Мигрантите в Унгария се увеличиха двойно за часове

Бройката от вчера достигна 8000 души
19 сеп 2015 17:46,
62
Мигрантите в Унгария се увеличиха двойно за часове
Снимка: архив, Reuters

Около 8000 мигранти са пристигнали вчера в Унгария от югозападния съсед Хърватия. Това съобщи днес на пресконференция унгарският висш съветник по сигурността Дьорд Баконди, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

По думите му те са били регистрирани в съответствие със законите на ЕС. Преди тях от януари в страната са влезли над 200 000 мигранти, пише БТА.

Баконди добави, че не очаква мигрантският поток от Хърватия от отслабне през идните дни.

Още по темата

На същата пресконференция в Югозападна Унгария правителственият говорител Злотан Ковач заяви, че Хърватия не е успяла да организира правилно мерките за контрол на границата на ЕС и по този начин е подвела и Унгария, и ЕС. Той отбеляза, че страната нарушава правното си задължение да защитава границите на съюза. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
456 преди 8 години
До Анонимен39"Трябва да подадем ръка на бежанците. Това са европейските ценности."И от кога ценност за християнска Европа е да стане *** на арабски нашественици! Май не си разбрал правилно идеята на кръстоносните походи! Ама споко,те и в брюксел нещо се объркаха!
35
1
 
7
 
! Отговори
До Анонимен преди 8 години
Ти още не си я видял бежанската вълна и по-добре се моли на Путин да не я видиш! Защото 80% от населението на Сирия са се скупчили на 30% контролирани от Асад територии, за да се крият от откачалките. Това са болшинството хора, включително сунити, които искат светска държава и образовани (не чершафосани) жени. Ако Асад падне, всички християни, мусюлманите шиити, алавитите и т.н. ще бъдат изклани останалите ще бягат.
34
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
молете се за тежка, много тежка зима
33
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да подадем ръка на бежанците. Това са европейските ценности.
32
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Източногерманците така нахлуха в Западна Германия с трабантите си и замърсиха въздуха.
31
1
 
6
 
! Отговори
Пак събориха Стената преди 8 години
We dont need no education, we are going to Germany. Hey, Teachers, let us go.
30
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
The Wall, Pink Floud. Събориха Стената, демокрация за сирийците и Сирия.
29
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
значи данните на ООН са: 50% от "бежанците" твърдят че, са сирийци, но 90% от тях нямат документи и не е ясно какви са! 72% са мъже, 13% жени, 15% деца.Извод: тези "бежанци" нямат нищо общо със Сирия като жителство. Очевидно са се били там като наемници, но нищо повече!
28
0
 
29
 
! Отговори
гейзее преди 8 години
Абе много луди прости хора има!!!!НА КОЙ НЕ МУ Е ЯСНО КОЙ ЗАПОЧНА ВОЙНАТА В СИРИЯ И КОЙ СЪЗДАДЕ ИДИЛ!!!какво се плюнмите тук!*** И ТТПИТЕ ***.НЕРДЕ ЯМБОЛ НЕРДЕ СТАМБУЛ...каква Русия какви простотииии...
27
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така беше в България по време на Възродителен Процес 1986 на Комунистите , да си припомним що е Възродителен Процес?
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Одисей със сигурност е бивш комунист, за да мрази толкова Русия. Е няма вече СССР,ще трябва да слушкаме Америка.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оди сей, оди сей... На крива ракета космоса й пречи...
24
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мечтата на всеки бежанец е 700 евро на месец и то без работа в Германия , кой не иска така
23
2
 
32
 
! Отговори
Гьобелс преди 8 години
Одисери, престани с малоумията си. Много отдавна разбрахме колко си ***.Не забравяй, че има едно древно китайско проклятие: да живееш в интересни времена.Като гледам тия интересни времена вече почнаха.
22
0
 
26
 
! Отговори
Опълченец преди 8 години
До ауслендърЩе се отбраняваме. С камъни и дърве тази земя няма да е даден на ордите.
21
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един западен журналист си извади сирийски паспорт на името на умрял сириец точно за 2 дена срещу $2000 - благодарностите до турската мафия. Повечето просто са си изхвърлили документите. Толкова за националността им на "сирийци" на тези "бежанци"!Да не говориме че, тези които седяха в лагерите на границата в Турция, жените седяха в безопасност, а мъжете нощем притичваха да се бият срещу Сирия, сутрин се връщаха.
20
0
 
20
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Хърватия и Унгария са прекрасни страни. Ако поради някакъв проблем си развалят хубавите отношения, да премахнат този проблем. Толкова е лесно.
19
22
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
23 В този бежански поток има всякакви , но е факт че те седяха в бежанските лагери около Сирия или сред руините на самата Сирия 4 години и когато видяха , че няма да падне Асад тръгнаха , просто е , винаги истинските обяснения са прости . Русия строи военновъздушна база в Латакия , така на практика тя държи цялото сирийско крайбрежие . Между другото тази база е срещу умерената опозиция и е много далеч от районите под контрол на ислямистите . Днес Асад пак е бомбардирал Алепу
18
34
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Един е Аллах и Путин е неговият пророк , той успя да направи това , което не можаха да сторят дори Сюлейман Великолепни и останалите , те си останаха пред стените на Виена а Путин докара исляма в сърцето на Европа
17
25
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Бъдете готови за още повече имигранти били те транзит или не щом Русия се намеси в Сирия , те до сега таеха надежда че ще се върнат като падне режимът на Асад , но май връщането и се отлага , така че онези 4 млн в околните на Сирия страни и два пъти по толкова в самата Сирия са потенциални имигранти , как си представяте че този който е избягал от Асад сега ще се върне да не е луд , какво връща се и отива в районното да си вади документи и там му казват оооооо ти върна ли се бе пиле . Путин ВЕЛИК