Австрия към мигрантите: След войната, обратно към къщи

Страната подготвя промяна на закона за бежанците
Обновена: 21 сеп 2015 09:21 | 21 сеп 2015 09:12, Петя Славова
122
Австрия към мигрантите: След войната, обратно към къщи
Снимка: БТА

Австрийските електронни издания коментират интервю на австрийската министърка на вътрешните работи Йохана Микъл-Лайтнер за утрешното издание на ежедневника "Йостерайх", в което тя заявява, че Австрия ще въведе предоставяне на временно политическо убежище.

"Но за тази цел трябва да променим съществуващия закон и това да бъде гласувано в парламента. Работим по този въпрос", е заявила министърката, цитирана от БТА.

Искането за даване на временно политическо убежище не е промяна в позицията ми, подчертава Микъл-Лайтнер. "Нищо не се е променило в моята линия. Винаги съм казвала, че Австрия се придържа към Дъблинското споразумение, затова всеки трябва да знае, че ще бъде върнат обратно в сигурна държава".

Още по темата

За осигуряване на временно политическо убежище се изказа днес и участващият в предизборен телевизионен дебат министър-председател на провинция Горна Австрия Йозеф Пюрингер, който е съпартиец на министърката и една от водещите фигури в Австрийската народна партия. Той се обърна към бежанците с думите: "Вие можете да дойдете и да останете, докато в държавата Ви има война, но след това посоката е обратно към къщи."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: Австриябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
34
 
! Отговори
Горубляне преди 8 години
Австрийката министърка да поговори с колежката си Ангела Меркел първо по темата. Дори и преводач не им трябва! Виж, докато си говорят двечките, може по една бурка да си сложат - хей така от уважение към бежанците, че иначе може да се обидят, а това не е по европейски!!!
16
0
 
35
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Ей сега като започнат еди фиктивни бракове, проститутките всичките ще се "задомят", те като вадят по няколко хиляди долара за да дойдат до Ивропата, какаъв им е проблема да извадят (да им дадат) още няколко хиляди за следващата стъпка. Планът работи..
15
3
 
50
 
! Отговори
Ей преди 8 години
Не искат да взимат на работа българи, румънци, украйнци , поляци. Дай им турци и джихадисти на еуропедалите.
14
1
 
30
 
! Отговори
американецо преди 8 години
Доообре! Остава и да ви повярваме, че ще се приберат обратно кърлежите.... Много добре знае г-жа министърката, че народа на Австрия, както и всеки нормален народ, не иска тези кръвопийци, наричани по странни подбуди "бежанци" . Затова дава това обещание, че са там "замалко и няма да боли". Просто плацебо.
13
2
 
10
 
! Отговори
Обзор преди 8 години
Години наред европейските бюрократи ни убеждаваха и всячески демонстрираха т.н. европейска солидарност, но какъв е нашият главен извод след началото на "бежанската" криза: това понятие е легитимно и се спазва при положителни обстановки и ситуации, а при кризи се оказа фикция - европейските лидери са готови да се хванат за гушите.
12
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В ЕВРОПА 50% СА ПЕНСИОНЕРИ !Няма кой да работи :)Европа пропада !
11
11
 
4
 
! Отговори
+ преди 8 години
Европейците да се изселят в Австралия,Европа да си остане за бежанците
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евреите най-добре знаят какво предстои да се случи в богатите Германия Австрия, Швеция, Холандия. Те вече са преживял това в Израел - евреинът се спуква от работа, за да подсигури добър живот на онези 1-2 деца, които е създал.
9
1
 
24
 
! Отговори
КуРти преди 8 години
До Анонимен 6За сърбите не знам, но знам какво стана с косоварите 1999-2000 в Норвегия, както приключи войната в Косово в рамките на три седмици ги натовариха на рейсовете и самолетите и ги изритаха, бях там точно по това време. Така, че не бъдете толкова сигурни, че няма да ги върнат, тези държави имат апарат и структури и ако се даде нареждане отгоре ще ги изринат за отрицателно време, въпроса е политиците им дали наистина ще го направят или само лалат да успокояват положението..
8
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахаха, да бе, добре... Веднага ще тръгнат, че и ще оставят благодарствена картичка... Страшен автогол беше това масово приемане на бежанци, но то ще се види след 50-60 години, не сега. Накрая те ще ни изселят от Европа и ние ще трябва да си търсим континент за живеене
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До непукистНе само ще се качат на миндера, но и ще избутат оттам онзи, който е направил този "миндер" за себе си и за потомството си. Защото всички тези ултра толерантни социални начинания не са нищо друго, освен замаскиран комунизъм - онзи, който може и иска да работи, плаща на държавата данъци. Тя натрупва солидни фондове. После идва на власт някое ляво правителство и раздава благата от тези фондове "на онези, които си нямат" (защото не са кадърни да си спечелят)!
6
0
 
48
 
! Отговори
Додо преди 8 години
Как ще си тръгнат само не е пояснила госпожа министърката. През комина може би? Тази *** би си тръгнала тогава, когато я изритат насила с оръжие, и пак не е сигурно! А хилядите малки мюсюлманчета които ще бъдат родени в Австрия кой, как и къде ще прати да си "ходят"?
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колкото другите се върнаха примерно сърбите , няма да се върнат никога
4
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега става ли ви ясно каква стойност добиват на нашенските ромки?Един бежанец става автоматично български зет като сключи законен брак с мома от Столипиново, Факултета или Меден рудник. Тя е гражданка на Европейския съюз и съпругът й вече топ него разбива, позициите му в ЕС са циментирани.После, по хуманни съображения, той ще докара от родния си край един бюллюк роднини, за които там уж няма кой да се грижи.И всичко това ще увисне на врата на европейските социални фондове, които не са бездънни
3
0
 
27
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Ха-ха вие ги пуснете под миндера те сами ще се качат на него пък после *** ,че гони михаля да ги върнеш някъде си . Това ми звучи като опит да смекчат отрицателната реакция сред населението.
2
0
 
18
 
! Отговори
Е - Ник преди 8 години
"Талантите" на Юнкер...
1
1
 
51
 
! Отговори
щирлиц преди 8 години
да бе да да не са луди да се връщат у дома,в оня *** ще има да им строите джамии и училища и детски градини и работа да им осигурявате та пукот да става,ама кой ви *** в гащите като сте толерасти,че си сърбате попарата която си забъркахте ферщейн...