Кандидат джихадист: Важното бе да умра в Сирия!

Момчето от Брюксел е арестувано, преди да стигне България
19 авг 2015 17:38, Елка Василева
53
Кандидат джихадист: Важното бе да умра в Сирия!
Снимка: архив, Reuters

Тийнейджър от Брюксел се опитал да замине за Сирия, за да се присъедини към групировката "Ислямска държава", но бил арестуван още преди да стигне в България. Сега той оценява ареста си като спасителен, пише белгийският информационен сайт 7 sur 7.

Шестнайсет годишното момче, споделило историята си пред белгийския в. "Дерниер йор", тръгнало, без дори да каже на родителите си. Юношата, представен под името Ясин, живее при родителите си в Брюксел.

Една сутрин през юни, по съвет на свой познат от Facebook, взел 600-те евро от продажбата на компютъра и конзолата си за видеоигри и се качил на влака за Париж, откъдето трябвало да поеме към Сирия.

На гара "Север" в Париж го чакал човек на име "Мохамед". Няколко нощи младежът спал в един автомобил Дачия, а три дни след пристигането си се качил на автобус за България, в който имало още няколко кандидат джихадисти като него.

Те обаче не стигнали далеч, тъй като парижката полиция задържала автобуса. След като бил разпитан, Ясин бил върнат в Брюксел, където го чакали десетина полицаи. На следващия ден той се срещнал с баща си в кабинета на съдия, работещ по дела на непълнолетни.

"Той плачеше. Заболя ме, като го гледах така. За мен родители ми не бяха нищо. Важното беше да отида там, важен беше Бог, важното беше да умра в Сирия", разказва момчето.

Ясин прекарва един месец в затворен център за малолетни. Той казва пред вестника, че ако не е бил арестуван, сега щял да е мъртъв, разбивайки сърцето на близките си.

Сега момчето се готви за новата учебна година и мечтае да стане счетоводител. То отправя послание към младите хора: "Ако искате да изучавате религия, не го правете по интернет. Тези типове забогатяват от това, че пращат деца на смърт".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
8
 
! Отговори
14 преди 8 години
До 15Аз съм мюсюлманин, в рода и семейството ми няма наркомани, ***, алкохолици,всеки е щастлив от живота си !Това е хубавото на религията, че те държи в правия път и за бонус си щастлив !За съжаление в Европа 2/3 са атеисти и това има негативни последици - наркомания, алкохолизим, психично разстройство, депресия, отрицателен прираст, загуба на ценностна система :)НЕ е важно каква религия изповядваш, важно е да вярваш в нещо, ако не вярваш в нищо, идва момент в който хлопа дъската
14
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Ти си умен човек и сам ще видиш, че само и единствено мормонството е истинската религия, а всички останали са изградени от лъжи. Съжалявам хората, писали по-долу, че така се опитват да объркват и другите, когато самите те са объркани. Дано Джоузеф Смит се смили над тях.
13
1
 
8
 
! Отговори
... преди 8 години
"На гара "Север" в Париж го чакал човек на име "Мохамед". Няколко нощи младежът спал в един автомобил Дачия, а три дни след пристигането си се качил на автобус за България, в който имало още няколко кандидат джихадисти като него." Нали само в България нямаше джихадисти бе лицемерни нагли лъжци от всички държавни институции заливащи ни по медиите как всичко е ок? Ама ваште деца нали не се возят на метрото и не ходят с автобус или влак до морето.....
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Номер 12 и 14 грешат много... Истината е само в протестантството! Другото е дело на дявола, който се опитва да ни обърка! И те двамата са объркани, но не го знаят още
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2/3 от европейците са атеисти, в България е същото
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Не... Вярвай само в католицизма... И аз бях атеист до определен момент! Силата ,която е над нас е една и католицизмът единствен я описва правилно!
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Вярвай само в православната религия,,,и аз бях атеист до определен момент,,,повече няма какво да ти пиша,,,бьди жив и здрав,,,силата ,коятое над нас е една- за всичките,,,01
8
0
 
5
 
! Отговори
ЦСКА без ООД и пари преди 8 години
ЦСКА и те не успяха да стигнат до никъде :))))
7
1
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Или при дервишите ;)
6
2
 
11
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Еееее... Язък! Можеше да е вече при девиците.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента, в който са го сгащили, се е направил на разкаян и се е скрил зад възрастта си. Голяма грешка ще е ако го оставят просто така, той казва на властите това, което искат да чуят, а не това, което мисли всъщност.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този сайт стана съвсем джихадистки- трият се мнения...
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е задължително да умре в Сирия, може да му теглите куршума още в Брюксел. Или ще действа сега или по-късно. От това човек повече не може да стане.
2
13
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Ами заминавай в Северна Корея- там няма омразните ти религии.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
OBUCENIE PO RELIGIA V INTERNET--TOVA E PLOSKA LAGA--MUSLITO PO DI-USHA SI E TERORIST--GORE GO CAKAT 100 DEVIZI.