Обещание: На всеки 100 бежанци в Германия - джамия

Саудитска Арабия предложи нестандартна помощ
11 сеп 2015 11:00,
200
Обещание: На всеки 100 бежанци в Германия - джамия
Снимка: Reuters, архив

Саудитска Арабия е предложила да построи 200 джамии в Германия, за да посрещнат вълната от мюсюлмански бежанци, съобщава International Business Times.

Хиляди сирийци, иракчани и афганистанци, както и бежанци от Северна Африка и Близкия Изток се стекоха в Европа, търсейки убежище. Това предизвика вълна от противоречиви реакции в Европа.

Още по темата

Междувременно много хора се запитаха какво правят държавите от Залива, за да помогнат на онези, които напускат размирни региони.

Саудитска Арабия отговори. Ливанският вестник Ад-Дияр първи публикува информация за предложението, цитирайки искане от няколко шейха. Саудитска Арабия също така е предложила да дари поне $200 млн. по информация на Ад-Дияр.

Предложението на Саудитска Арабия е да бъде пострена по една джамия на всеки 100 бежанци, които потърсят убежище в Германия.

Междувременно арабският вестник ал Хаят подчерта, че обвиненията на Запада към страните от Залива са неоснователни. По данни на арабският ежедневник над 500 000 сирийци са намерили нов дом в Саудитска Арабия след началото на конфликта – като работници, а не бежанци.

Също така вестника споменава, че отделни личности от богатите страни в Залива са дарили общо около $900 млн. за поддръжка на бежанските лагери около сирийската граница.

В защита на арабските държави вестникът подчертава, че големият наплив от бежанци е нежелан заради демографски проблеми. За пример се посочват Обединените Арабски Емирства, където чужденците вече са повече от местните. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
3
 
! Отговори
КаМм преди 8 години
Хитлер се обръща в гроба, джамии в любимата му Германия ,чистата арийска раса отива по дяволите ужас и безумие
126
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено, че ще дадат пари за джамии! Че нали така им се сбъдва отколешната мечта арабите да завлядеят Европа! А ние ги каним с цветя, хляб и сол, че и джамии ще им дадем да си построят... Еволюцията унищожава глупавите видове. Явно съдбата на европеидната раса на континента е да бъде затрита поради собстваната й глупост. А правнуците ще изравят разкопки и ще показват на малките дечица какви народи са населявали континанта преди време. (както ние сега излагаме разкопки от траките)
125
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баба Меркел ще затрие Германия Време и е за пенсия !
124
0
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 8 години
Освен това С.Арабия е обещала към всяка джамия да отвори училище по радикален ислям и база за обучение на джихадисти. Вече имали съгласие от Вашингтон :)))
123
0
 
19
 
! Отговори
jk преди 8 години
Тия душевни тъпоъгълниците немците в две големи войни вкараха света, на път са да организират и трета
122
0
 
10
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Ха-ха, Саудитска Арабия доста добре *** Евгогейците :-D
121
0
 
9
 
! Отговори
той е там преди 8 години
на знам защо всичко се свързва с джамии и мюсюлманство.аз съм от 6 години в германия,тези ***/бежанците/ не ходят на джамия,не вярват в аллах,не ходят и на църква.размножават се като мишките,И НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ПЛЕМЕ СА. нашите*ани са супер,поне тези над 30 са малко образовани бягали от войната ...АЗ ПИСАХ ИПИТАХ КАК МИНАВАТ ТУРСКО-СИРИИСКАТА ГРАНИЦА,КОЙ-ИМ ДАВА ПАРИ ЗА КАНАЛДЖИИТЕ,КАТО С ДЕЦАТА СА ПО 6-8 ЧОВЕКА ПО 2000 ЕВРА е не ми се смята...
120
0
 
12
 
! Отговори
Тролио преди 8 години
Малии какъв саудитски бъзик с баба Меркел.Доколкото си спомням в Меката ха хрисиянски крак е забранено да стъпва.
119
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искат да "посрещнат" с джамии в Германия(защо не в Саудитска Арабия не става ясно),а от Германия социалните ,лицемерни *а.По скоро ги е страх ,че може да се простят с техния вариант на религията им,от където идват всъщност проблемите.
118
0
 
29
 
! Отговори
гадни преди 8 години
А как посрещарт ХРИСТИЯНИТЕ в СА?Строят ли им църкви? Или ще разрешат да се построят 200 църкви??Ние също не ги искаме заради ДЕМОГРАФСКИ проблеми.
117
0
 
14
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Скоро в Германия ще звучи : Знамето високо , стегнете редиците . СА марширува с тежка стъпка ...............................................
116
3
 
1
 
! Отговори
muslim преди 8 години
taka e po dobre.
115
0
 
28
 
! Отговори
рррр преди 8 години
Защо не им построят домове и училища??? Джамии, на Аллах да се молят за легло и хляб, като най-богатите хора в света са в Азия! И това ако не е завладяване на европа без оръжие е знам какво е.
114
0
 
15
 
! Отговори
До 144 преди 8 години
Ти си наистина една много умна жена!Ако Европа има управници на място, веднага да отговори с контрапредложение - арабските държави да построят по една християнска църква на всеки 100 християни, пребиваващи на тяхна територия. При това, подчертавам, да не броят само постоянно живеещите там, а да държат сметка за числото на пребиваващите. Защото и сегашните пришълци в Европа идват тук като бежанци, тоест под предлог, че търсят временно пребиваване.
113
0
 
18
 
! Отговори
Европейците имат преди 8 години
стереотипи, изградени през вековете.Тези стереотипи се отнасят и до тълкуването на смисъла на позите на човешкото тяло.Например, ако се надупиш срещу някого,това означава две неща: 1/по обиден начин му показваш своето пренебрежение; 2/приканваш го за секс. Така тълкуват европейците тази поза и я считат за неприлична.Пришълците пък имат обичая да се дупят на публични места,считайки това за свещен религиозен ритуал. Щом искат да живеят в Европа, да се дупят само у дома си, джамии не им трябват
112
0
 
27
 
! Отговори
Германийо,опичай си преди 8 години
акъла, за да не осъмнеш отново бомбардирана от други бели, християнски държави!Ако някому са нужни джамии, да си се върне в Близкия Изток.Специфичната архитектура на джамиите, а също и воят, който се носи от минаретата, не се вписват в европейския стил и начин на живот.Пришълците открито заявяват, че не желаят да променят идентичността си, но те са ГОСТИ.Ние сме домакините и нямаме никакво намерение да променим нашата идентичност заради хора, нахлули в дома ни без да сме ги канили!!!
111
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха,ха,ха!Представям си г-жа Меркел с бурка!Честито да ѝ е!
110
0
 
24
 
! Отговори
seira преди 8 години
НЯКЪДЕ СЛЕД 20 ГОДИНИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА ...РЕКЛАМА НА ТУРОПЕРАТОРИ:ДОБРЕ ДОШЛИ В "САУДИТСКА ГЕРМАНИЯ"!!! ...
109
0
 
7
 
! Отговори
seira преди 8 години
ЛЕСНО Е!НАПР. "ХАСАН" СТАВА "ХАНС" И Т.Н. ...
108
0
 
21
 
! Отговори
seira преди 8 години
РЕЦЕПТА ЗА "ИНТЕГРИРАНЕ" НА МИГРАНТИ (ЗАСЕЛНИЦИ):1. СМЯНА НА ИМЕНАТА С ТЕЗИ ОТ ИМЕННИКА НА НАРОДА НА ВСЯКА ЕДНА ОТ ПРИЮТИЛИТЕ ГИ ДЪРЖАВИ;2. СМЯНА НА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕТО С ХРИСТИЯНСКО (ПО ИЗБОР: КАТОЛИЧЕСКО ИЛИ ИЗТОЧНО-ПРАВОСЛАВНО);3. ВСИЧКИ МИГРАНТИ (ОТ ВСЯКАКЪВ ПОЛ И ВЪЗРАСТ!), ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА ОБУЧЕНИЕ ЗА ВЗЕМАНЕ НА ИЗПИТИ ПО ВЛАДЕЕНИ НА НАЦИОНАЛНИЯ ЕЗИК, НАЦИОНАЛНАТА ИСТОРИЯ И КУЛТУРА НА СЪОТВЕТНАТА ДЪРЖАВА;4. ВСЕОБЩИ УЧИЛИЩА-ИНТЕРНАТИ, ЗА ОБУЧЕНИЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА ВСИЧКИ МИГРАНТСКИ ДЕЦА ...