Австрия към мигрантите: След войната, обратно към къщи

Страната подготвя промяна на закона за бежанците
Обновена: 21 сеп 2015 09:21 | 21 сеп 2015 09:12, Петя Славова
122
Австрия към мигрантите: След войната, обратно към къщи
Снимка: БТА

Австрийските електронни издания коментират интервю на австрийската министърка на вътрешните работи Йохана Микъл-Лайтнер за утрешното издание на ежедневника "Йостерайх", в което тя заявява, че Австрия ще въведе предоставяне на временно политическо убежище.

"Но за тази цел трябва да променим съществуващия закон и това да бъде гласувано в парламента. Работим по този въпрос", е заявила министърката, цитирана от БТА.

Искането за даване на временно политическо убежище не е промяна в позицията ми, подчертава Микъл-Лайтнер. "Нищо не се е променило в моята линия. Винаги съм казвала, че Австрия се придържа към Дъблинското споразумение, затова всеки трябва да знае, че ще бъде върнат обратно в сигурна държава".

Още по темата

За осигуряване на временно политическо убежище се изказа днес и участващият в предизборен телевизионен дебат министър-председател на провинция Горна Австрия Йозеф Пюрингер, който е съпартиец на министърката и една от водещите фигури в Австрийската народна партия. Той се обърна към бежанците с думите: "Вие можете да дойдете и да останете, докато в държавата Ви има война, но след това посоката е обратно към къщи."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: Австриябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
41
 
! Отговори
Виделия преди 8 години
Само 24% от всички "бежанци" са сирийци, другите са ислямисти от бедни африкански и азиатски държави
36
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Справяте се с Джихадистите в Сирия , Ирак и Либия , където си правихте опити с Арабската пролет и всечки да се върнат обратно, като им платите за разрушените домове !Лесно ви беше със Сърбия да я бомбите , ама арабите плъзнаха като въшки !
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
48 - аз се съмнявам, че ти проповядваш нов Възродителен процес. Толкова години *** толерасти ти наливат своята "гъвкава" идеология и ти пак си за крути мерки. Много са като теб, защото има нещо гнило и безкрайно сбъркано в тоталната толерантност на 3,14дераса.
34
3
 
4
 
! Отговори
% преди 8 години
До Анонимен 51Сериозно, пише го по всички световни медии,само в Русия и България се крие, от срам :)
33
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До %сериозно ли? Ама на теб това съседката ли ти го каза? Аз пък разбрах, че Путин харесал на Асад жена му (тя каквато си е леконравна) и затова тръгнал натам. Уж на преговори, а всъщност води копие на оригинала. Като седнат на софра да празнуват победата ще направят замяната. Дааа. А Кадиров ще го направят кмет на Москва. Лично той ми го каза. А пък вТроян е фестивалът на сливата. Наздраве.
32
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанската вълна ако спре ще тръгне нещо друго! Очаква да видим следващия ход на ***.
31
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанската вълна ако спре ще тръгне нещо друго! Очаква да видим.
30
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко да се върне!!! Без изключения!!! Тази отврат да си ходи по местата а не да разрушава Европа. Те искат да не работят, да правят деца на сюрии и получават месечни. По цял ден да заглеждат бели европейки, ако им падне нещо ще е постижение и да налагат исляма. Има ли някой който да се съмнява, че не е така?
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами който не иска? С какво ще извозите 1 милион бежанци
28
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да е зле някой да обясни на Австрия (а и на всички европейски страни, най-вече на Меркел), че тези хора не идват, за да се върнат обратно в Сирия, а за да останат в техните страни. Веднъж пуснати и усетили хубавото на социалната система на тези държави, те няма да си тръгнат освен насилствено. Както са си тръгнали от нас след 5 века робство... да дойдат да поразпитат по Балканите как точно са се справяли славянските народи с тази пасмина. Европа явно все още не знае в какво се забърква.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Politika
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С какво ще ги извозите толкова много.
25
0
 
9
 
! Отговори
100 преди 8 години
Само така
24
22
 
3
 
! Отговори
% преди 8 години
Турските специални части са ликввидирали специалните части на Асад,Асад се е изплашил и иска помощ от Русия,а чеченските опозиционери на Кадиров мразят руснаците,и предложиха на Ердоган да ликвидират руснаците в Сирия,ВОЙНАТА СКОРО ЩЕ СВЪРШИ !БЕЖАНЦИТЕ да си стоят в Турция, или да отидат там.ТАМ ЩЕ СИ ИМАТ ВСИЧКО,ЗАРЕЖЕТЕ ГИ ТЕЗИ комплексирани ЕВРО - ГЛУПАЦИа някой ден ще отидете и там, но стабилно въоражени :)
23
1
 
24
 
! Отговори
Ванко преди 8 години
Да бе да,пусни го до копанята и чакай да я остави! Само се чудя,как може да има толкова наивници.Вярно, всички с добри намерения
22
2
 
39
 
! Отговори
От Мюнхен преди 8 години
Такаааа, в знак на уважение към бежанците, но най-вече към тяхната религия, на тазгодишния Октоберфест ще се сервират само *** вурстове, а вместо бира ще се пие арабски кефир от камилско мляко! Гезундхайт!
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тикво проста, ВИЖ ЗАПАДНИТЕ ТИ МЕНТОРИ, КОЙТО СЛЕДВАЩ БЕЗРОПОТНО С КАКВИ ДВОЙНИ СТАНДАРТИ РАБОТЯТ!!!
20
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да попитам гейзерите от Австрия, нас ни задължавате да ги интегрираме, а вие драги кончитавурстове ЗАЩО НЯМА ДА ГИ ИНТЕГРИРАТЕ, А ЩЕ ГИ ГОНИТЕ СЛЕД ВОЙНАТА???
19
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички вие западни толерасти от севера които на висок глас ги поканихте в Европа трябва да изпиете горчивата чаша до дъно и да платите депортирането на тези хора но не до нас страните които те прегазиха,а до родните им места.Защото и ние като вас сме ужасени от тях.Как ще го направите е ваш проблем.
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, сами виждате, че законите ни са пълен ***, институциите също. Предлагам революция и пълно взаимстване на израелското законодателство. Обществото там е безкласово и законите важат за всички без изключение!