САЩ. 

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 61 преди 8 години
"dobre de razbrahme rusia sa taksiti na nasa". Нищо не си разбрал. Няма и да разбереш, просто двете клетки, дето се плицикат в черепчето ти трудно установяват контакт. Глупакът едно си знае, едно си бае. Уж ембарго, ама хората си търгуват и то със стратегически стоки. Руснаците са разработили перфектни ракетни двигатели и ги продават. 30% от титана за американската авиация и подводници идва от Русия. Бюрото Як консултира янките по скапания самолет F-35. Също Ю.Корея по тежка ракета. Италия -по
44
5
 
0
 
! Отговори
Макейн преди 8 години
Спираме с поръчките на *** ракетни двигатели.
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изтреляли-неизтреляли няма значение . Ако загубите сателитен сигнал по вашта сат ТВ и нямате вечи достъп до сат.наигацията - мятайте се на колата със само най-необходимото (храна,вода) и бегом в планините.Първите които ще паднат при една война са сателитите.И бог да ви е на помощ, и да ви пази.
42
3
 
18
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
А, бе, ало - платените американски ***, я докато плювате Русия тука, кажете двигателите на тази ракета да не са американски случайно?Не, нали?Чудно как са руски.------------------------------------Двигателят на ракетата е RS-68A, произведен от американската фирма "Pratt & Whitney Rocketdyne" със седалище в Canoga Park, California. Интересно ми е откъде имаш информация, че са използвани руски двигатели?!
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната неграмотна магистралка дето е решила да се занимава с несвойственни дейности.Невъзможно е предаването на данни за наносекунди защото светлината се движи само с 300 000 км/секунда. За 1 наносекунда информацията може да измине 30 сантиметра. Спътника лети поне на 200 километра. Друго си е чалгата и алкохола вместо университета.
40
3
 
6
 
! Отговори
easy come easy go преди 8 години
Един вагон сачми в околоземна орбита маха това предимство....
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДО 66 ... не се пише ***, а съветски !!!Аман от неграмотници!
38
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без *** двигатели накъде ?Съвецките хора дадоха двигатели на наса да идат до луната!
37
7
 
16
 
! Отговори
БоСимеонов преди 8 години
Дам. Така ще могат различните войски да си обменят информация коя по-здраво яде пердах
36
4
 
19
 
! Отговори
до 79 преди 8 години
Много си заблуден щом вадиш заключение кой какъв е от едно подскачане? Костов е вербуван от ДС и внедрен в СДС, които пак са проект на ДС! Самия Луканов лансира Костов през 1988 г. във в-к Работническо дело! Костов беше дясната ръка на Луканов, но прикрит ксто демократ в СДС!
35
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, бе, ало - платените американски ***, я докато плювате Русия тука, кажете двигателите на тази ракета да не са американски случайно?Не, нали?Чудно как са руски.А силовата система и ядрения заряд за захранване на апаратурата на американската станция, която стигна до Плутон дали са случайно Американски?!? Не не са, руски са.Лека нощ.Продължавайте да изкарвате стотинки от сороските фондове, пишейки глупостите си тука....
34
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе смешковци я ми кажете последно колко моряци от Доналд Кук са си подали рапорти за напускане само защото покрай тях преминал руски боен самальот, едни пишат 27, други 29?! Ако се затруднявате, питайте другаря си Кутев, нали той ви спуска опорните точки!
33
3
 
2
 
! Отговори
до 71 преди 8 години
Ха, ха чукал си собствената си майка, но не си разбрал щото са те надрусали здраво!
32
1
 
22
 
! Отговори
до 69 преди 8 години
Скъпия ток го плащаме заради мошеника комунист и прикрит агент на ДС на БКП другаря ви Костов, който преди да му свърши мандата като премиер извиква америкснските собственици и им предлага нов договор за 20 г. напред с много лоши условия за страната ни, която се задължава да изкупува по-скъп ток от предишния договор, съответно си договаря милиони печалба за себе си, като закупува акции от американците! Вашия човек ви издъни, взе да работи изключително за себе си без да се отчита на партията!
31
12
 
5
 
! Отговори
яли ли сте преди 8 години
Крем(ълска) супа с червени миди!
30
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кремълските *** са царете на комедията! Само ни разсмиват с измишльотини, подавани им всяка сутрин заедно с евтино кафе тип " *** пот" и шепа рубли за предишния им работен ден! И тези смешници ще ми разказват врели-некипели по цял ден, айде бегом при Путин! И да не се връщате повече тук щом не сте българи, а продажници, работещи за интересите на чужда вражеска държава Путинистан!
29
3
 
7
 
! Отговори
до одисей преди 8 години
Не знам кого визираш под "вие", просто ти обяснявам нещата черно на бяло, а ти си ги приемай или игнорирай както ти душа иска.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво братя по оръжие !Рашките беснеят !Бълва пяна от устата им !Нали рашките са най -велики в простотията !Прости им Господи ПРОСТИЧКИ СА ! ИМА МНОГО ОЩЕ ДА СЕ УЧАТ ОТ ГОЛЕМИЯТ БРАТ!-----------------------------------Залагам колкото си искате пари, че родителите на написалия този постинг саклеветили и разбивали живота на свои колеги, съседи, познати като са доносничиликой какви вицове е разказвал, а те са приказвали същите лозунги като по-горе само чеза КПСС и СССР.
27
17
 
6
 
! Отговори
браво преди 8 години
Браво братя по оръжие !Рашките беснеят !Бълва пяна от устата им !Нали рашките са най -велики в простотията !Прости им Господи ПРОСТИЧКИ СА ! ИМА МНОГО ОЩЕ ДА СЕ УЧАТ ОТ ГОЛЕМИЯТ БРАТ!
26
13
 
10
 
! Отговори
до 55 преди 8 години
Стига вече с тия Позитански опорни точки! Моряците на Доналд Кук са професионални войници на военен кораб, а не някакви юнги на търговски кораб! Вече се оляхте с лъжите си!