Нови забрани в Русия: Пране само с родни прахове

Руснаците обаче посрещат "новината" с чувство за хумор
Обновена: 27 авг 2015 12:27 | 26 авг 2015 21:58,
576
Нови забрани в Русия: Пране само с родни прахове
Снимка: Twitter

Руснаците, освен че ядат по-малко пирожки и няма да подаряват скоро на своите приятелки холандски лалета, вече се изправят и пред нова липса.

Още по темата

''Роспотребнадзор'', руският вариант на родния КЗК, предприема действия за изтегляне на западни перилни препарати, омекотители, веро и други почистващи препарати. В становище, агенцията, строго следяща качеството на пазара, твърди, че забранените продукти са токсични и представляват заплаха за здравето на населението.

Но руснаците разглеждат решението на ''Роспотребнадзор'' не като защита на общественото здраве, а просто като поредното действие в търговската война със Запада, провокирана от анекса на Крим.

След решението, много потребители сравниха забраната на перилните препарати със скорошното блокиране от страна на ''Роскомнадзор'' на достъпа до ''Уикипедия''. Но въпреки това руснаците запазват чувството си за хумор.

''Полицията залови мъж в Иваново с два грама Персил'', коментира руска информационна агенция в Twitter.

''В съда обвиняемият се опита неуспешно да докаже, че е белия прах е бил просто кокаин'' А друг пост шеговито показва пакетче с бял прах и коментар: ''Псст, хлапе? Не искаш ли малко... прах за пране?''

Други пък се шегуват със стара реклама на веро. ''Вече няма да губим време в миене на чинии – ще ядем от мръсните!''

Трети обаче възприемат "новините" не с чувство за хумор, а с въпроси. Телевизионния водещ Владимир Соловьов протестира: ''Как може чуждестранните прахове да пречат? Какво сега – връщаме се към белината и домашния сапун ли?'', чуди се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


576
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Присмял се одран на одраскан, че и нашият типичен български хумор ...
166
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво се чудите?! по времето на голямата депресия щатите също забранили вноса, за да стимулират собственото производство! де и нашите продажници да бяха направили същото...!
165
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 215ТО СИ Е ТАКА. НИКОЙ НЯМА ПРОТИВ-НЕКА ДА ИМА ВНОС. НО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ЩЕ НИ ИЗПРАЩАТ НЕКАЧЕСТВЕНИ НЕЩА ОТ КОИТО ПОСЛЕ ДА ИМАМЕ СТРАНИЧНИ ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ ТО И АЗ НЕ ГО ИСКАМ ТОЗИ ВНОС. МОЯ ПРИЯТЕЛКА НАПРИМЕР МИЕ ЧАШИ ЧИНИИ И Т.Н. САМО СЪС СОДА И ЛИМОН - ПО-СКЪПО Й ИЗЛИЗА НО ТЯ НЕ ИСКА ДА ТРОВИ СЕМЕЙСТВОТО СИ С ХИМИЯ (И ДРУГИ ХИТРИНИ ДОМАШНИ КАКТО И ИЗКЛЮЧИ И ПРЕПАРАТИ ЗА ПЛОЧКИ И СТЪКЛА)
164
4
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Какво се радвате на пропагандни измислици.Има НЯКОИ препарати които съдържат вредни вещества. В това число влизат вносни и руски. От тук до "забраняват вносните прахове" разликата е от земята до небето.Да не стане като с Уикипедия, дето щели руснаците да я спират. Пише се някаква фалшива новина и някой се радва, и той не знае за какво. Оказа се, че няма да я спират, защото са отстранили противозаконния текст, но това сигурно вече не е интересно.
163
1
 
5
 
! Отговори
История... преди 8 години
Това е политиката на Стамболов, тогава когато растежа на БВП в България е бил над 25%. Забраната на вноса, ще стимулира родното производство, заплатите, бизнеса и ще нанесе удар на западните корпорации. ЕЛЕМЕНТАРНО !Сега е смешно, но след две години ще се видят резултатитен а тази политика, ако не бяха санкциите, не го виждам Путин :)
162
1
 
6
 
! Отговори
PROPAGANDA преди 8 години
Мощната хамерикано-тролска ПРОПАГАНДНА машинка финансира пак наща журналистика под масата. По ме интересува дали Европа ще се ислямизира във връзка с американския план за овладяване на света.
161
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дАЯо 212РОСПОТРЕБНАДЗОР ДЕЙСТВА САМО ПО СИГНАЛ ПРИ ДОКАЗАНО НАРУШЕНИЕ. В ТОЗИ СЛУЧАЙ НЯКОЙ АКО Е ДОШЪЛ С АЛЕРГИЧЕСКИ РЕАКЦИИ КАКТО Е В СЛУЧАЯ.ТО СЕ Е ТРЪГНАЛО ЗА ПРОВЕРКА НА СЪСТАВА. В СЛУЧАЯ СА ПРЕВИШЕНИ ФОСФАТИТЕ В НЯКОЛКО ВИДА ВНОС...(ТОВА Е ОТ ФОРУМА-ИМА НЕДОВОЛНИЮ НО КОЙТО Е ПОСТРАДАЛ -НАЙ-ВЕЧЕ ДЕЦАТА ИМ-ОБЯСНЯВАТ СЛУЧКАТА). ТАКА ЧЕ КОЙТО Е НАБЛЪСКАЛ ТЕЗИ ФОСФАТИ -ДА СИГИ ПЕРЕ У ДОМА СИ. АКО НЕ СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА. АЗ ЛИЧНО СЪЩО ЧЕСТО ПОЛУЧАВАМ НЕОБЯСНИМИ СЪРБЕЖИ ПО КОЖАТА
160
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баси ***. Алкохола не прощава, от нация която 50% са алкохолици може ли да очакваш нещо смислено.
159
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С ТАЗИ СНИМКА МИ ИДВА СЛЕДНАТА МИСЪЛ- МАЙ СА ЗАБРАНИЛИ НАРКОТИЧНИ ПРАХОВЕ .
158
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен за икономиката на Русия е най добре въобще Руснаците да не се перат . Така ще направят икономия на суровини и ще има за ракети и автомати. Този номер , че ще ги напада САЩ го играят 60 години и народа гладува , ама има ракети . През това време Путин и около него ядат черен хайвер и пият шампанско ,докато в Америка и обикновените хора пият шампанско . Само това е разликата между социализЪма и капитализма .
157
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като забранят и самогона, тогава ще стане страшно. Руснаците ще изтрезнеят и ще видят в какво гето р превърнал родината им. Ще ги разстрелят по бързата процедура. Или ще го обесят заедно с бандата му на Червения площад за назидание.
156
0
 
2
 
! Отговори
АА преди 8 години
До АнонименИДИОТ
155
5
 
8
 
! Отговори
АА преди 8 години
БРАВО НЕКА ЗАБРАНЯВАТ ИМА РУСКИ ПРАХОВЕ
154
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро забраняват тоалетнаа хартия и яденето. Колхозния *** цъфти та е вързал вече.
153
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статията е преписана от подробности.уа заедно със снимката както и с вицовете като са пренебрегнати всички останали статии, които обясняват защо се е наложило това да се изземат някои партиди. Браво ! Чисто по байганювски - важен е келепира !
152
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До рускипрахсвитаминиВерно е. Като вас няма други. Тотално безхаберни, неграмотни, *** на чалга и плюещи по всички останали.
151
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бае ви *** създава новини.Иззетите и подлежащи на изземане ПАРТИДИ са производство на Чехия, Турция, Германия и Русия. Нищо не се забранява тотално, но Бае ви *** прави пропаганда.
150
5
 
5
 
! Отговори
рускипрахсвитамини преди 8 години
мауахахааха няма подобни ***....
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРИМ НАШ УРА ТАВАРИШИ АРЕ ПО ЕДНА ВОДКА
148
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бае ви *** създава новини....Между другото "информацията" е от "украински източници"